POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakan Fidan: ABD kayıtsız şartsız İsrail'i destekliyor!
Bakan Fidan: ABD kayıtsız şartsız İsrail'i destekliyor!
MİT'ten Irak'ta nokta operasyon!
MİT'ten Irak'ta nokta operasyon!
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na atama!
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na atama!
Kaplan soruşturmasında gözaltı sayısı 8'e yükseldi!
Kaplan soruşturmasında gözaltı sayısı 8'e yükseldi!
6 Şubat 2024 Salı - 08:03

Yeniden Refah’tan AK Parti’ye ‘ittifak’ çıkışı: Çünkü İzmir’de CHP'ye kaybediyorsunuz!

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Arıkan, partisinin AK Parti ile işbirliğine kapıyı kapatmasının ardından yerel seçimlere dair konuştu. Arıkan talebin AK Parti kanadından geldiğine dikkat çekerek, “Bizi büyükşehirlerde destekleyin diyorsunuz. Neden? Çünkü kazanamıyorsunuz. İstanbul’da İmamoğlu’na, İzmir’de CHP’nin adayına kaybediyorsunuz” dedi. Arıkan ayrıca “CHP’ye de AK Parti’ye de çok teşekkür ediyorum. Aday belirleme noktasında bizi çok memnun ettiler” dedi.

Yeniden Refah’tan AK Parti’ye ‘ittifak’ çıkışı: Çünkü İzmir’de CHP ye kaybediyorsunuz!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye’nin yüzünü yerel seçimlere çevirdiği süreçte siyasi partilerin iş birliği ve adaylık çalışmaları devam ediyor.

Yeniden Refah Partisi(YRP) ve AK Parti arasında süren 31 Mart için iş birliği müzakereleri sonuçsuz kaldı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Genel Başkanı Fatih Erbakan yerel seçimlere ittifak olmadan kendi adayları ile gireceklerini; Ankara, İstanbul ve İzmir’de aday çıkaracaklarını açıkladı.

Gelişmenin ardından üç büyükşehirde oy hesapları değişirken partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması beklenen mevcut İl Başkanı Cemal Arıkan yerel seçim gündemini Gerçekİzmir’e değerlendirdi.

“İZMİR’DE CHP ADAYINA KAYBEDİYORSUNUZ!”
İttifak görüşmelerinin sonuçsuz kalmasına değinen Arıkan, AK Parti’ye eleştiriler yönelterek, ‘’Şimdi AK Parti bizimle pazarlık yapıyor, kayıkçı kavgası gibi. Siz bize büyükşehirlerde bizi destekleyin diyorsunuz... Neden? Çünkü kazanamıyorsunuz. İstanbul’da İmamoğlu’na, İzmir’de CHP’nin adayına kaybediyorsunuz’’ dedi.

Arıkan şu ifadeleri kullandı: AK Parti’de bizimle birlikte olursunuz gibi bir eğilim vardı. Bizde ittifak için bir eğilim yoktu. AK Parti Cumhurbaşkanlığı seçiminde hiçbir karşılık beklemeden Tayyip Erdoğan’a oy vermemizi yokmuş gibi kabul ediyor. En büyük problem bu. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda Yeniden Refah Partisi’nin oyuyla, Fatih Erbakan’ın desteğiyle orada oturuyor. Bu yokmuş gibi davranıyorlar ilk kez ittifak görüşmesi yapılıyor gibi davranıyorlar. Yandaş gazetecilerin empoze ettiği şey şu; ‘Yeniden Refah oyundan çok daha fazla şeyler istedi…’ Bir kere Yeniden Refah Partisi sizin kapınıza gelmedi, siz geldiniz! Bize destek verin diye… Bu bir yerel seçim. Biz size ülkenin yönetimini hiçbir milletvekilliği pazarlığı yapmadan, bakanlık pazarlığı yapmadan teslim ettik. Sadece ülkenin yararına 30 madde için imza almışız. Biz bu 30 maddeyi imzalamayız dediler önce o zaman biz kendimiz aday olarak çıkarız dedik. Sonra baktılar olmuyor anketlerde farklı şekilde çıkıyor son gece u dönüşü yaptılar tamam imzalayalım dediler. Genel başkanımız gurur meselesi yapmadan ve girdik, destekledik. Şimdi AK Parti bizimle pazarlık yapıyor, kayıkçı kavgası gibi. Siz bize büyükşehirlerde bizi destekleyin diyorsunuz, neden çünkü kazanamıyorsunuz. İstanbul’da İmamoğlu’na, İzmir’de CHP’nin adayına kaybediyorsunuz. Siz diyorsunuz ki, ‘Ne olur bize destek olun…’ Biz de bununla ilgili bir müzakere olacak değil mi yani? Hayrına bir destek siyaseten mantıksız. Bizi destekleyin ama mümkünse hiç bir şey vermeyelim. Talep eden AK Parti, bütün haberleri yaptıran AK Parti anlaşamayınca da çok şey istediler diye kamuoyu oluşturan da AK Parti. Biz şimdi bunları bozacağız. Doğrusu ne ise onu söyleyeceğiz. Biz İzmir olarak 30 ilçenin 30’unda adayımız var, 26’sını belirledik, 4’ü için istişareler sürüyor. Bizim ana mottomuz ahlaklı belediyecilik. Projelerimizle milletimizin huzuruna çıkacağız. Bu saatten sonra geri dönüş olur mu… Olabilir. AK Parti u dönüşlerine alışık. Yine gelirler, genel başkan değerlendirir ama şu an itibariyle konu kapandı.

“İZMİR’DE BİZE DESTEK OLUN DİYORLAR, NEDEN? DEMEK Kİ İHTİYAÇ VAR!”
Sözlerini sürdüren Arıkan iş birliği talebinin AK Parti’den geldiğinin altını çizerek, “Talep karşıdan geliyor. Ankara, İstanbul ve İzmir’de bize destek olun diyorlar. Neden diyorlar? Bizi çok sevdikleri için mi? Demek ki bir ihtiyaç var! Kendi kendilerine kazanabilseler genel seçimde de Tayyip Erdoğan tek başına kazanabiliyor olsaydı, bize gelir miydi? Ki zaten bizim 2,9’luk oyumuz olmasa Cumhurbaşkanı’nın Kemal Kılıçdaroğlu olacağını da görmüş olduk. Sağlaması seçim sonuçları. Anketler yapılmış demek ki İzmir’de alınamadığı görülmüş ve gelinmiş bir pazarlık yapılmış. Finalde AK Parti ile ittifakı tabanımız da istemiyor halk da istemiyor. Yaşlı, anadolu insanları o kitle bile emekli maaşlarından dolayı AK Parti’ye çok tepkili. Fanatik AK Parti seçmeni duman atıyor” ifadelerini kullandı.

CHP VE AK PARTİ’YE ‘İZMİR’ TEŞEKKÜRÜ!
Arıkan AK Parti ve CHP’nin belediye başkan adaylarına çok büyük tepki olduğunu kaydederek, “Bizim Büyükşehir, Kemalpaşa, Kınık, Bergama, Aliağa, Karabağlar, Buca, ve Torbalı gibi yerlerde şöyle söyleyeyim AK Parti’nin daha önce seçim kazandığı yerlerde sonucu bizim kararımız belirleyecek zaten. Büyükşehir’de de böyle. CHP seçmeni de CHP’den hiç memnun değil. Biz çok büyük bir sürpriz yapabiliriz şu anda. Sosyal medya tıklamalarına bakıyoruz bizim sayfamız genel merkez sayfasından sonra en fazla hit alan sayfa. CHP’ye de AK Parti’ye de çok teşekkür ediyorum. Aday belirleme noktasında bizi çok memnun ettiler. Kendi tabanlarından bile çok büyük tepki çektiler. İzmir İzmirli aday ister. Kendi içinden çıkan birini ister. Biz de çıkacağız, projelerimizi anlatacağız. Cumhur İttifakı’ndayız diye AK Parti’ye laf söylemeyen bir parti değiliz” diye konuştu.

 
İzmir'de 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde anma programı
 
Gazze açıklaması: Saldırılar aylarca sürecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de Tugay’dan adaylarla yerel seçim zirvesi!
CHP’nin İzmir Büyükşehir Adayı Tugay, belediye başkan adayları ve ilçe ...
CHP'den AK Parti'ye 'Dağ afişi' sorusu: Logo kullanmaktan neden korkuyorsunuz?
CHP İl Başkanı Aslanoğlu sosyal medya hesabından mevkidaşı AK Parti İl ...
Büyükşehir Adayı AK Partili Dağ: İzmir’in şehr-i emini olmaya talibim!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, seçim çalışmaları ...
 
Zafer Partisi'nin Ankara adayı belli oldu
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye ...
MHP'nin seçim beyannamesi açıklandı
Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) seçim beyannamesini açıklayan MHP ...
İttifaka kapı kapatan YRP'nin İzmir adayı belli oldu
AK Parti ile ittifaka kapıları kapatan Yeniden Refah Partisi’nin İzmir ...
 
Karabağlar Adayı Tunç'tan 'eşit hizmet, eşsiz belediyecilik' vaadi
Karabağlar ’da yaşayan tüm hemşehri toplulukları ile eşit mesafede olduğunu ...
Örgüt İşçimenler’i bağrına bastı: Biz kazanacağız, Karşıyaka kazanacak!
Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Belediye Başkan Adayı B. Yıldız İşçimenler ...
Tugay'dan 3 ilçede miting gibi buluşma ve iddialı sandık hedefi!
Yaklaşan yerel seçimler öncesinde çalışmalarına ve ziyaretlerine devam ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri