POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de!
Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de!
27 Ocak 2018 Cumartesi - 10:55

Ve Haşim Kılıç sessizliğini bozdu!

ByLock kullandığı gerekçesiyle oğlu için yakalama kararı çıkartılan eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç konu ile ilgili sessizliğini bozdu. Kılıç'"Oğlumun FETÖ isimli terör örgütüyle uzaktan yakından ilgisi olmamıştır. Oğlum yurtdışında. AYM Başkanlığım boyunca FETÖ’nün kumpaslarını etkisiz hale getirdim. Oğluma yapılan bu suçlama beni ve ailemi derinden üzdü" dedi.

Ve Haşim Kılıç sessizliğini bozdu!

Eski Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç, oğlu Fatih Samed Kılıç hakkında, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kriptolu haberleşme ağı ByLock programını kullandığı iddiasıyla yakalama kararı çıkartılması konusunda ilk kez Hürriyet Dünyası’na açıklamada bulundu. Kılıç, oğlunun 12 yıldır yurtdışında çalıştığını ve FETÖ ile uzaktan yakından ilgisi olmadığını söyledi.

FETÖ’nün Balyoz, Ergenekon davalarında kurduğu kumpasları tespit eden AYM Başkanı olarak oğluna yapılan bu suçlamanın kendisini, ailesini derinden üzdüğünü belirten Kılıç, isminin kirletilmesine asla izin vermeyeceğini söyledi. Kılıç, kendisinin de emekli bir yargı mensubu olduğunu ve soruşturmanın gizliliği nedeniyle herhangi bir bilgisi olmadığını ve olmasının da mümkün olmadığını vurguladı. Kılıç, “Bir kez daha söylüyorum benim oğlumun hayatı boyunca FETÖ ile hiçbir ilgisi olmamıştır” dedi.

İŞTE O AÇIKLAMA
Kılıç’an açıklaması şöyle: “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ByLock kullanıcısı olduğu iddiasıyla oğlum Fatih Samet Kılıç hakkında soruşturma açılması ve bunun bazı basın yayın organlarında yer alması nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Öncelikle şunu açıkça ve önemle belirtmeliyim ki oğlumun, FETÖ isimli terör örgütüyle hiçbir zaman uzaktan yakından bir ilgisi olmamıştır. Fatih Samet hakkındaki ByLock veya herhangi bir şekilde bu terör örgütüyle irtibatlı olduğu iddialarını kabul etmemiz kesinlikle mümkün değildir. Kendisinin çevresi ve sosyal hayatı birlikte değerlendirildiğinde, adı geçen örgütle ilişki kurulabilmesinin imkansızlığı da ortaya çıkacaktır.

Oğlum Fatih Samet Kılıç, zaten 12 yıldır yurtdışında çalışmakta ve kendi kurduğu işleriyle ilgilenmekte olup, yurda aralıklarla gelip gitmektedir. Soruşturmanın gizliliği nedeniyle aileye verilmeyen bilginin basın organlarında ayrıntılı biçimde yer alması oldukça düşündürücü ve üzücüdür.

42 yıllık devlete hizmet hayatının büyük bölümünü Anayasa Mahkemesi’nde geçirmiş, emekli bir yargı mensubuyum. Görev sürem içinde, FETÖ’nün Balyoz, Ergenekon ve buna benzer davalarla kurduğu kumpasları, bireysel başvuru kararlarıyla tespit ederek etkisiz hale getiren Anayasa Mahkemesi’nin başkanı olarak oğluma yapılan bu suçlama, beni ve ailemi derinden üzmüştür. Şerefimle devletime hizmet ederek koruduğum ismimi, hiç kimsenin kirletmesine asla izin vermeyeceğimi kamuoyuna önemle duyururum.” (Hürriyet)

 
Bornova'da yeni hedef 'Pekin'
 
CHP'de eski il başkanı eski başkanın kızıyla nişanlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Umut Oran istifa etti
CHP’li Umut Oran, Sosyalist Enternasyonal Başkanlığı'ndan istifa etti! ...
MHP İzmir'de o ilçede başkan değişti: İstifa sonrası yönetim seçim yaptı
MHP İzmir’de Kiraz İlçe Başkanı Özdemir görevinden istifa etti. Zaman ...
Bartholomeos'tan Zeytin Dalı'na destek mektubu
Fener Rum Patriği Bartholomeos, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Zeytin Dalı Harekatı'nın ...
 
AYM Eski Başkanının oğlu hakkında yakalama kararı
FETÖ soruşturması kapsamında, eski Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim ...
İYİ Parti'de Çıray'dan 'İzmir'e ilk ziyaret: Kentte olağanüstü bir atak yaptık!
İYİ Parti İl Başkanı Ulupınar, İYİ Parti Genel Sekreteri İzmir Milletvekili ...
CHP İzmir'de kurultay zirvesi: ‘Lider’e blok destek, PM'ye 4 talip!
CHP İzmir Örgütü Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapılan zirvede Ankara’daki ...
 
Balbay: Hükümet İzmir'den 20 alıyor, 2 veriyor!
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, kentlerde yapılması planlanan ...
Çeşme'de 'SİT alanına jeotermal' isyanı: Oran'dan sert sözler
CHP Çeşme İlçe Başkanı Oran, Ovacık Mahallesi’nde bir firmanın Jeotermal ...
CHP'de Böke ve Cihaner'den ortak kurultay çağrısı
CHP Milletvekilleri Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner, CHP'nin 36. Olağan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri