POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
10 Mayıs 2023 Çarşamba - 12:47

Ve Narlıdere Metrosu yola çıktı: Soyer'den 'Bundan sonra 'U'lar' olacak mesajı!

Kentin hafif raylı sisteminin 4. ayağı olan Narlıdere Metrosu'da ilk deneme seferi yapıldı. Seferin ardından konuşan Başkan Soyer, "Türkiye'de kendi öz kaynaklarıyla, kendi bulduğu finansman kaynaklarıyla yapılmış tek metrodur... Biliyorsunuz İzmir 'U'su olmayan tek şehirdir. Bundan sonra İzmir'de 'U' metroları göreceğiz" dedi.

Ve Narlıdere Metrosu yola çıktı: Soyer den  Bundan sonra  U lar  olacak mesajı!

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - İzmir'de toplu ulaşımda dev bir projede daha önemli eşik aşıldı. 

Kentin hafif raylı sisteminin 4. ayağı olan Narlıdere Metrosu'da ilk deneme seferi yapıldı. 



Fahrettin Altay İstasyonu'ndan Narlıdere Şehitlik İstasyonu'na kadar süren yolculu ilk deneme seferine Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP PM Üyeleri ve İzmir Milletvekilleri, İYİ Parti İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, CHP'li ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve parti yöneticileri katıldı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den ilk deneme seferinin ardından önemli açıklamalar geldi. 



YAŞANAN ZORLUKLARI ANLATTI 
Söze süreçteki zorlukları anlatarak başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, "Bu pandemi dönemi öyle bir dönemdi ki bin 1100 kişinin çalıştığı mesaide 900 kişi koronavirüse yakalanmıştı. Hem işi bırakmadan devam etmelerini sağlayabilmemiz, hem sağlıklarını korumaya devam etmemiz, hem emeklerinin karşılığı olan maaşlarını ödeyebilmemiz. Gerçekten çok zor bir süreçti ve bu süreçte Gülermak A.Ş. Büyükşehir Belediyemizle olağanüstü bir dayanışma gösterdi. Burada onlara çok teşekkür etmek istiyorum" dedi. 

"TÜRKİYE'DE ÖZ KAYNAK VE KENDİ BULDUĞU KAYNAKLA YAPILAN TEK METRO!"
Başkan Soyer, "Bizim için başından beri bu bir kararlılık ve direnç meselesiydi. Çünkü her krizde, pandeminde, depremde bu işin durmaması gerekir inancını taşıdık. O nedenle bu kararlılığın meyvesidir bugün topladığımız. Bu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan tüm arkadaşlarımın büyük emekleri sonucunda bu noktaya gelmiştir. Her birine ayrı ayrı minnettarım. Bu süreç 253 milyon euroluk bir öngörüyle başlamıştı, tamamladığımızda 285 milyon euroyu buldu.  Bu rakamın ne anlama geldiği konusunda herkesin bir fikri vardır mutlaka ama, ben bir de bilinmeyen bir şey söyleyeyim. Türkiye'de kendi öz kaynaklarıyla, kendi bulduğu finansman kaynaklarıyla yapılmış tek metrodur, İzmir biliyorsunuz 'U'su olmayan tek şehirdir. İzmir'deki metro hatları İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin alın teri, bilek hakkıyla yapılmış metrolardır. O nedenle gurur duyuyoruz" diye konuştu. 



"BUNDAN SONRA 'U'LARI GÖRECEĞİZ" 
Soyer şöyle devam etti: Yaklaşık 14.5 metrelik tüneller, 7 istasyon, 27 kilometrelik bir güzergah, karayoluyla gittiğinizde 47 kilometreyi bulan bir güzergah, hem Balçova'da hem kaymakamlıkta insanların araçlarını bırakarak metroyu binmesini sağlayacak 219 araçlık otoparklar... Kısacası tümüyle detayları düşünülmüş ve inşaatı çok iyi tamamlanmış bir metrodayız. Burada güzergahı vatandaşların kullanımına açacağımız tarihi 9 Eylül ve 29 Ekim diye düşünüyoruz ama neden daha erken olmasın? Başarabilirsek öne çekmeye çalışacağız.  Bundan sonra İzmir'de 'U' metroları göreceğiz. Bu İzmir'in son 'M'si olsun, bundan sonra 'U'lar gelsin istiyoruz. Çünkü baştan beri kararlıyız, İzmir'i demir ağlarla öreceğiz. Çünkü raylı sistemler çok daha ekonomik, çok daha temiz ve çok daha konforlu ayrıca vatandaş için çok daha ucuz. 



"GÖZLERİMİZ YAŞARTAN BİR MUTLULUKTU..."
Büyükşehir Belediye Başkanı sözlerini şöyle tamamladı: İzmir'de üzerinde çalıştığımız çok yeni metro hatlarımız var. Gaziemir-Karabağlar Metrosu, onun projeleri üzerinde devam ediyoruz, Kemalpaşa Metrosu, onun da üzerinde çalışıyoruz. Göreceksiniz bu şehirde zenginlerin bile toplu ulaşımı tercih ettiği bir ağı kazandıracağız. İzmir çok daha iyisini hak ediyor ve biz hep beraber buna ulaşmak için canla, başla, aşkla çalışmaya devam edeceğiz. İzmir'e hayırlı olsun. Bu deneme seferi hepimizin gözünü yaşartan bir mutluluktu, herkese hayırlı olsun. 

SEFERLER YAKINDA BAŞLAYACAK
İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Ertan Sayılkan, “Bu büyük hizmetin işletmeye başlaması için artık son düzlükteyiz. Çevreci ve ekonomik olan raylı sistemler şüphesiz erişimde ve ulaşımda büyük kolaylıklar sağlayacak” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Mehmet Ergenekon ise, “Başkanımızın sonuna kadar bize destek olmasının sonuçları bunlar. 2018 yılında serüvene başladık birçok aksilik yaşadık. Geldiğimiz noktada işin yüzde 96'sı bitti. 2020'de pandemi ile başlayan dönemler yaşadık, kapanmadık çalışmaya devam ettik. Bin 100 çalışanımızdan 900'ü covid oldu ama çalışmaya devam ettik” dedi.

285 MİLYON EUROYA MAL OLDU
Evka-3'ten başlayıp Fahrettin Altay'da sona eren mevcut hattın devamı olacak hat üzerinde sırasıyla; Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık istasyonları yer alacak. Tünel çalışmaları ile ray döşeme işleri tamamlandı. Toplam 14,5 kilometre tünel açıldı. Hat içinde ve istasyonlarda elektromekanik işler sürüyor. Hat işletmeye açıldığında, günlük yolcu sayısının ortalama 170 bin olması öngörülüyor. Balçova ve Kaymakamlık istasyonlarında, toplamda 219 araç kapasiteli iki ayrı otopark da yapıldı. İzmir Hafif Raylı Sistemi 4. Aşama F. Altay-Narlıdere Kaymakamlık Arası Yapım İşi; 4 Haziran 2018’de, 252 milyon Euro sözleşme bedeli ile yüklenici firmaya teslim edildi. Bu bedel, keşif artışları ile bugün itibariyle 285 milyon Euro’yu buldu. Hattın tamamlanmasıyla birlikte İzmir’in kuzeyindeki Bornova ilçesi ile güneyindeki Narlıdere ilçesi arasında toplam 27 kilometrelik kesintisiz raylı ulaşım hizmeti sağlanacak. İzmirliler, güvenli, konforlu, çevreci ve ekonomik raylı ulaşım olanağına kavuşacak; ayrıca vakitten kazanacak. Bir uçtan biniş yapan yolcu, diğer uca 45 dakikada ulaşacak. İki uç arasında karayolu uzunluğu ise yaklaşık 47 kilometreyi buluyor. Bu güzergâh, motorlu taşıtlarla özellikle trafiğin yoğun olduğu zaman dilimlerinde 1,5-2 saatte alınabiliyor.

 
AK Partili Kaya'dan dikkat çeken İnciraltı paylaşımı: Hazır mıyız?
 
Menemen'de öğrencilere başarı ödülü kararı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fatma koc 14 Şubat 2024 Çarşamba 17:23

Baskanim sizinle gurur duyuyorum Allahin izniyle Basardiniz Tunç Baskan calismiyor diyenlere sahsinizi kanitladiniz sagolun varolun yolunuz acik olsun daha nice Basarilara Baskanim biz sizden raziyiz Allahda sizden razi olsun dogru yoldan ayirmasin insallah

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’in geri dönüşüm projeleri vitrine çıktı
Gaziemir Belediyesi, 2. Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı’ndaki ...
Metroda seferleri aksatan arıza!
İzmir Metrosu'nda arıza nedeniyle sabah saatlerinde seferlerde aksama yaşandı.
İzmir trafiğine nefes aldıracak dev projede ilk etap açıldı
Buca ile Bornova’yı kesintisiz birbirine bağlayacak projenin 2,2 kilometrelik ...
 
Bornova'da üreticiye sözleşme desteği
Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve üreticiler ile “Sözleşmeli Çiftçilik ...
Karşıyaka'da özel bireylerle özel bir gece
Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi’nde Engelliler Haftası kapsamında sahne ...
Batur: Daha güzel bir dünya hepimizin önceliği
Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri (We-Cycle ) Fuarı’nda yerini alan ...
 
Büyükşehir'den Buca Cezaevi Alanı projesi: Özgürlük Parkı
Büyükşehir Belediyesi, eski Buca Cezaevi arazisinin, yeşil alan ve birçok ...
Buca'da oy kullanmaya engel yok!
Buca Belediyesi, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem ...
Başkan Batur: 14 Mayıs’ta hepimiz kazanacağız
Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinde açtığı kurslara katılan kadınlarla ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri