POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Uyuşturucu tacirlerine 'Narkoçelik-17' operasyonu
Uyuşturucu tacirlerine "Narkoçelik-17" operasyonu
26 Aralık 2017 Salı - 08:44

Yorgancılar'dan dijitalleşme ve fetva çıkışı!

EBSO'da 2017 yılının son meclis toplantısında konuşan Başkan Yorgancılar, Türkiye'yi bütün dünyayla entegre yapabilmek için dijitalleşmek gerektiğini vurguladı. Yorgancılar, Diyanet tarafından son birkaç ay içinde yapılan bazı açıklamaları da hatırlattı ve "Bu ifadeler ile ilgili yorum yapmak istemiyorum" dedi.

Yorgancılar dan dijitalleşme ve fetva çıkışı!

İZMİR - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) 2017 yılının son meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye'yi bütün dünyayla entegre yapabilmek için dijitalleşmek gerektiğini vurgulayarak, "Üzücü olan, biz, yazılım sektöründeki vergisel sorunları henüz çözememişken, piyasada yeterli sayıda yazılımcı bulunamazken, ülkelerin geldiği seviyedir" dedi.

EBSO'nun aralık ayı meclis toplantısına EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Meclis Başkan Vekili Hakkı Attaroğlu ve çok sayıda üye işadamı katıldı.

Toplantının açılışında konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye'nin son dönemde ABD ile yaşadığı askeri ve siyasi ilişkilerdeki gerilime dikkat çekti. İki ülke arasındaki ilişkilerde ekonomiyi canlandırmak gerektiğini ve bu hedefle geçen ay Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu başkanlığında ABD'yi ziyaret ettiklerini açıklayan Yorgancılar, TOBB heyeti olarak; ABD Dışişleri Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ticaret Odası ve ABD Kongresi Temsilciler Meclisi üyeleri ile görüşmeler yaptıklarını kaydetti. Yorgancılar, görüş ayrılıklarının giderilmesi yönündeki işbirliği ve diyalog kurma isteğinin kendilerini umutlandırdığını dile getirdi. ABD Ticaret Odası ile başta serbest ticaret anlaşması olmak üzere, ikili ticaret ve yatırım önündeki sorunların ve işbirliği imkanlarının ele alınacağı ortak çalışmaları sürdürme kararı aldıklarını söyleyen Yorgancılar, geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımları ile gerçekleştirdikleri 'İstihdam Şurası ve Milli İstihdam Seferberliği Ödül Töreni' hakkında şunları söyledi: "Seferberlik kapsamında 2017 yılında 1.5 milyon kişiye ilave istihdam sağlanması hedefleniyor. Sayın Cumhurbaşkanı'nın törende vurguladığı bu husus, yeni istihdam için umut olurken, hedefe ulaşmanın yolu üretmekten, özellikle de yenilenmekten, her alanda kendimizi geliştirmekten geçiyor. Cumhurbaşkanının mevcut 11 istihdam teşvikini sürdüreceklerini belirtmesi ve üretim vurgusunu oldukça önemsiyorum. Ayrıca, özel sektörden yeniden +2 istihdam sağlama talebini de iletmek isterim.

Törende en fazla katkı koyan illerin arasında İzmir'in isminin geçmesinden bizler de gurur duyduk. İstihdam sağlayarak katkı koyan herkese şükranlarımı sunuyorum."

SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME
2017 yılının 3'üncü çeyreğinde yüzde 11 büyüme oranıyla Türkiye'nin dünyada ilk sıraya yerleştiklerini ifade eden Ender Yorgancılar, imalatta yüzde 15.2, tarım sektöründe yüzde 2.8, sanayi sektöründe yüzde 14.8, hizmetlerde yüzde 20.7 ve inşaat sektöründe yüzde 18.7 büyüme rakamlarına ulaşıldığını kaydetti. İnşaat sektörünün imalat sanayiden daha fazla büyürken, büyümeye katkısının daha az olduğunu söyleyen Yorgancılar, sürdürülebilir büyümenin önemine dikkat çekti. Yorgancılar, "2017 yılı genelinde içerde gerginleşen dış politikamız, AB üyelik sürecinde yaşanan sıkıntılar, bitmeyen Ortadoğu sorunları, Türkiye algısının olumsuzlaşması, doğrudan yabancı yatırımcının ilgisinin azalması, devam eden güvenlik sorunları, olası küresel risklerle birlikte içerde kur ve enflasyon baskısı karşısındaki bu büyüme önemlidir. Zira, 2017 yılında dünya ekonomisinde yaşanan ılımlı iyileşme ve devamına baktığımızda; Ortadoğu'daki ayrışmalar, mülteci meselesi, küreselleşen terör, muhafazakar ve korumacı bir batı, Sanayi 4.0'ın yarattığı etkiler, FED'in faiz artırımı çok kıymetlidir. Son Kudüs olayı da göstermiştir ki, doğru yönetilen krizler, riskleri fırsata dönüştürmek için de bir vesiledir. Ulusal ve küresel gelişmeler ışığında, bizim altını çizdiğimiz husus sürdürülebilir bir büyümenin gerçekleştirilmesidir. Ve Sayın Cumhurbaşkanı'nın vurguladığı bizim sayısız kere ifade ettiğimiz gibi, hedefe ulaşmanın yolu üretmekten, özellikle de yenilenmekten geçiyor" dedi.

"DİJİTALLEŞMEK ŞART"
Üreten ve bu süreçte yenilenen ülkelerin pozitif yönde ayrışmaya devam ettiğini vurgulayan Yorgancılar, dijitalleşmeyle ilgili bazı ülkelerden örnekler verdi. Sanayi 4.0 sürecinde, dijitalleşme ve yapay zekada son dönemde atak yapan ülkelerin Çin, Hindistan veya ABD olmadığının altını çizen Yorgancılar, "Örnek sunacağım ülkeler, 4 Arap ülkesi ve bir AB ülkesi. Bunlar Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Dubai, Katar ile Estonya. Üzücü olan biz yazılım sektöründeki vergisel sorunları henüz çözememişken, piyasada yeterli sayıda yazılımcı bulunamazken, ülkelerin geldiği seviyedir. Bu ülkeler bu alanda önemli ölçüde yol aldı. Türkiye'yi bütün dünyayla entegre yapabilmek için dijitalleşmek şart. Ülkeler yapay zeka ile ilgili ciddi yatırımlar yaparken, Birleşmiş Milletler (BM), yapay zekayla ilgili gelişmeleri ve tehditleri incelemek için Hollanda'nın Lahey kentinde bir merkez kurdu. Yapay Zeka ve Robotlar adıyla kurulan bu merkezde, otonom robotlar konusundaki teknolojik ilerlemelerden kitlesel işsizliğe ve olası risklere kadar birçok konu araştırılacak" diye konuştu.

FETVALARI HATIRLATTI
Başkan Yorgancılar, bazı dünya ülkelerinin teknolojinin nimetlerinden en üst düzeyde yararlanmaya çalışırken, Türkiye'deki gündemden örnekler verdi.

Diyanet tarafından son birkaç ay içinde yapılan bazı açıklamaları da hatırlatan Yorgancılar, "Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan verilen bir fetvada 'Telefon, mektup, SMS, WhatsApp, E-posta, faks yoluyla da boşanılabilir' ifadesi yer aldı. 'Piyango bileti almak kumardır ve haramdır' denildi. 'Müzik dinlemek yasak değildir ancak ahlaksızlık ve harama sevk eden müzik dinlemek günahtır' açıklaması yapıldı. Bu ifadeler ile ilgili yorum yapmak istemiyorum. Ailelerinizle, sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, mutlu, bereketli bir 2018 diliyorum" dedi. (DHA)

 
İzmir beşik gibi: 2 depremden sonra 10 artçı!
 
AK Partili Dağ İzmir'de bekçilerin sahaya ineceği tarihi açıkladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Asgari ücretin açıklanacağı tarih belli oldu
2018 yılında uygulanacak olan asgari ücret, 29 Aralık Cuma günü açıklanacak.
Agroexpo'ya yabancı bakanlar da katılacak
Türkiye’nin en büyük Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı 13. Agroexpo’da, ...
Bakanlık yemek kartı krizine el koydu!
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, komisyon oranları nedeniyle boykota varan ...
 
2018'de kamuya 110 bin personel alınacak
Başbakan Yıldırım, 2018'de 110 bin yeni personel alımı gerçekleştirileceğini ...
İzmir'deki cezaevinin 'gezen tavukları'na büyük ilgi
İzmir'in Foça ilçesindeki Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlülerin doğal ...
Çiftlik Bank hakkında inceleme başlatıldı
Çiftlik Bank hakkında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın suç duyurusunda ...
 
Körfez Sermayesi Torbalı'da buluştu: İşbirliği imzaları!
Ticaret Odası’nda Arap ve Türk işadamları arasında “İşbirliği Oturumu” ...
IF Wedding'de rekor büyüme
IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'na, 22'si ...
Türkiye'nin ilk özel rakı fabrikası satılık!
İzmir'de bulunan Türkiye'nin 15 yıllık geçmişe sahip özel ilk rakı fabrikası, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri