POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
10 Nisan 2019 Çarşamba - 09:32

Umudun 'Öykü'sü: Bir ihtimal daha var!

4 yaşındaki lösemi hastası Öykü Arin Yazıcı için nakil süreci bugün başlıyor. Anne Eylem Şen Yazıcı, kendisinden yapılacak yarı uyumlu nakille kızının sağlığına kavuşacağına inanıyor. Naklin başarılı olmaması durumda ise Öykü Arin’e bu kez babası umut olacak.

Umudun  Öykü sü: Bir ihtimal daha var!

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında lösemi hastalığının bir türü olan Juvenil Myelomonositik Lösemi (JMML) teşhisiyle tedavisine başlanan 4 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı için nakil süreci bugün başlıyor. Kök hücre nakliyle hayata tutunabilmek için bir süredir tam uyumlu donör bekleyen Öykü’ye daha fazla zaman kaybetmemesi için ilk olarak annesi Eylem Şen Yazıcı umut ışığı olacak. Hastaneye yatışı yapılan Öykü Arin’e, bir hafta boyunca kemoterapi aldıktan sonra annesinden yarı uyumlu nakil gerçekleştirilecek.

Anne Eylem Şen Yazıcı, kendisinden yapılacak nakille kızının sağlığına kavuşacağına inanıyor. Ancak nakil başarılı olmazsa bu kez Öykü Arin’e babası Çağdaş Yazıcı’dan kök hücre nakli denenecek. 

NAKİL BİR HAFTA SONRA 
İlkses Gazetesi'nden Emine Çağla Geniş'in haberine göre yarından itibaren 7 gün boyunca kemoterapi alacak olan Öykü’nün daha sonra kök hücre naklinin gerçekleşeceğini belirten anne Eylem Şen Yazıcı, “Öykü Arin için daha fazla bekleme şansımız yoktu o yüzden hızla nakil olması gerekiyordu. Doktorlar 1 ay daha ekstra zaman vermişti ama o süre de doldu. Bugün hastaneye yatıyoruz. Yarından itibaren kemoterapi alacak. 7 gün sonra da benden kök hücre nakli yapılacak” dedi.

TÜM KALBİMLE İNANIYORUM
Kendisinden yapılacak nakille kızının sağlığına kavuşacağına inandığını dile getiren Yazıcı, “Benden yapılan nakilin başarılı olacağına tüm kalbimle inanıyorum. Umudumuz da bu yönde” dedi. Nakil başarılı olmazsa bu kez babasından yapılacak naklin Öykü’ye umut olacağını söyleyen Yazıcı, “Benden yapılan nakil başarılı olmazsa babasından nakil denenecek. Ya da belki kampanyadan yüzde yüz uyumlu donör çıkar… Çünkü Sağlık Bakanlığı henüz daha yapılan kampanyada toplanan numunelerin çalışmasını bitiremedi. Bu süreçte çalışılmaya devam edilecek. Biz hala umudumuzu korumaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

UMUDA DAVET
Yazıcı, devam eden kök hücre bağışı kampanyasıyla tüm Türkiye’de farkındalık yarattıklarının altını çizerek, “Şu an nakil bekleyen 4 bin hasta var. Herkese, hala donör olmadılarsa ‘donör olun umut olun’ diyorum. Bu hayati bir konu. Sanıyorum Türkiye’de önemli bir kısım insana ulaştık ve bu konuda bir farkındalık yarattık. Birinin hayatını kurtarmak onların elinde. Üstelik bu her an onların ya da bir sevdiklerinin başına da gelebilir. Bunu her zaman söylüyorum. Sadece benim kızım için değil; nakil bekleyen 4 bin hasta için de değil! Kendiniz için de donör oluyorsunuz.” (Emine Çağla Geniş/İlkses Gazetesi 

 
O başkandan ilk icraat: Belediyenin kapılarını söktü, halka açtı!
 
Yeni başkan 'Önce güven' dedi, o uygulamayı kaldırdı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkent'te köpek katliamı: Korkunç görüntüler!
Ankara'nın Batıkent ilçesinde çok sayıda köpek zehirlenerek öldürüldü. ...
Öğrencilerin yol çilesi: Dersimiz çamur!
Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Onbaşılar köyünün Ağılcık ve Çobanpınar ...
Flaş gelişme: AİHM'e Türk kadın yargıç
Saadet Yüksel, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi üyeliğine seçildi. Dışişleri ...
 
Kayıp oğlunu öldürdüğünü canlı yayında itiraf etti
Nevşehir'in Derinkuyu ilçesi Kuyulutatlar köyünde oturan Arif Karakollu, ...
İzmir'de damat dehşeti: 2 ölü, 1 ağır yaralı
İzmir'İn Çiğli ilçesinde, Mehmet C. boşanma aşamasında olduğu ve ayrı ...
İzmir'de o iş adamına FETÖ'den hapis cezası
İzmir'in Çeşme ilçesinde FETÖ/PDY adına faaliyet gösterdiği iddiasıyla ...
 
Meteorolojiden İzmir için sarı alarm!
İzmir'de, dün (pazartesi) akşam saatlerinde başlayıp gece boyunca zaman ...
Pompalıyla dehşet saçan kayınpedere ne ceza istendi?
Karabağlar ilçesinde, işyerini bastığı pombalı tüfek ile damadı Seçkin ...
İzmir merkezli dev operasyon! Suç örgütüne darbe: 29 gözaltı
Ödemiş ilçesi ile 4 ilde, 51 olaya karıştıkları belirlenen çeteye yönelik ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri