POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
31 Ağustos 2022 Çarşamba - 11:27

Yıkım isyanı! CHP Karşıyaka o lise önünde toplandı ve sordu: Bilgiler neden saklanıyor?

Tek gündemle gerçekleşen yönetim kurulu toplantısı Atakent Anadolu Lisesi önüne taşıyan CHP Karşıyaka İlçe Örgütü tarafından yapılan açıklamada yıkım kararına sert tepki gösterildi. CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Koç karar gerekçelerinin kamuoyuyla paylaşılması çağrısı yaparken, “Testler yapıldıysa bu sonuçlar açıklanmalıdır. Bu gizlilik neden? Bu büyük mağduriyeti yaşayan öğrencilerimizden ve anne-babalarından bu bilgiler neden saklanıyor?” diye sordu.

Yıkım isyanı! CHP Karşıyaka o lise önünde toplandı ve sordu: Bilgiler neden saklanıyor?

GERÇEKİZMİR - Milli Eğitim Bakanlığı’nın İzmir’in köklü eğitim kurumlarından olan Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi için depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle aldığı yıkım kararı sonrası tartışmalar sürüyor. 

Karşıyaka Belediyesi’nin kurumun ve velilerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden deprem dayanıksızlığına yönelik bilgilendirme talep ettiği ancak cevap alamadığını duyurmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka İlçe Örgütü’nden de önemli bir hamle geldi. 

CHP Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu tek gündemle gerçekleşen olağan toplantısını Atakent Lisesi’nin önüne taşıdı. Karara ve sürece tepki açıklaması yapılan toplantıda CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç’tan önemli mesajlar geldi. 

“BU BİLGİLER NEDEN SAKLANIYOR?”
Velilerin de destek verdiği açıklamada konuşan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Koç, lisenin boşaltılma ve yıkım kararının aniden alındığını, öğrenci ve velilerin bile bu kararı basından öğrendiğini ifade ederek, “Boşaltma ve yıkım kararının binanın depreme dayanıksızlığı nedeniyle alındığı söylenmektedir. Ama bu testlerin ne zaman ve kim tarafından yapıldığı bilinmemektedir. Eğer yapıldıysa bu sonuçlar açıklanmalıdır. Bu gizlilik neden? Bu büyük mağduriyeti yaşayan öğrencilerimizden ve anne-babalarından bu bilgiler neden saklanıyor?” diye konuştu. 

“EĞER BİNA DEPREME DAYANIKSIZ İSE…”
Koç açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: Okul binası 1991 yılında yapıldı ve yıllardır hizmet veriyor. 2 yıl önce büyük bir deprem yaşandı. Karşıyaka’da çok sayıda bina ağır ve orta derecede hasar almışken Atakent Anadolu Lisesi bu derece bir hasar almadı. Eğer bina depreme dayanıksız ise depremden hemen sonra neden boşaltılmadı?

“MADEM OKULU YIKACAKTINIZ…”
Yapılan testlerin derhal kamuoyuyla paylaşılması çağrısında bulunan Koç sözlerini şöyle tamamladı: Karşıyaka’nın en önemli okullarından birinin daha belirsiz nedenlerle yıkılmasını kabul etmiyoruz. Hastanemizi yıktınız. Tapu dairemizi Alsancak’a taşıdınız. Öğretmen evimizi tadilat gerekçesi ile talan ettiniz ve alakasız birilerine verdiniz. Tarihi tren istasyonumuzu restoran işletmesine verdiniz ama Karşıyaka halkına kültür tesisi olmasına izin vermediniz. Yaptığınız her türlü yanlışın bir gün hesabı sorulacaktır. Atakent Anadolu Lisesi ve diğer okullarımızın öğrencileri mağdur etmeden doğru düzgün planlama ile yenilenmesini istiyoruz. Madem okulu yıkacaktınız 300 yeni öğrenciyi neden aldınız? 1200 öğrenciyi, 1200 başkan öğrencisi olan başka bir okula zorla sıkıştırarak sorumsuzluğu örtemezsiniz. Önce bu yıkım kararının gerekçelerini şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşın sonra gerçekten yıkım zorunlu ise öğrencileri eğitimi aksamayacak şekilde başka bir okula alın.

 
Karşıyaka'da omuz omuza Zafer Yürüyüşü
 
Büyüme rakamları açıklandı: Beklentinin üzerine çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''Milletimizin tek istediği bu ucube yönetimin değişmesi''
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, hükümetin ekonomi politikalarına eleştiride ...
Çıray'dan Kahraman'a sert tepki: Meclis tarihinden silinmeli!
İYİ Partili Çıray, İzmir'in kurtuluşuna yönelik sözleriyle tepki çeken ...
Erdoğan: Yunanistan NATO'ya meydan okudu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde yaptığı konuşmada, ...
 
AK Partili Karaca'dan flaş karar: İstifa etti
Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca, hem ...
Erdoğan: En büyük sıkıntımız hayat pahalılığı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Harp Okulu diploma töreninde konuştu. Türkiye'deki ...
CHP'li Torun'dan Bahçeli'ye sert afiş yanıtı!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
CHP'li Öztunç'tan asbestli gemi mesajı: Gelirse Kurum'un ayıbı olur!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Çevre Bakanı Murat Kurum'un "Türk ...
CHP'den 'Büyük Zafer' töreni: Afiş çıkışlarına ve Kahraman'a tepki mesajları!
CHP İzmir Örgütü 30 Ağustos’un 100.yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda ...
Devlet erkanından Anıtkabir ziyareti
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki heyet, 30 Ağustos Zafer Bayramı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri