POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MİT'ten Irak'ta nokta operasyon!
MİT'ten Irak'ta nokta operasyon!
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na atama!
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na atama!
Kaplan soruşturmasında gözaltı sayısı 8'e yükseldi!
Kaplan soruşturmasında gözaltı sayısı 8'e yükseldi!
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
30 Temmuz 2022 Cumartesi - 15:35

Usta sanatçı İlhan İrem'e son veda

‘Anlasana’, ‘Sürgün Gibi Masallarda’ ve ‘Olanlar Olmuş’ adlı unutulmaz eserlerin de aralarında olduğu çok sayıda şarkıya imza atan müzisyen ve şarkı sözü yazarı İlhan İrem, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Usta sanatçı için AKM'de cenaze töreni düzenlendi

Usta sanatçı İlhan İrem e son veda

Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden şarkıcı ve söz yazarı İlhan İrem için Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) tören düzenlendi.

Böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 67 yaşında hayatını kaybeden sanatçı İlhan İrem, bugün son yolculuğuna uğurlanacak. İrem'in Türk bayrağına sarılı cenazesi bugün hayatını kaybettiği hastaneden alınarak tören için AKM'ye getirildi.

İrem'in cenazesi İBB zabıta tören taburu tarafından sahneye taşındı.

"TABUTUNA ÇOK SEVDİĞİMİ FISILDAYACAĞIM" 

Tören öncesi, İrem'in hayranları da Atatürk Kültür Merkezi önünde bekledi.

İrem'in hayranlarından Seval Keleşer, "Ben jenerasyon olarak İlhan İrem'in şarkılarını kucaklamış bir nesilim. Biz onun şarkılarıyla, dünyaya bakış açısıyla, duruşuyla hep birlikte gençliğimizi geçirdik. İlhan İremler kolay yetişmiyor. Uzun süre sahnelerdeydi, güzel projelere imza attı. Hepimizin bildiği gibi 2016 yılında böbrek yetmezliği onun bayağı canını sıktı. Ben bir doktor annesiyim. Rahatsızlığında hep oğluma bir şey olur mu diye soruyordum. O da her şeyin çözümü var mutlaka o da iyileşecek derdi. Ama demek ki düne kadarmış. Ben inanıyorum ki bugün bütün Türkiye ve dünyada görüp sayan sevenler hepsi üzgün. Başımız sağ olsun. Çok sevdiğim için inanın koşa koşa bugün tabutuna fısıldayacağım. Seni çok sevmiştik diyeceğim" ifadelerini kullandı. 

Kendisiyle Berlin Festivali'nde beraber olduklarını söyleyen Volkan Okan da, "Benim için iyi bir ağabey, iyi bir dosttu. Ondan öğrendiğim çok şey var, bana karşı çok emeği var. Sözün bittiği yer çok fazla bir şey söyleyemeyeceğim. Bir insan nasıl olur, onu tarif edemiyorum. Ruhen değerleri çok yüksek, kimseyi incitmek istemeyen, engin bilgilere sahip bir insandı" dedi.

İrem'in naaşı bugün saat 09.00'da hastaneden alınarak, şarkıları eşliğinde 12.00'de Atatürk Kültür Merkezi'ne getirildi. Dostları ve sevenleri, sanatçıyı dakikalarca ayakta alkışladı.

"YOLUNU IŞIKLAR AYDINLATSIN"

Besteci Ali Kocatepe, AKM'deki törende duygularını şöyle dile getirdi:

"İlk plajı yayınladığında daha 18 yaşındaydı. 'Boşver Boşver Arkadaş' dedi yer yerinden oynadı. Onu tanıdıkça sevdik, insan olarak, Türkiye'nin genç bir aydını olarak, çok güzel şarkıların bestecisi, söz yazarı ve yorumcusu olarak. Şarkıların ve kitapların için sana sonsüz teşekkürler İlhan. Dualarımız seninle yolunu ışıklar aydınlatsın, güle güle arkadaşım."

"İKİ GÜNDÜR KAFAMI TOPARLAYAMIYORUM"

Müzisyen Coşkun Demir ise, "1980 yılında tanıştım. 40 yıllık dostumdu. Bana müzik sektörünün tüm inceliklerini anlatırdı. Çok güzel anılarımız oldu. Şarkılarını kimseyle paylaşmak istemezdi, evlatları gibiydi ama bana 4 şarkısını verdi. Beni ne kadar sevdiğini anladım. Kardeşim gibiydi" ifadelerini kullandı.

"MASUMİYET EN BÜYÜK HAZİNE"

Gitarist ve İlhan İrem'in çalışma arkadaşı olan Onur Ataman, "2015 yılından itibaren İlhan abi ile çalışma şerefine nail oldum. Biz büyümeyi onunla öğrendik aslında" dedi.

İlhan İrem'in kendisine yolladığı bir e-maili okuyan Ataman şunları aktardı:

"Bize bir e-mail atmıştı ilk konserden sonra, onu okumak istiyorum size; Kainat bazı zamanlarda, bazı insanlara büyülü bir dokunuş yapar. İlhan İrem konserlerinde hissedilen yükseliş budur. Bu ışığın içine girdiniz, bu noktada size söylemem gereken bazı şeyler var. Muhteşem bir konser verdik. Konserin geri dönüşleri çok güzel olacak. Hepiniz harika performans sergilediniz. Hepinizi tek tek kutluyorum. Hayat, her anı kristal değerinde tecrübelerle tekabüle erdiğimiz bir okul. Işıklı ve umutlu bir yolda giderken sizi yolunuzdan döndürenler ne yazık ki olacaktır. Başarınızı kıskananlar olacaktır. Ruhunda müzik aşkı olmayan, evrensel sanat ve gerçek rock felsefesini özümseyememiş tatlı su rockçılarına dikkat edin. Sağ duyunuza güvenin, kalbinizin sesini dinleyin, masumiyet ve ruh safiyeti bu alemde en büyük hazinedir. 42 yıllık müzik yolculuğumdaki tecrübeme dayanarak başarıya giden yolda, önünüze çıkacak yollarda hatırlamanız için sizinle bu mesajı paylaşıyorum; Işık ve sevgiyle..."

İMAMOĞLU: 'ÖLÜM HABERİNİ BANA BİLDİRDİKLERİNDE...'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da İrem için düzenlenen anma töreninde bir konuşma yaptı.

İrem’i kaybetmenin büyük üzüntüsü içerisinde olduğunu belirten İmamoğlu, şunları söyledi: 

“Bugün, ne yazık ki yine bir değerimizi, sanatçımızı, İstanbul’umuzun bir kıymetlisini, memleketimizin bir kıymetlisini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ölüm haberini bana bir yetkili arkadaşımız arayıp bildirdiğinde, çok enteresan bir biçimde yanımdaki arkadaşıma, ‘İlhan İrem’i kaybettik’ ve ardından, ‘Çok seviyordum’ dedim. Bu, çok enteresan bir duygu. İnsanların içinde bazı şeyler birikiyor ve bir an kaybedince, hatırlıyorsunuz. O ‘Çok seviyordum’ lafını bana dedirtmesi çok enteresan bir şey. Biz yan yana gelmedik, el sıkışmadık. Ama bu duyguyu vermek bir insana, bunu verebilen bir insan olmak, herhalde çok özel bir insan olmasına yetiyor. Bu manada, gerçekten insanların aklına kazınan, duyguları yerleştiren, sözleriyle düşündüren çok özel bir sanatçı. Onun güzel ve özel sesi, sözlerinin yanı sıra, gerçekten insana huzur veren, düşündüren ve iyi hissettiren bir sesti. İlhan İrem’in yerini elde ederken, hakkıyla elde ettiğini bize hissettiriyor. Yani hiçbir suni katkı yok; tümden doğallığıyla ve kendisinin hakkıyla elde ettiği bir yeri var. Sanatçılığının yanı sıra kişiliği, sanatçı duruşuyla herkesin kalbini kazanan bir insan.”

“KEŞKE BOŞ GÜNDEM İÇERİSİNDE BU SESLERİ DAHA FAZLA DUYSADIK...”

İrem’in Atatürk’ün sanatçı tarifinde kullandığı, 'Alnında ışığı ilk hisseden' sanatçılardan olduğunu vurgulayan İmamoğlu, "Son dönemde yazdığı yazılarıyla, ifade ettikleriyle, aslında ne kadar öngörüsü yüksek, geleceği görebildiğini bize göstermişti. Keşke, ülkemizin çoğu zaman boş gündeminin içerisinde bazen bizi meşgul eden, hiçbir şey kazandırmayan, hatta çoğu zaman geri götüren gündemin içerisinde, bu sesleri daha fazla, daha sık duyabilseydik de bugünleri yaşamasaydık. Daima o güzel hisleriyle, düşünceleriyle, eserleriyle, sözleriyle bizimle beraber olacak. Elbette ki, bu an itibariyle İlhan İrem, İstanbul’a emanettir. İstanbul’da, her türlü kendisini ve eserlerini yaşatmaya, onu özel konumunda hissettirmeye devam edeceğiz, diğer sanatçılarımızda olduğu gibi. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı. 

İlhan İrem,  Bebek Camii'nde ikindi vaktinde kılınan cenaze namazı sonrası Aşiyan Mezarlığı'da toprağa verildi. (DHA)

 
Evde bakım hizmeti İzmir'e yayılıyor: 'Ayrım gözetmeden çalışıyoruz'
 
Lotodan 1.3 milyar dolar kazandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de SİT tescili ‘hata yaptık’ denilerek iptal edildi
Ege'nin gözdesi Çeşme'de, Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı sınırları ...
Akkuyu Nükleer'de sözleşme feshi!
Akkuyu Nükleer Santrali projesinde IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ...
Denizde kaybolan üniversite öğrencisinden acı haber
Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde 28 Temmuz'da denizde kaybolan 19 yaşındaki ...
 
'Koca dehşeti' yaşayan kadını KADES kurtarmış!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi Ç.K. tarafından ...
İzmir'de sürücülere havadan denetim!
İzmir'de, jandarma ekiplerince havadan yapılan helikopterli denetimde, ...
Barajların doluluk raporu: İzmir'in ne kadar suyu kaldı?
İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi verilere göre geçen yıla kıyasla sadece ...
 
Güngören bombacısı etkisiz hale getirildi
MİT, 2008 yılındaki Güngören saldırısının faillerinden PKK terör örgütü ...
Sipariş verip sahte para ile ödemişler!
İzmir'in Çiğli ilçesinde, lokanta ve restoranlara farklı günlerde telefonla ...
Drone ile operasyon: Dağlık alana 'zehir' ekmişler!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, polis ekipleri drone ile yaptıkları çalışma ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri