POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
3 Haziran 2021 Perşembe - 11:53

Vali'den Çeşme Projesi mesajı: İzmir'e level atlatacak!

İzmir Valisi Köşger, kent turizminin gelişmesi için yaptığı konuşmada, "İzmir'de sadece yaz turizmi değil inanç, sağlık, kültür ve coğrafya turizmi yapılabilir. Bunun altyapısının oluşturulması lazım. Çeşme Projesi bunlardan bir tanesi. Eğer süreci iyi yönetebilirsek Çeşme Projesi İzmir'e level atlatacak, üst segmente çıkaracak bir şey" dedi.

Vali den Çeşme Projesi mesajı: İzmir e level atlatacak!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye tarafından hazırlanan mobil turizm uygulaması Visit İzmir'in tanıtım etkinliğinde konuştu. Vali Köşger, turizm üzerinden birbirinden önemli mesajlar verdi. Köşger konuşmasında Çeşme Projesi'nin İzmir'e level atlatacağını vurguladı.

Köşger, "Bu tür faaliyetlerin İzmir'in tanıtılmasına, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen tüm kişi ve kurumları tebrik ediyorum. Turizm büyük bir ekonomik güç teşkil ettiğinden daima öncelikli sektörlerin başında yer alıyor. Son zamanlarda özellikle pandemi sonrasında olumsuz etkilenme söz konusu. Turizm hareketliliğinin adeta durma noktasına gelmesi bizi de etkiliyor. Bu süreçte İzmir durmadı, çalışmaya devam etti. Sektörün bulunduğu durumdan İzmir'de olumsuz etkileniyor ve tüm İzmir olarak en az hasarla atlamak için gayret ediyoruz" açıklamasına imza attı.

ÇEŞME PROJESİ İZMİR'E LEVEL ATLATACAK!
İzmir'in Akdeniz kenti olduğunu vurgulayan ve geçmiş süreçte potansiyelin kullanılmadığını ifade eden Vali Köşger, "Ben İzmir'i Barselona ile mukayese ediyorum. Başka şehirlerle de mukayese edenler var. İzmir'in 8 bin 500 yıllık tarihi karşısında aslında Barselona ile karşılaştırılmaması gerekiyor.  İzmir çok önemli bir liman, kültür ve tarih şehri. Her anlamda Barselona'nın çok önünde olması gerekiyor. Ancak istatiskilere baktığımızda pandemi öncesi son verilere göre Barselona'ya 35 milyon turist geliyor. Yani Barselona ahalisi neredeyse turist gelmesin noktasına kadar gelmiş durumda. İzmir'de yıllık 1 milyon 200 bin rakamına ulaşıyoruz. Bu, gidecek çok yolumuz olduğunu gsöteriyor. 8 bin 500 yıllık tarihin ortasında bulunuyoruz. Çok sayıda tarihi eser var. Tanıtmak çok önemli ama arkasından yapılacak işler de çok önemli. Turist geldi, otel yok. Satacağımız materyal yok. Çin'den getirdiğiniz eşyalarla hiçbir şey elde edemezsiniz. Tanıtım faaliyetinin birlikte olarak yapılması lazım. Konaklanacak mekanları geliştirmemiz lazım. Turistin burada uzun süre kalmasını sağlayacak faaliyetlerin çeşitlenmesi lazım. 12 ay 30 ilçe güzel bir kelime. İzmir'in bunu yapma potansiyeli var. İzmir'deki üstünlüklerin bir tanesi başka bir şehirde olsa farklı bir konumda olur. İzmir'de sadece yaz turizmi değil inanç, sağlık, kültür ve coğrafya turizmi yapılabilir. Bunun altyapısının oluşturulması lazım. Çeşme Projesi bunlardan bir tanesi. Eğer süreci iyi yönetebilirsek Çeşme Projesi İzmir'e level atlatacak, üst segmente çıkaracak bir şey. Bu süreci çok iyi birlikte yönetmemiz lazım. Her anlamda ülkemizin birlik içinde hareket etmesi lazım. Kısır çekişmelerin bir yana bırakılması lazım. Yapılacak çok işler var. İzmir'de bu iklimin olduğunu memnuniyetle görüyorum. Çok şükür bir masanın etrafında gelebiliyoruz. Birlikte güzel ufuklara bakıyoruz" ifadelerini kullandı.

 
Visit İzmir görücüye çıktı... Soyer: Turizmi 12 aya ve 30 ilçeye yayacağız!
 
Karşıyaka'ya çocuk ağız ve diş sağlığı merkezi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Visit İzmir görücüye çıktı... Soyer: Turizmi 12 aya ve 30 ilçeye yayacağız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, 'Visit İzmir'in tanıtım toplantısında ...
Buca’nın sokakları çiçek açtı
Buca Belediyesi, binlerce çiçek fidesiyle sokakları, parkları şenlendirdi.
İzmir’in dördüncü yerel üretici pazarı Bergama’da açılıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kentte refahı büyütme ...
 
Gençlere 'AB-Türkiye elçiliği' daveti
Sürdürülebilirlik Elçileri Eğitim Programlarının ilki 5 Haziran’da başlıyor. ...
Çeşme'de 'çöp taksi' dönemi!
Yaz aylarında milyonları ağırlayan Çeşme Belediyesi temizlik çalışmalarının ...
İzmir bisikletli ulaşımda ülkeye örnek oldu
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, bisikletin ulaşım aracı olarak ...
 
Gaziemir’de atık ilaçlar çöpe gitmeyecek
Gaziemir Belediyesi yeni projeler gerçekleştirmeye devam ediyor. Sıfır ...
Bayraklı'da 'dönüşüm' zirvesi, Sandal'dan önemli mesajlar!
Belediye bünyesindeki şirketlerden birinin kentsel dönüşüm, tasarım, yenileme, ...
Konak Belediyesi’nden özel okula özel önlem
Bir ayda dört kez hırsızlık yaşanan Tepecik Moris Bencuya Özel Eğitim ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri