POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Elazığ'da 4 büyüklüğünde deprem!
Elazığ'da 4 büyüklüğünde deprem!
Netanyahu ve Hamas liderleri hakkında tutuklama kararı!
Netanyahu ve Hamas liderleri hakkında tutuklama kararı!
31 Mart gecesini anlattı: Siz sevinirken ben kahroldum!
31 Mart gecesini anlattı: Siz sevinirken ben kahroldum!
Beşiktaş'ın kiralık gönderdiği oyuncuya silahlı saldırı!
Beşiktaş'ın kiralık gönderdiği oyuncuya silahlı saldırı!
13 Aralık 2023 Çarşamba - 10:39

Ve İnciraltı planları askıya çıktı!

İzmir'de yaklaşık yarım asırdır sorun olan İnciraltı bölgesi planlanmasında önemli bir gelişme daha yaşandı. Bölgede 11 Mayıs 2023 günü dönemin Gençlik ve Spor Bakanı olan AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu ve bir diğer AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya tarafından açıklanan planlar itirazların değerlendirilmesinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın onayı ile yeniden askıya çıkarıldı. 

Ve İnciraltı planları askıya çıktı!

GERÇEKİZMİR - İzmir'de yaklaşık yarım asırdır sorun olan İnciraltı bölgesi planlanmasında önemli bir gelişme daha yaşandı. 

Bölgede 11 Mayıs 2023 günü dönemin Gençlik ve Spor Bakanı olan AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu ve bir diğer AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya tarafından açıklanan planlar itirazların değerlendirilmesinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın onayı ile yeniden askıya çıkarıldı. 

İlgili açıklamada, "İzmir İli, Balçova İlçesi, İnciraltı Turizm Merkezi 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği ve Plan Açıklama Raporu 06.11.2023 tarihli ve 7874168 sayılı Bakanlık Makamı Olur’u ile onaylanmıştır. Söz konusu İzmir İli, Balçova İlçesi, İnciraltı Turizm Merkezi 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği ile Plan Açıklama Raporu 1 ay süreyle 13.12.2023–11.01.2024 tarihleri arasında Valiliğimiz (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü), Anadolu Caddesi No:41/2 Bayraklı/İzmir adresinde 4. kat ilan panosunda ve internet sayfasında eş zamanlı olarak İzmir Valiliğince (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) askıya çıkarılarak ilan edilecektir" ifadelerine yer verildi. 



AK PARTİLİ KAYA: İZMİR KAZANDI

Planların askıya çıkarılmasının ardından AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. 

"İzmir'imizin 50 yıllık bir kronik sorununu çözüme kavuşturmuş olmanın mutluluğu içerisindeyiz" diyen AK Partili Kaya, "Avrupa'daki şehirleri kıskandıracak şehircilik vizyonuyla hazırlanmış olan İnciraltı planları bugün askıya çıktı.İzmir'imize hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. 

Kaya şunları kaydetti: Güzel İzmir'imize değer katacak bir şekilde, düşük yoğunluklu olarak, üç katı geçmeyecek mimaride planlanan İnciraltı'nda, 2 milyon metrekare yeni sosyal donatı alanını, bir yeni kent ormanını daha, yeşil alanları, parkları, eğitim ve spor alanlarını kentimize kazandırıyoruz. İnciraltı'nın planlanmasıyla birlikte, İzmir'imizin Avrupa'nın sağlık turizmi merkezi olmasının önü açılmıştır. Tamamen açık ve şeffaf, katılımcı bir süreçle hazırlanan ve planlama tarihinde örnek olacak bir nitelikte olan İnciraltı planlarıyla İzmir'imiz kazandı. Yeşil alanlarıyla, eğitim kampüsleri, ilkokul, ortaokul ve üniversite alanlarıyla, altyapı tesisleriyle, spor alanlarıyla, İzmir'imize yakışacak bir şekilde planlanan İnciraltı, kentimizin gözbebeği ve cazibe merkezi olacak. Bugün askıya çıkartılan planla birlikte, İzmir'imiz kazandı.



"PLANLANMIŞ İNCİRALTI İZMİR İÇİN BİR DEVRİM"
Öte yandan planların askıya çıkmasının ardından İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) de bir açıklama yayınladı. 

Planların İzmir için bir devrim olduğu vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
İnciraltı planlarının onaylandığının duyurulmasını; 5 nesildir sabırla bekleyen biz İzmirli toprak sahipleri büyük bir sevinçle karşıladık. Yüzde 99’u şahıs mülkiyeti olan İnciraltı’nın planlarının birçok badireye birçok engellemeye rağmen onaylanması sadece biz İzmirli toprak sahipleri açısından değil İzmir açısından da adeta bir devrimdir.
İnciraltı’nın, bu güne kadar plansız kalması ile İzmir’in adeta çöküntü alanı haline gelmişti. 2 kez EXPO adaylığında kendini dünyaya hayran bırakan, Kent Ormanı karşısında, plansız bekleyen İnciraltı ve Bahçelerarası kamuya faydasız işletmelerle (düğün salonu, nargile salonu, mangalcı vs.) dolup taşmıştı. Bugüne kadar toprağını koruyup kollayan İzmirli toprak sahipleri olarak kenarından kıyısından kemirilen İnciraltı’na dimdik sahip çıktık. Bugün İzmirli toprak sahiplerinin düğün günüdür. İzmir’in makus talihi artık dönmüştür. İnciraltı’nın planlanması ile birlikte İzmir’e artık sadece gökdelen yatırımcısı değil, sağlık turizmi odaklı nitelikli yatırımcının da çekilebileceği görülecektir.
İnciraltı’na, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafında tamamen İzmir’in ve İzmirli’nin menfaati düşünülerek, şehir merkezinde son 20 yılın en düşük emsalli plan uygulanmıştır. 2200 hak sahibinin bulunduğu İnciraltı için Mayıs 2023’te askıya çıkan planlara yaklaşık 5 milyon kişinin yaşadığı kentte sadece 72 itiraz gelmişti. Bu da İnciraltı planlarını tüm İzmir tarafından kabul gördüğünü ispatlamıştı.
Bugünleri görmek için yıllardır mücadele ediyoruz. Bize, “çok hayal görüyorsunuz, planlama olmaz” gibi sözler çok söylendi ama biz hep inandık.
Bugünler için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, sermaye değil vatandaş odaklı planlar için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’ye, hep yanımızda dimdik duran, bizlerin ve İnciraltı’nın kahramanı AK Parti İzmir Milletvekili Sayın Mahmut Atilla Kaya’ya, şehrimizde İnciraltı’nın planlanması için bize destek veren her makama ve kişiye çok teşekkür ediyoruz.
İnciraltı planlanırsa İzmir ve İzmirli ne kazanacak?
• 590.000 m2 yepyeni, nitelikli yeşil alan İzmirli’nin hizmetine sunulacak (Yeni bir Kent Ormanı daha)

• Sağlık turizmi öncelikli planla birlikte şehrimize yılda en az 100.000 yeni nitelikli turist gelecek

• İnciraltı’nda yapılacak oteller-hastaneler-geriatri merkezleri ile yaklaşık 35.000 İzmirli gencimize iş imkanı sağlanacak

• 68.000 m2 sosyal donatı alanı kazanılacak

• 85.000 m2 yepyeni eğitim alanı kazanılacak

• 23.000 m2 spor tesisi kazanılacak

• İnciraltı planları ile turizmde ve ticarette 3 katı geçmeyecek yapılar ile İzmir sadece gökdelen yatırımcısını değil, nitelikli yatırımcı çekebileceğini de kanıtlayacak

• İnciraltı’nda yapılacak, 2 katı geçmeyecek konut alanları ile yepyeni bir yaşam alanı olacak

• İnciraltı’nda yapılacak yapıların mimarisi ve yapıların çevre ile uyumu ile ülkemizde örnek olabilecek bir yer olacağını da kanıtlayacak

• İnciraltı planlarının onaylanıp, 18 uygulama planlarının tamamlanması ile İzmir 10 milyar $ yabancı sermayeyi şehrimize çekebilecek kapasitededir

• İnciraltı, planların hayata geçmesi ile İzmir ekonomisine yıllık yaklaşık 20 milyar TL ticaret hacmi kazandıracak

 
STK'lardan destek ziyaretleri tam gaz... Soyer: İzmir olarak bir ebru topluluğuyuz
 
Halil Umut Meler taburcu edildi, İzmir'e dönüyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fatma balaban 14 Aralık 2023 Perşembe 19:58

Biz balçova ''nın yerlisi olarak kendi yerlerimize hep uzaktan baktık 50 yıldır bir hayirini görmedik en azından çocuklarımın hayatı kurtulsun Allah ak partiden razı olsun yaparsa ak parti yapar

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hakeme yumruk hisseleri devirdi!
MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından yaşanan şiddet olayları ...
Turizm sektörüne yılbaşı dopingi: Kapalı gişe!
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet ...
Şimşek: Vergi ödemeyenlerin üzerine gideceğiz!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Vergiyi tabana yayacağız" sözleri ...
 
Enflasyonda düşüş 2024'ün 2. yarısından sonra!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda konuştu. ...
Dolarda yeni zirve: 29 Lirayı geçti!
Dolar TL, eylül ayı başından beri günlük sınırlı yükselişini sürdürerek ...
İşsizlik 11 yılın en düşüğüne geriledi
Türkiye'de işsizlik ekimde yüzde 8,5 ile Kasım 2012’den bu yana en düşük seviyesine geriledi.
 
Asgari ücrette zam maratonu başlıyor: İşte 4 senaryo!
İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ...
Sektör temsilcileri İzmir’de sağlık turizmini değerlendirdi
17. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi ile TTI Health ...
İzmir'e sağlık turizmi akını!
İzmir'in sağlık turizminde en çok obezite cerrahisi, diş hastalıkları ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri