POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
3 Nisan 2023 Pazartesi - 16:45

TFF ligden çekilen takımlar için noktayı koydu!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, akademi zorunluluğu kararı ve ligden çekilen takımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Büyüekşi, Beşiktaş'ın Gaziantep FK ve Hatayspor maçları için yaptığı başvuru için "Aldığımız karar acele değildi. Geçmiş örneklere bakarak aldık" dedi.

TFF ligden çekilen takımlar için noktayı koydu!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF ile Double Pass arasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Büyükekşi akademi kararı için; "Gelecek sezon Süper Lig ve TFF 1. Lig kulüplerine akademi zorunluluğu getirilmesi ile ilgili yönetim kurulu kararı aldık. Bugün de kulüplerimize tebliğ edeceğiz. Genç futbolcu gelişimi kapsamında; 2023-2024 sezonunda Süper Lig’deki takımların, 2024-2025 sezonundan başlamak üzere katılabileceği B takımı uygulamasını da hayata geçiriyoruz." dedi. 

"TESCİL EDİLDİ"

Ligden çekilen takımlar hakkında açıklama yapan TFF Başkanı; "Oynanmış maçlar tescil edilmiştir. Oynanmamış olanlar hükmen sonuçlanmıştır. Aldığımız karar acele değildi.

Geçmiş örneklere bakarak aldık. Bir takım ligden çekilirse kalan tüm maçları iptal edilir ve o maçlarda 3-0 hükmen mağlup edilir. O zamana kadar oynadıkları maçlar ise tescil edilir." şeklinde konuştu.

Büyükekşi sözlerinin devamında; "Bu konuyla ilgili yönetim kurulumuz 10 Şubat'ta depremden etkilenen ve olağanüstü hal ilan edilen 10 ilde merkezi bulunan kulüplere ligden çekilme hakkı verdik. Bu sezon içerisinde oynadıkalrı maçların tamamını tescil ettik. Bundan sonra oynayacakları maçların ise 3-0 hükmen mağlup olmalarına karar verdik. Süper Lig'de iki kulübümüze, diğer liglerdeki kulüplerimize kalan alacaklarının ödenmesine karar verdik.

Bu kararı kamuoyunda bahsedildiği gibi acele karar almadık. Geçmiş uygulamalara, içtihatlara baktık. 30 yıl önceki Samsunspor'un otobüs kazasında, 1999 depreminde hep aynı kararları almış TFF yönetimi. Bir takımın oynadığı maçlar, ligden çekilse bile silinmez. Hiçbir zaman böyle bir uygulama olmamıştır.

Kulüpleri kararına göre bu iş olmaz. Kulüpler Birliği'nin karar alma yetkisi yok. Öyle olsa bile sadece 6 kulüp bunu istiyor. Kamuoyunu bu şekilde ne olur meşgul etmeyelim. Olmayacak şeylerle ortamı gerginleştirmenin kimseye bir faydası yok. Futbolumuzun marka değerine zarar vermeyelim." dedi.

YABANCI KURALI KONUSU

TFF Başkanı; "Yabancı oyuncu konusunu bu ay sonuna kadar netleştireceğiz. Bir taraftan kulüplerimizin ekonomik durumu, bir taraftan yabancı kuralı, diğer taraftan genç oyuncu değişimi ve akademi. Bunların hepsi bir bütün. Çalışmalarımızı bitirip kamuoyuyla paylaşacağız." dedi. 

"DEVRE ARASI PAYLAŞIM YAPMA MODASI BAŞLADI"

MHK Başkanı Lale Orta'nın son zamanlarda eleştirilmesi ile ilgili de konuşan Büyükekşi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Naklen yayın gelirlerinin düşmesinden biz de kulüpler de şikayet ediyoruz. Marka değerini koruma adına dikkatli davranmıyoruz. Bu tür söylemleri doğru bulmuyoruz. Devre arası paylaşım yapma modası başladı. Bunları doğru bulmuyoruz. Türk futboluna zarar veriyor. Önce kendi hocalarıyla, futbolcularıyla ilgilenmelerini istiyoruz. Hakemler mutlaka hata yapabilir. Önemli olan iyi niyetli olması.

MHK başkanını yeni değiştirdik. Başka bir düşüncemiz yok. Ligin son 10 haftasına girdikçe şampiyonluk yarışı ve küme düşme yarışı kızışınca büyük bir strese sebep oluyor. Bir yandan sosyal medyayla, basınla hakemleri baskı altına almayalım. Hakemler ne kadar stressiz olursa o kadar iyi maç yönetirler. Hep birlikte birbirimize yardımcı olmamız gerekiyor. TFF her kulübe eşit mesafededir."

Dün oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş maçını yöneten Halil Umut Meler'e yönelik Beşiktaş cephesinin "manuel atama" yönündeki eleştirisini de cevaplayan Büyükekşi, "O konuda yanlış anlaşılma var. Sadece derbi maçın hakemi manuel olarak atandı, diğer hakemler algoritmayla atandı. MHK'nın böyle bir talebi oldu. Belçika'da da böyle uygulamalar oluyor. Bazen en zor maça manuel olarak atayabiliyorlar. Biz de MHK'ya izin verdik. Yapılan atamayı şeffaflık gereği açıkladık." ifadelerini kullandı. (AA, NTV)

 
6 il daha afet bölgesi ilan edildi
 
Bakanlıktan tarihi yapıları renklendiren çalışma
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'ya 3 puandan fazlası!
1954 Kelkit Belediyespor'u 3-0 gibi farklı skorla yenip deplasmandaki ...
Göztepe'de Yalçın fark yarattı
Göztepe'de geçen sezondan beri taraftarın tepki gösterdiği orta saha Yalçın ...
Bucaspor 1928 umudunu korudu
Baynet İnşaat Balıkesirspor'u deplasmanda ikinci yarıda attığı gollerle ...
 
Göztepe zirvede başladı, zirvede bitirdi!
Kadınlar Voleybol 1'inci Ligi A Grubu'nda bu yıl yeni yapılanmaya giderek ...
Taraftarın tepkisinin ardından ayrılık kararı!
Fortuna Sittard'da forma giyen Burak Yılmaz, Instagram'dan yayınladığı ...
Derbide 10 kişilik Beşiktaş'tan müthiş geri dönüş
Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş Ülker Stadı’nda ...
 
Karşıyaka beyaz bir sayfa açtı: 3-0
İzmir temsilcisi yeni teknik direktörü Güraçar idaresinde çıktığı 26.hafta ...
Aliağa Petkim, Konya'yı devirdi, nefes aldı!
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde alt sıraları yakından ilgilendiren ...
Pınar Karşıyaka'dan unutulmaz galibiyet
Pınar Karşıyaka, deplasmanda 3 uzatmaya gidip uzun yıllar unutulmayacak ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri