POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eurovision tartışmalarına Avrupa Birliği de katıldı!
Eurovision tartışmalarına Avrupa Birliği de katıldı!
Flaş karar: Aziz Yıldırım başkanlığa aday!
Flaş karar: Aziz Yıldırım başkanlığa aday!
Edgar Ie için skandal iddia: İkiz kardeşini oynatmış!
Edgar Ie için skandal iddia: İkiz kardeşini oynatmış!
Erdoğan-Miçotakis zirvesi: Çözülemeyecek sorun yok!
Erdoğan-Miçotakis zirvesi: Çözülemeyecek sorun yok!
24 Ağustos 2020 Pazartesi - 12:01

Tartışmalı arazi: Başkan Tugay'dan AK Parti'ye yanıt, vatandaşa güvence!

Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay, AK Parti’nin Atakent’teki arazi için tepkilerine cevap verdi. Basın mensuplarına tartışmalı alanı gezdiren Tugay, arazinin 2016 yılında özel mülkiyete satıldığını vurguladı. Alanın etrafının tellerle çevrili olduğunu gösteren Tugay, “Cumhuriyet’teki çocuklar burayı kullanacakmış ya, önce bu telleri aşmaları gerekiyor. Kullanamıyorlar ki!” dedi. Tugay ayrıca bir vatandaşın kendisine ulaşarak tedirginliğini paylaşması sonrasında ise, “Bana güvenin” mesajını verdi.

Tartışmalı arazi: Başkan Tugay dan AK Parti ye yanıt, vatandaşa güvence!

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay Atakent Mahallesi’nde yer alan ve imar planı değişikliği nedeniyle AK Parti’nin tepki gösterdiği alan için açıklamalarda bulundu.  

Gondol Kafe’de düzenlenen basın toplantısına İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Erhan Uzunoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Murat Aydın ve Nilüfer Bakoğlu Aşık da katıldı. 

Belediye Başkanı Tugay, açıklamalarının ardından ayrıca basın mensuplarına Büyükşehir Belediyesi Meclis kararıyla spor alınandan özel eğitim alanına çevrilen yaklaşık 9 dönümlük araziyi gezdirdi.  

Geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’nin alanda yaptığı açıklamalar ve gösterdiği tepkilere cevap veren Başkan Tugay, yanına gelen vatandaşa güvence vermesi de dikkat çekti.  

Alanla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’ndan olumlu görüş alarak değişiklik yaptığını vurgulayan Tugay, yeni süreçte yeşil dokuya uyularak ilçe belediyesi meclisinden karar çıkarılacağını ifade etti.  

İL BAŞKANI KEREM ALİ SÜREKLİ’YE SORUYORUM…
Tugay, “AK Parti tarafından yönetilen ithamlarla ilgili açıklamalarda bulunmak için bir aradayız. Henüz Karşıyaka Meclisi’nde gündemine gelmiş bir konu değil. 1/5000’lik planlarda işlenmiş, Karşıyaka Belediyesi’nin 1/1000 planlara gelmiş bir konu değil. Burada söz konusu planın ‘mekânsal plana aykırı’ olduğunu iddia ediyor. AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, hiçbir hukuki bir gerekçesi olmadığını söylemiş. ‘Bu plan değişikliği nereden çıktı’ demiş. ‘TOKİ Türkiye’nin pek çok yeri satıyor. Amacına uygun kullanıyor. Bunun bir tane farklı örneğini gösterin’ demiş. Mavişehir’de satılan arazi ile burayı kıyaslayıp, ‘cifte standart’ olarak iddia etmiş” dedi.   

AK PARTİ’YE SERT CEVAP: ‘CUMHURİYET’TEKİ SPOR YAPSIN İSTİYORSANIZ BURAYI SATMAYACAKTINIZ!
Konuşmasına devam eden Tugay, “Atakent’te bu alanın planları 2 Temmuz 1986 yılında onaylandı. Bu planlar hala 1/1000 planda geçerli. Değişiklik yapılmamış. Burada bahsi geçen alan 8243 metrekare büyüklüğünde bir parsel. Bu parsel nedenini bilmiyoruz ama spor artı sosyal tesis alanı olarak belirlenmiş. Uzun süre bu şekilde kalmış. Burada 2 tane farklı bölüm var. Bir tanesi yine bitişiğinde okul olan ve pasif bulanan bir alan. İkincisi de farklı bir lokalde açık havuz alanı. Bu açık havuz uzun yıllar Karşıyakalılar tarafından kullanılmış. 2016 yılında TOKİ tarafından sosyal tesis alanı ve spor alanı olarak satılmış. Halkın kullanılmasına kapatılmış, özel mülkiyet geçmiş bir alan. Ne diyorlar AK Partililer, ‘Cumhuriyet’teki çocuklar burada spor yapsın.’ Cumhuriyet’teki çocuklar burada spor yapmasını istiyorsanız bunu belediyeye verecektiniz.  Asıl büyük, vahim yanlış budur. Kamuya ait alanların bu şekilde özel mülkiyete devredilmesidir” diye konuştu.  

“FARKLI BİR ALANDA KULLANILDIĞINI GÖSTEREBİLİRİM”
“Sayın Sürekli ‘TOKİ’nin sattığı alanların farklı bir şekilde kullanıldığını gösterebilecek var mı?” demiş. Ben gösterebilirim, Karşıyaka’da Belediyesi’nde çalışmış bilgi sahibi olan herkes gösterebilir. Plan değişliği olan Deniz Kent’in ve Ege Park yanında alan büyük alan TOKİ tarafından yine özel bir şirkete rekreasyon alanıyken satılıyor. Planda rekreasyon alanıyken satılıyor. Kısa bir süre sonra içinde. Plan değişikliği yaparak ticaret alanı yapıldı. Bu doğru mu değil. Hani bunun hiç örneği yoktu. Bunu bir AK Partililer açıklayabilir mi? Onun için Mavişehir’deki alanı ilerleyen süreçte plan değişikliği olur diye itiraz ediyoruz. Yine 6 ay önce 1/50000’lik alanda ikisinden biri olsun diye spor alanına çevrilmiş. Buradaki hatayı düzeltmek için spor alanı çevrilmiş. Burada tanınmış bir inşaat hakkı var. Burada spor ya da sosyal tesis olarak yapılabilir. Bu hak mülk sahibine verilmiş. Burada bir karar vermek için zorunda kalınıyor. Durum böyleyken mülk sahibi özel okul olarak değerlendirmek için başvuruyor. Büyükşehir’e yapıyor. Karşıyaka Belediyesi’nin gündeminde böyle bir konu henüz yok” diye konuştu.

2 BAKANLIK ONAY VERDİ
Büyükşehir İmar Komisyonu’nun karar almadan önce kamu kuruşlarına başvurduğunu ve onay aldığının altını çizen Tugay, “Büyükşehir İmar Komisyonu’nda bütün teknik detaylarıyla görüşüyor. İki tane kamu kurumuşunda görüş alıyor. Sayın İl Başkanı, Vahim hata olduğunu, suç işlediğini söylüyor. İlk spor müdürlüğüne soruyor. Evet, uygundur cevap geliyor. İzmir İl Spor Müdürlüğüne. İkinci olarak Milli Eğitim Emlak Daire Başkanlığı’na soruyor. Özel okula çevriliyoruz diyor, bizce uygundur diye cevap veriyor. Nasıl bir suç işlenmiş oluyor anlaşılması zor. Bu alandaki bir metrekare bile inşaat artışını istemiyor. En ufak inşaat hakkı yok. Zaten verilmiş. Spor alanı ya da sosyal tesis olarak kullanılacak, bu bir tercihtir. Sadece bir tercihte bulunuyor. Bunu belirlerken inşaat artışı olup olmadığını soruyor ve onay alıyor. Kamuya yüzde 25’lik yeşil alanı terk edilmesini şart koşuyorlar ve arkadaki binaların inşaatın önünü kesmemesini karar alıyor” açıklamasında bulundu.  

“KAMU YARARINI GÖZETİYORUZ”
Büyükşehir İmar Komisyonu Başkanı Erhan Uzunoğlu ise, “Mekânsal planlar yönetmeliğinde spor alanları gösterimi 1/1000 gösterip tek gösterimi olduğu iki planları birbirine uygun bir şekilde yol uygulanması gerekiyor. Daha sonrada bu çerçevede buranın eğitim ile ilgili 1/5000’lik olarak bize talep gelmiştir. Büyükşehir imar komisyonu siyasi bir kurum değil. Komisyonda teknik konular ele alınıyor. Bütün partilerin yer aldığı bir kuruldur. Bütün partililerin görüşleri hep teknik seviyede ele alınır. Burada da yapılan tüm çalışmalar kamu yararıdır. Yaptığımız her işten kamu yararı uğraşıyoruz. Burada yaptığımız önemli konu ise yüzde 25’lik terk kamu yararıdır. Siyaseten konuşulan söylemler, başka yerler kıyaslamalar, bunlar bizim konularımız dışındadır. Biz bu konuda son derece rahatız” diye konuştu.  , 

VATANDAŞA: BANA GÜVENİN! 
Açıklamaların ardından basın mensuplarına tartışmalı alanı gezdiren Tugay, arazinin 2016 yılında özel mülkiyete satıldığını vurguladı. Alanın etrafının tellerle çevrili olduğunu gösteren Tugay, “Cumhuriyet’teki çocuklar burayı kullanacakmış ya, önce bu telleri aşmaları gerekiyor. Kullanamıyorlar ki!” dedi. Tugay ayrıca bir vatandaşın kendisine ulaşarak tedirginliğini paylaşması sonrasında ise, “Bana güvenin” mesajını verdi.


 

SALDIRIYA DEĞİNDİ
Karşıyaka’da yaşanan saldırıyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Tugay, “Bizim iki açıdan şikayetçi olduğumuz konu var. Kamu malına zarar verilmiş durumda. Evvelsi gece sabah 4 civarında kim olduğunu bilmediğimiz iki bu alana geliyor. Birisi çadırı yakmaya çalışıyor. Bunu gören belediye ve karşı çıkan çalışanımıza küfür ederek karşılık veriliyor. Bir fiziksel saldırıya geçiliyor. Bu sırada ellerindeki kesici aletle belediye çalışanımız iki yerinde yaralanıyor. Olay yerini kaçarak terk ediyorlar. Bu kişilerin kim bilmiyoruz. Kendi kendileri mi yaptılar birileri mi yönlendirdi bunu bilmiyoruz. Öğrenmek için yakalanmaları gerekiyor. Konuşmalarının içerikleri direk olarak bu alanla ilgili faaliyetle ilgili cümleler. Bu nedenle taammüden (bilerek, tasarlayarak) yaptığını düşünüyoruz. Bunlar sadece şüphe, düşünce. Umarım öyle değildir. Demokratik tepkiyi yanlış görüp hedef alarak saldırılmışsa bu çok vahim bir durum. Bundan sonra önlemlerimizi artırıp, varlığımızı sürdüreceğiz. Alanda ek ışık yerleştirip geniş mercekli kameralar ekledik. Biz kamu vicdanı çerçevesinde hukuk sınırlarını içinde kalarak mücadelemizi vereceğiz” dedi.   

HADDİNİ AŞAN BİR DURUM BEKLEMİYORDUK
Tugay, “Bu düzeyde haddini aşan bir durum beklemiyorduk. Çadırları kurduğumuz alan belediyeye ait yeşil alan. Satılan alan değil. Bu alana her türlü tasarrufta bulunma hakkımız var. Bilgilendirme çadırı kurduk. Halktan insanlar bilgi almak için buraya geliyorlar. Böyle bir güvenlik ihtiyacı olduğunu düşünememiştik. Bu olayla ilgili olarak çevrede bulunan kamera kayıtlarını polisler inceliyor” diye konuştu.  

 
AIESEC’li gençlerle online buluşma
 
Karabağlar'da asfalt harekatı tam gaz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AIESEC’li gençlerle online buluşma
Çiğli Belediyesi, dünyanın en büyük gençlik organizasyonu olan AIESEC ...
Narlıdere'de çiftlere İstanbul Sözleşmesi
Kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak için çalışmalar yürüten ...
Karaburun Belediyesi'nde KİM hizmete girdi!
Karaburun Belediyesi bünyesinde vatandaşların şikâyet, talep ve önerilerini ...
 
Bayraklı'da dayanışma tam gaz
Bayraklı Belediyesi, her alanda vatandaşın yanında olmaya devam ediyor. ...
GÜLDER’den Mavişehir’e destek ziyareti
Güzelbahçe Kültür Çevre ve Güzelleştirme Derneği (GÜLDER), Karşıyakalıların ...
İzmir'de virüssavar otobüs dönemi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, ESHOT Genel Müdürlüğü filosuna kattığı ...
 
Buca pandemide can dostlara kucak açtı
Sokak hayvanlarını sahiplendirme çalışmalarına öncülük eden Buca Belediyesi, ...
Narlıdere okullarında dezenfekte harekatı!
Narlıdere Belediyesi, 21 Eylül’de başlayacak olan yüz yüze eğitim dönemi ...
Bornova'nın 'fair-play' gururu
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu’nun  Fair Play olgusunu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri