POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Otoyol ve köprü ücretlerine zam
Otoyol ve köprü ücretlerine zam
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
9 Temmuz 2022 Cumartesi - 08:40

Yorgancılar Türkiye Ekonomi Şurası'nda konuştu, ne mesaj verdi?

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, sanayicinin önü açıldıkça üretimin artacağını, üretimin artmasıyla da büyümede sürdürülebilir bir artış yakalanabileceğini söyledi.

Yorgancılar Türkiye Ekonomi Şurası nda konuştu, ne mesaj verdi?

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğindeCumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımıyla düzenlenen Türkiye Ekonomi Şurası’nda yaptığı konuşmada EBSO üyesi sanayicilerin finansmana erişim, enerji maliyetleri, istihdam ve yatırım gibi konularını aktardı.

Üretime paralel büyüme

Kamu ile özel sektörün bir araya geldiği ve birçok konunun çözüm bulduğu Türkiye Ekonomi Şurası’nı çok önemsediğini ifade eden Başkan Yorgancılar, “Üyelerimizin konularınıfinansman temininden, enerji maliyetlerine, istihdam konusundan yatırım taleplerine ve sektörel önerilere kadartoplamda 31 maddehalinde bir dosya olaraksunduk. Unutulmasın ki, sanayicinin önü açıldıkça üretim artacak, sanayi üretimi arttıkça büyümede de bu paralelde sürdürülebilir bir artış söz konusu olacaktır. Sürdürülebilirlik mümkün olduğunda da, bu halkın refahına olumlu yansıyacaktır. Bu zincirin bozulmaması, atılan adımlara ve üretim dostu uygulamalara bağlıdır. Küresel piyasaların genel işleyişinden, bloklaşmaya, üretimden ihracata kadar değişim ve dönüşümün yaşandığı bir sistem içinde; kendi kurallarımıza ve bilgilerimize takılıp kalmadan, ülkemizi yeniden ilk 10 büyük ekonomi hedefine yaklaştıracak üretim dostu yaklaşımların ve çözümlerin benimsenmesine, ivedilikle ihtiyaç bulunmaktadır” dedi.

Sanayicinin gündemi

TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda dile getiren konuların ivedilikle gündeme gelerek çözüme kavuşmasından duyduğu memnuniyeti diye getiren Yorgancılar, EBSO üyesi sanayicilerin öncelikli konularını şöyle sıraladı:“Toplantıda bankaların sanayicilere uygulamış olduğu kredi faizlerinin yüksekliğinden dolayı yatırım yapmanın imkansız hale geldiğini;ücret uygulamalarındaki vergi dilimlerinin artırılmasının çalışanlar açısından ele geçen ücretleri daha da artıracağını; asgari ücret zammının mutlaka yapılması gerektiğini; Sayın Cumhurbaşkanımızın temelini atmış olduğu Aliağa OSB’deçekilen yer sıkıntısına ilişkin talebimizin dikkate alınmasını; elektrik ve doğalgaz ilk kademe oranlarının arttırılmasını; AB yeşil mutabakat çerçevesindeki Green Deal ile sanayicilerin artan maliyetlerini karşılama yönünde bir planlama yapılmasını;neredeyse her Cuma piyasaları, sanayiciyi, ihracatçıyı strese sokan, kurlardaki volatiliteyi artırarak maliyetleri olumsuz etkileyen pratikten kopuk açıklanan uygulamalara son verilmesigerektiğiniifade ettik.”

 
AFAD artan boğulma vakalarına karşı uyardı
 
Meteorolojiden 10 il için 'sarı' kodlu uyarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MB anketinde anketinde yıl sonu dolar tahmini yükseldi
Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu TÜFE beklentisi ...
IF Wedding'de tasarım yarışı yola çıktı!
IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında ...
Motorinde indirimin ardından yeni zam!
Motorin grubunda gece yarısından itibaren yansıyan 2,10 TL'lik indirim ...
 
İlaca zam geldi, eczacıların kar oranları artırıldı
Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre ilaç satışında eczacıların aldığı kâr oranı artırıldı.
BDDK'dan ticari kredilere ilişkin yeni karar
BDDK'den yapılan açıklamaya göre, söz konusu yeni karar, genel manada ...
Motorine bir indirim daha yapıldı!
Motorin grubunda gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 2,10 TL'lik ...
 
Yönetmelik değişti: Otobüslerde uçak modeli!
Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nde düzenleme yapıldı. Yeni düzenlemeye göre; ...
E-ticarette yeni dönem: Yeni yasa neler getiriyor?
2022 yılı ek bütçesi ile e-ticarete yönelik kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Şeker fiyatlarında büyük artış!
Şeker fiyatlarındaki tırmanışla tatlıcılar da ürünlerine yüzde 20 zam ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri