POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Netanyahu ve Hamas liderleri hakkında tutuklama kararı!
Netanyahu ve Hamas liderleri hakkında tutuklama kararı!
31 Mart gecesini anlattı: Siz sevinirken ben kahroldum!
31 Mart gecesini anlattı: Siz sevinirken ben kahroldum!
Beşiktaş'ın kiralık gönderdiği oyuncuya silahlı saldırı!
Beşiktaş'ın kiralık gönderdiği oyuncuya silahlı saldırı!
Kredi kartı ödemelerinde yeni dönem!
Kredi kartı ödemelerinde yeni dönem!
11 Ekim 2022 Salı - 10:10

Yıkım kararı olan seyir terasında balık tutuyorlar!

Tuzlu deniz suyu ve olumsuz hava koşulları nedeniyle demir aksamı ve ahşap malzemeleri çürüyen seyir terasları, beton bariyerle kapatılıp, uyarı levhası asılmasına rağmen balık tutanlar tarafından kullanılıyor. Tehlikeyi göze alarak balık tuttuğunu dile getiren Hakan İnce (50), seyir terasında bakım ve onarım gerektiğini söyledi. İzmir Büyükşehir ise seyir teraslarına ilişkin, İzmir 8. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından yıkım kararı verildiği için yenileme ihalesi yapılamadığını açıkladı.

Yıkım kararı olan seyir terasında balık tutuyorlar!

İzmir'de Pasaport iskelesi ile Çakabey rıhtımı arasındaki kıyı bandında yer alan seyir terasları, tuzlu deniz suyu, olumsuz hava koşulları nedeniyle yıprandı ve tehlike arz etmesi sonrasında kullanıma kapatıldı. 2002 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı merhum Ahmet Piriştina döneminde inşa edilen 3 seyir terasından 2'sinde meydana gelen çürüme ciddi boyutlara ulaştı. Çakabey Rıhtımı tarafında kalan iki terasın demir aksamı ve ahşap malzemelerinin tuzlu deniz suyunun etkisiyle çürüdüğü, bazı ahşap malzemelerinin de yerlerinden çıktığı görüldü. Tehlike oluşturduğu için beton bariyerle girişi kapatılıp, uyarı levhaları konulmasına rağmen seyir terasları, balıkçılar tarafından kullanılıyor. Tehlikeye göze alarak balık tutmaya çalıştığını belirten Hakan İnce (50), çürüyen ahşap bölgelere ilişkin kendi elleriyle önlem aldığını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, yıkım kararı olduğu için seyir teraslarına ilişkin yenileme ihalesi yapılamadığı belirtildi.

TEHLİKEYİ GÖZE ALIYORLAR
Kullanıma kapalı olmasına rağmen beton bariyerleri aşıp tehlikeyi göze alarak seyir terasında balık tutan Hakan İnce, "7 yıldır burada balık tutuyorum. Seyir terası 2-2.5 yıldır bu halde. İnsanlar burada hatıra fotoğrafı çektiriyordu, tehlike arz etmemesi için bir yıl kadar önce betonları koydular. Seyir terasının tadilatının yapılacağı söylendi, halen bekliyoruz. Tehlikeyi göze alarak balık tutmaya çalışıyoruz. Kendi imkanlarımızla önlemler almaya çalışıyoruz ama yetmiyor. Bunların yenilenmesi, bakımı yapılması gerekiyor. Her sene üstlerine epoksi boyalarının yapılması, zımpara yapılması gerekiyor" dedi.

'PASAPORT İSKELEDEKİ TERAS DAHA SAĞLAM'
Pasaport İskelesi tarafında kalan terasın daha sağlam olduğunu ifade eden İnce, "Sahil Güvenlik botlarının ipleri gerili olduğu için orada pek fazla olta atmıyor ve insanlar fazla yaklaştırılmıyor. O nedenle Pasaport İskelesi tarafında kalan terasın daha sağlam ve düzgün. Buradakiler gibi bozuk değil. Alttaki dubalar, demirler sağlam gibi görünüyor. Aşırı bir yük binerse alt taraftaki demirler kırılabilir" diye konuştu.

'YIKIM KARARI NEDENİYLE YENİLEME İHALESİ YAPILAMIYOR'
Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi ise, seyir teraslarına ilişkin İzmir 8. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından yıkım kararı verildiği için yenileme ihalesi yapılamadığı belirtildi. Açıklamada, "Pasaport İskelesi ile Çakabey Rıhtımı arasındaki kıyı bandında Ahmet Piriştina döneminde 2002 yılında seyir terasları yapıldı. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürlüğü ve Türkiye Denizcilik İşletmeleri Müdürlüğü İzmir İşletmesi Müdürlüğü 2004'te gerekli izinler alınmadığı ve hukuki altyapı tamamlanmadığı için İzmir 8. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açmış ve mahkeme yıkımı kararı vermişti. Yıkım kararı üzerine seyir terasları vatandaşların kullanımına kapatıldı.  Yıkım kararı olduğu için de yenileme ihalesi yapılamıyor" ifadelerine yer verildi. (DHA

 
Narlıdere'nin ödüllü projesi tam gaz!
 
'Kadın varsa hayat var' projesi yola çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in kayak üssü kapılarını 5 yıl aradan sonra açıyor!
Ödemiş ilçesindeki Bozdağ Kayak Merkezi yaklaşık 5 yıl sonra günübirlik ...
İzmir'de korkunç kaza korkunç son!
Foça ilçesinde yoldan çıkarak yaklaşık 30 metre yükseklikten şarampole ...
Yangın kabusu: 3 katlı binanın 2 katı kül oldu!
İzmir'in Konak ilçesi Turgut Reis Mahallesi Şehit Kemal Keser Sokağı'nda ...
 
Türklerin Schengen vize şikayeti AKPM gündeminde
Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği üyesi ülkelere gitmek için aldığı ...
Baransu'ya Balyoz kumpası davasında tahliye
Mehmet Baransu'nun Balyoz kumpası davasında tahliyesine hükmedildi. İstanbul ...
İzmir sularında yine can pazarı!
İzmir'in Menderes ve Çeşme ilçesi açıklarında 14 düzensiz göçmen kurtarıldı, ...
 
Korkunç kaza! TIR'la kepçe çarpıştı: 1 ölü
İzmir'in Tire ilçesinde TIR ile çarpıştıktan sonra devrilen kepçenin operatörü ...
İzmir'deki korkunç cinayette yeni gelişme
Kemalpaşa ilçesinde 1 kişinin öldüğü silahlı kavgayla ilgili gözaltına ...
Çorlu tren kazasında 4 yıl sonra ilk tutuklama!
Tekirdağ Çorlu'da 4 yıl önce 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri