POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de!
Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de!
Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu katletti!
Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu katletti!
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
13 Nisan 2022 Çarşamba - 17:33

Tugay'dan Karşıyaka Stadı mesajları: A'dan Z'ye tüm süreci anlattı!

Büyükşehir meclis oturumunda AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal'ın Büyükşehir'e tahsis kararı sonrası hiç bir adım atılmadığı yönündeki eleştirilerini yanıtlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay sürecin A'dan Z'ye tüm detaylarını anlattı. 

Tugay dan Karşıyaka Stadı mesajları: A dan Z ye tüm süreci anlattı!

GERÇEKİZMİR - Büyükşehir Belediyesi'nin 2021 faaliyet raporunun masaya yatırıldığı meclis oturumunda Karşıyaka Stadı konusu da gündeme geldi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal'ın Büyükşehir'e tahsis kararı sonrası hiç bir adım atılmadığı yönündeki eleştirilerini yanıtlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay sürecin A'dan Z'ye tüm detaylarını anlattı. 

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "'Biz alanın tahsisini verdik' dendi, verilmedi. 'Projeler teslim edildi, kaybedildi' dendi, bunlar doğru değil..." derken şunları söyledi:


AVAN PROJEYLE RUHSAT BAŞVURUSU! 
2017 yılında Sayın Binali Yıldırım’ın talimatıyla eski stat yıkılıyor, yeni stat için söz veriliyor. Daha sonra bir başvuruda bulunuyor. Başvuru için tek belge bir avan proje… Bütün belgeler belediyede var ve bunu açıkladım ama birileri sürekli bişeyleri yanlış aktarıyor. Belediyedeki arkadaşlarımızı bunu yanıtlıyor, 'Ölçüler tutmuyor, bunu revize edin' diyor. İkinci bir avan proje çiziliyor. Yine hata ve eksikler nedeniyle ruhsat alınmıyor. Bu arada ne oluyor? Çok enterasan bir durum gerçekleşiyor.

TOKİ KAÇAK BETON DÖKTÜ! 
Hükümet oraya bildiğiniz kaçak bir beton döküyor. Bunu TOKİ yapıyor. Bunun Türkiye'de başka bir örneği var mıdır bilmiyorum. 9 Eylül 2017’de bir törenle kaçak bir beton dökülüyor. Çünkü daha sonra bu betona yapı kayıt belgesi alındığına dair övünmeler var. TOKİ gibi bir kurum göz boyamayı amaçlayan bir işlem yapıyor. Bu arada bazı davalar açılıyor. Burada yapılması gereken şey projeyi revize etmek, teknik projeleri hazırlamaktı. Ama bunlar yapılmıyor. Çünkü samimi olarak burada stat yapmayı düşünen bir tavır yok! 

GÖZ BOYAMAK İÇİN DÖKÜLMÜŞ BİR BETONLA YILLARCA... 
Geçmiş dönem başkanlarımızın burada stat yapılmasına karşı çıktığı için problemin bu olduğu düşünülüyor. Ben orada stat yapılmasını doğru buluyorum. Orası 1930’lu yıllardan bu yana Karşıyaka Kulübü’ne stat yapılması için hibe edilmiş. Sonuçta orada uygun bir proje yapılırsa stadın yapılabileceğini düşünüyorum. Değerli Tunç Başkanım da başından bu yana Karşıyaka’nın böyle bir stada ihtiyacı olduğunu söyledi. Ortada ruhsat alınmamış, sadece göz boyamak için dökülmüş bir beton yıllarca bir hikaye olarak devam etti. Daha sonra da bu betonla ilgili bir de yapı-kayıt belgesi alınıyor. Bir kere aftan yararlandıysanız o betonun kaçak olduğunu siz de kabul ediyorsunuz demektir.

BAKAN BÜTÇE AYIRAMAYACAKLARINI SÖYLEDİ! 
Ben göreve geldikten sonra bu konuyu değerlendirdik ve çözümü için adımlar atılmasına karar verdik. Bizden istenen sadece bir otopark yapımı için bir encümen kararı oldu, bunu bir hafta içinde aldık. Bundan sonra bizden hiçbir talepte bulunulmadı. Mahkeme süreci dendi, mahkemeler bitti, ses yok. Bu arada Gençlik ve Spor Bakanımızla bir görüşme yaptık, burayla ilgili bir bütçe ayıramayacaklarını söylediler.

PROJE TESLİM EDİLSEYDİ İHALEYE ÇIKILACAKTI! 
Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. Bu noktadan sonra bir tahsis olabileceği konuşuldu. Ancak tahsisin yapılabilmesi için herhangi bir ihaleye çıkarken ihtiyaç duyulan teknik projelerin teslim edilmesi söyledi... Bu projelerin hiçbir zaman hazır olmadığı ortaya çıktı. Bununla ilgili bakanlıktan yardım istendi. Eğer bu projeler hazır olsaydı Büyükşehir Belediyesi ihaleye çıkacaktı. Bu hiçbir işe yarayamayan betonla ilgili yapı-kayıt belgesi alındığı için bu projeler o mimar beyden alınacak. Büyükşehir Belediyesi bu mimar beye bir teklifte bulundu, 8 milyon civarında bir para istendi. Büyükşehir müellifin mükafatnamesinin verilmesi halinde ihaleye çıkacağını bildirdi ve olay bu durumda...

SAMİMİYSENİZ BU STADI YAPIN, ÖNÜNÜZDE ENGEL YOK! 
Henüz bakanlığın Büyükşehir’e devrettiği bir şey yok. Ve şunu da söylemek isterim samimiyseniz Karşıyaka Stadı’nı yapın. Şu anda hiçbir engel yok. Lütfen yapın, onur duyarız. Ama sanki siz bu hakkı vermişsiniz de biz yapmıyormuşuz gibi anlatmayı bırakmayın. Bu stadın yapılması siyasete malzeme edilmemelidir. Bunları bu kürsüden söylemeye hakkınız yok. Varsa o projeler getirin, biz görelim. Olmadığını bize mimarın kendisi söylüyor. 

 
Damacana su fiyatları 4 ayda yüzde 150 arttı!
 
İzmir'de 'kaçak botoks dolgu ürünü' operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bozdağ'da 4 mevsim turizm hedefi adımları!
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, ilçenin doğa harikası mahallelerinden ...
İzmir Limanı'nda 6 yıl sonra bir ilk: Ve o gemi geliyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yoğun çabaları sonucunda ...
Amazonlar ve Titanlar Sanat Buluşması başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği ...
 
Gaziemir'de 23 Nisan şöleni yola çıkıyor
7 ilden 135 çocuğun katılacağı, 16-24 Nisan tarihlerinde düzenlenecek ...
Narlıdere'de din görevlileriyle iftar sofrası
Narlıdere Belediyesi, ilçedeki camilerdeki din görevlilerini iftarda ağırladı. ...
Erasmus+ öğrencileri yerel tohumla buluştu
Seferihisar Belediyesi Seferihisar Nejat Hepkon Anadolu Lisesi’nin yürüttüğü ...
 
İzmir İtfaiyesi’nin 'Kurbağa Adamları' suda hayat kurtaracak!
Karanlık sularda, göllerde ve denizde her an göreve hazırlar. İzmir Büyükşehir ...
İzmir'de yerel yönetim ve yaşlı politikaları çalıştayı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Geriatri Derneği işbirliğiyle “Yerel ...
Buca’nın çevreci kampanyasından geri dönüşüme büyük katkı
Sürdürebilir bir çevre için çalışan Buca Belediyesi, son bir yılda 4 bin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri