POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tabancayla vurulmuş halde ağılında ölü bulundu
Tabancayla vurulmuş halde ağılında ölü bulundu
Yerlikaya’dan Ayhan Bora Kaplan açıklaması
Yerlikaya’dan Ayhan Bora Kaplan açıklaması
Adnan Oktar davasında ara karar açıklandı
Adnan Oktar davasında ara karar açıklandı
Fenomen Dilan Polat tahliye olacak mı?
Fenomen Dilan Polat tahliye olacak mı?
13 Nisan 2024 Cumartesi - 10:02

Tartışmalı gemilerin ardından denizaltılar da Aliağa’ya yanaştı: Carlo, Leonardo ve Guglielmo İzmir’de!

İtalya Donanması’na ait olan ve kullanım dışına çıkan 2 devriye gemisi ve 2 fırkateynin ardından 3 denizaltı da söküm için Marshall Adaları bandıralı Seaway Albatross adlı ağır yük taşıyıcı gemisi ile Aliağa’ya ulaştı. İhale ile Ege Çelik şirketi tarafından satın alınan deniz araçlarının tehlikeli envanter raporu kamuoyu ile paylaşılmadı.

Tartışmalı gemilerin ardından denizaltılar da Aliağa’ya yanaştı: Carlo, Leonardo ve Guglielmo İzmir’de!

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - İzmir’in Aliağa ilçesindeki gemi söküm tesisleri yeniden kent gündeminde yerini aldı…

(Kaynak: Greenpeace İtalya)

2 GEMİ VE FIRKATEYN SÖKÜM HAZIRLIĞINDA!

Gemi söküm tesislerindeki işlemlerin çevreye ve işçi sağlığına etkileri ile asbest tartışmaları sürerken İtalyan Donanması’na uzun yıllar hizmet veren Artigliere ve Bersagliere isimli devriye gemileri ile Scirocco ve Maestrale isimli fırkateynler sökülmek üzere geçtiğimiz günlerde Aliağa’ya getirildi.

3 DENİZALTI DA ALİAĞA’DA!

Gemi ve fırkateynlerin Aliağa’ya ulaşmasının ardından yine İtalya Donanması’na ait olan ve kullanım dışına çıkan Carlo Fecia di Cossato, Leonardo da Vinci ve Guglielmo Marconi isimli üç denizaltı Marshall Adaları bandıralı Seaway Albatross adlı ağır yük taşıyıcı gemisi ile Aliağa’ya ulaştı.

Ege Çelik Sanayi ve Ticaret Şirketi ihale ile donanmaya ait gemi, fırkateyn ve denizaltıların sahibi olmuş ve söküm hakkını almıştı.

GREENPEACE İTALYA’DAN AÇIKLAMALAR!

Gemilerin tehlikeli madde envanter raporu kamuoyu ile paylaşılmazken Greenpeace İtalya donanmanın gemileri çevresel etki değerlendirme yapılmadan söküleceğini belirtti. Ayrıca internet sitelerinden yapılan açıklamada söküm yapılacak tersanenin Avrupa Birliği (AB) mevzuatına uymadığı aktarıldı.

Yapılan açıklamada Belçika merkezli NGO Shipbreaking Platform’un (Gemisöküm Platformu) raporu dayanak gösterilerek Aliağa’da asbest yönetimi ve işçi sağlığı, güvenliği konusunda ciddi düzensizliklerin olduğu vurgulanıyor.

Ege Üniversitesi’nin araştırmasına atıf yapılan açıklamada Aliağa ve yakın çevresinin taşıma kapasitelerinin aşıldığının tespit edildiğine de vurgu yapıldı.

Greenpeace İtalya’nın açıklamasında Ege Çelik Tersanesi’nin onaylı söküm tesisleri listesinde yer aldığı fakat Avrupa Komisyonu’nun Aralık 2023 tarihli denetim raporunda tam olarak doğrulanmadığı aktarılıyor.

EGE ÇELİK'TEN AÇIKLAMA!

Ege Çelik Şirketi konunun gündeme gelmesi ve kentte tartışılmasının ardından bir cevap ve düzeltme metni yayımladı. Metinde gemilerin mevzuatlara uygun şekilde Türkiye'ye getirildiği aktarıldı. 

Ege Çelik'ten yapılan açıklama şöyle;

CEVAP VE DÜZELTME METNİ

13.04.2024 günü haberlerinizde yer alan şirketimiz Ege Çelik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile ilgili olarak tamamen yanlış ve ticari itibarına zarar verecek nitelikte yayın yapılmıştır. 

Şirketimize ait gemiler Atıkların Sınır Ötesi Taşınması ( Basel konvansiyonu), Avrupa Birliği gemi geri dönüşüm yönetmeliği ve ulusal mevzuata uygun şekilde ülkemize getirilmiş, ön kontrollere, mevzuata ve yasalara uygun olarak tüm gereklilikler sağlanmıştır. 

Söz konusu gemiler Atıkların Sınır Ötesi Taşınması ( Basel Konvansiyonu) ve  Avrupa Birliği gemi geri dönüşüm yönetmeliğine uygun bir şekilde getirilmiştir. Tüm tehlikeli atık envanteri tüm detayları ile eksiksiz hazırlanmış ve akabinde ilgili kurumlara teslim edilerek onayları alınmıştır. Tehlikeli atık envanterleri (IHM), Hong Kong konvansiyonu ve Avrupa Birliği gemi geri dönüşüm yönetmeliğine uygun şekilde hazırlanmış ve bağımsız klass kuruluşlarınca denetlenmiştir.

İtalyan Donanması çevresel konularda oldukça dikkatli ve hassastır. Söz konusu gemiler sadece Avrupa Birliği listesine kayıtlı ve denetimli tesislere gelebilmektedir.

Haberdeki iddialar tüm detaylarıyla birlikte hatalıdır. Şirketimizin çalışmaları tüm aşamaları ile insan sağlığı ve doğa haklarına uygun şekilde en üst düzeyde önlemler alınarak yürütülmektedir. 

Denetimlerin tamamı bağımsız kuruluşlarca yapılmakta ve denetlenmektedir. 

Ege Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin itibarını zedelemek amacına matuf, kamuoyunu yanlış bilgilendiren bu haber nedeniyle yasal yollara başvuru haklarımızı saklı tutuyoruz.  

 
Başkan Çiçek'ten yoğun bayram mesaisi
 
Tugay'dan Kınık'ın ilk kadın başkanına ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Babasını bıçakladı ardından intihar etti!
Denizli'de tartıştığı babasını omzundan bıçakla yaralayan kişi, ormanlık alanda intihar etti
Şırnak’ta taciz iddiasıyla kamu görevlisine saldırı
Şırnak’ta yolda yürüyen kadına tacizde bulunduğu iddiasıyla kamu görevlisi, ...
İzmir açıklarında bitmeyen dram!
İzmir'in Çeşme, Selçuk ve Urla ilçeleri açıklarında lastik botlardaki ...
 
Kurtarma çalışmaları tamam: 13 kişiye gözaltı!
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde devrilen teleferik direğine kabin çarptı. ...
4 yaşındaki çocuğa süt tankeri çarptı!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde süt tankerinin çarptığı 4 yaşındaki çocuk ağır yaralandı.
Karşıya geçmek isteyen kadına motosiklet çarptı!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan kadına motosiklet ...
 
Yüksek Seçim Kurulu'ndan Ordu kararı
İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediyesi seçimi için Yüksek Seçim Kurulu’na ...
Çeşme'ye yaz geldi!
İzmir’in Çeşme ilçesi Ramazan Bayramı’nın son gününde de tatilci yoğunluğuna ...
Çalıntı araçla Balıkesir'den İzmir'e gelen 2 çocukla ilgili yeni gelişme!
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinden belediyeye ait kamyoneti çalarak 180 ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri