POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
1 Ocak 2023 Pazar - 12:35

Vali Köşger açıkladı: O ambulans şirketi kapatıldı!

Olaylı Göztepe-Altay derbisinin yankıları yeni yılda da sürüyor. Son gelişme derbide Göztepe taraftarını ağır yaralayan fişeklerin stada sokulmasını sağlayan ambulans şoförlerinin çalıştığı şirketle ilgili olarak yaşandı.  İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger alınan kararla şirketin kapatıldığını duyurdu.

Vali Köşger açıkladı: O ambulans şirketi kapatıldı!

GERÇEKİZMİR - Geride kalan yılın 27 Kasım günü oynanan ve futbol tarihine utanç gecesi olarak geçen Göztepe-Altay derbisinin yankıları sürüyor. 

Son gelişme derbide Göztepe taraftarını ağır yaralayan fişeklerin stada sokulmasını sağlayan ambulans şoförlerinin çalıştığı şirketle ilgili olarak yaşandı. 

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger alınan kararla şirketin kapatıldığını duyurdu. Köşger açıklamasında, "Olaylı Göztepe-Altay maçında Gürsel Aksel stadyumuna yanıcı-parlayıcı malzemeleri taşıyan “Alo Ses Ambulans Servisi” Valiliğimizce süresiz kapatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur" ifadelerini kullandı. 

OLAYLI DERBİDE NELER YAŞANMIŞTI? 

İzmir'in Spor Toto 1'inci Lig'de yer alan iki temsilcisi Göztepe ile Altay arasında, geçen 27 Kasım'da oynanan müsabakanın 19'uncu dakikasında Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarların bulunduğu tribüne atılan işaret fişeği ile Mehmet Çakır yaralandı. Sağlık ekipleri yaralıya müdahale ederken, sahaya atlayan bir Göztepe taraftarı, korner bayrağı direğiyle rakip takımın kalecisi Ozan Evrim'e saldırdı. Evrim, başına aldığı darbeyle yaralandı. 2 yaralı, hastaneye kaldırıldı. Büyüyen olaylar nedeniyle müsabaka tatil edildi.

Karşılaşmanın tatil edilmesinin ardından soruşturma başlatıldı. Göztepe taraftarları stadı terk ederken, Altay taraftarları ise yaklaşık 7 saat stadyumda bekletildi. Başlatılan soruşturma kapsamında İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, sis bombası ve işaret fişeğinin statta görevli özel ambulans şoförleri Anıl Gügercin ve Hakan Keçiyatağı tarafından karşılamadan önce Altaylı taraftarların bulunduğu yerdeki tuvalete saklandığı belirtildi. Şoförlerin, saat 16.34'te 2 sırt çantasıyla misafir tribününün bulunduğu tuvalete girdiği ve tuvaletten çantasız çıktığı tespit edildi. Polis ekipleri 2 ambulans şoförü ve irtibatta oldukları Altaylı taraftarlar ile Ozan Evrim'e saldıran Göztepe taraftarının da aralarında bulunduğu toplam 28 şüpheliyi gözaltına aldı. Olaylı derbinin ardından ambulans şirketi hakkında idari soruşturma başlatıldı.

ŞÜPHELİLER TUTUKLANDI
Mahkemede şüphelilerden Furkan Ersanlı, Dinçer Demir, Kahraman Erdemir, Efe Yeşilova, Hüseyin Çelikdemir, Muhammet Emre Karaca, Anıl Gügercin, Hakan Keçiyatağı, Mert Yiyit, Serkan Holar, Çağdaş Kurt, Egehan Eygi, Anıl Bayır, Şakir Perçin, Özgür Uçak, Ümit Taş, Turgay Gülmez, Gökçen Atacan Aksoy ve Eren Karaca tutuklanarak cezaevine gönderildi. U.M.K., F.Ö., Y.A., N.A.D. ve F.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 4 şüpheli ise savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. (Haber servisi, DHA)

 
Karşıyaka'da yazarlık atölyesi zamanı!
 
TBMM 2023'ü yoğun gündemle açıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pınar Karşıyaka'dan hakem isyanı
Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, Türkiye Sigorta Basketbol ...
Göztepe'de Atınç yine pes etmedi
Spor Toto 1'inci Lig'de sezonun ilk yarısını 24 puanla 9'uncu sırada tamamlayan ...
Altay'ın kralına Pendikspor kancası
Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altay'da Portekizli golcü Marco Paixao ...
 
İzmir futbolunun kahır yılı!
Geride bıraktığımız 2022 yılında Ege futbolunun 7 köklü kulübü küme düşmenin ...
İzmirli cimnastikçilerin altın yılı!
İzmirli artistik cimnastikçiler son yıllarda sürekli yükselttikleri başarı ...
İzmir’in yıldızlarından 2022’de madalya yağmuru!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları, 2022 yılına ...
 
Cristiano Ronaldo'nun yeni takımı belli oldu!
Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan takımı Al Nassr'a ...
Karşıyaka'da Ertuğrul'un durumu belirsiz
Karşıyaka'da ilk devrenin son maçında sakatlanan Ertuğrul'un sahalara ...
Göztepe'de kiralık oyuncular yolcu!
Göztepe, yabancı oyuncularından golcü Adjin Hasic ve stoper Marco Mihojevic'le ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri