POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kızılcık Şerbeti’nin ‘Nilay’ı uyuşturucudan yakalandı
Kızılcık Şerbeti’nin ‘Nilay’ı uyuşturucudan yakalandı
Valilik açık alanda alkol kullanımını yasakladı!
Valilik açık alanda alkol kullanımını yasakladı!
Özel'den Dervişoğlu'na ziyaret
Özel'den Dervişoğlu'na ziyaret
Bahçeli: Kanun dışı ilişki ağının farkındayız
Bahçeli: Kanun dışı ilişki ağının farkındayız
28 Şubat 2019 Perşembe - 20:13

Yücel'den 'Çalkaya' açıklaması ve itirazı yapan isimle ilgili flaş mesaj!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Balçova Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığının düşürülmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çalkaya ile ilgili kararın Balçovalıların iradesini hiçe saymak olduğunu belirten kararın ülkedeki hukuk sistemine olan güveni de sarstığını belirtti. Yücel, Çalkaya’nın adaylığına itiraz eden Haşim Kaya ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

Yücel den  Çalkaya  açıklaması ve itirazı yapan isimle ilgili flaş mesaj!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, adaylığı Yüksek Seçim Kurulu tarafından düşürülen Balçova Belediye Başkanı ve Adayı Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığı düşürülmesi noktasında açıklamalarda bulundu.

SEÇMEN EN İYİ CEVABI SANDIKTA VERECEK

Çalkaya ile ilgili kararın Balçovalıların iradesini hiçe saydığını ifade eden Yücel, “İl seçim kurulu kararı  kesin ama YSK’ya tam kanunsuzluk iddiaasıyla başvuru yapılırsa inceleniyor,  YSK kesin karar veriyor. Sayın Çalkaya’nın adaylığı ile ilgili il seçim kurulu ilçe seçim kurulunun kararını kaldırmıştı, aday olabileceğine karar vermişti. Ancak bir vatandaşın itirazı üzerine bu karar alındı. Kararı henüz incelemedik, elimize ulaşmadı.  Bu karardan büyük bir üzüntü duyuyoruz. Sayın Çalkaya’nın adaylığına engel olan ilçe seçim kurulu kararından sonra Balçova’da onbinlerce kişi toplanarak bu karara tepki gösterdiler. Bizde bunu halkın iradesine, seçmenin ve Balçovalıların iradesine karşı yapılmış bir hareket olduğunu, hukuki bir karar olmadığını, siyasi olduğunu ifade ettik. Anayasa’nın 76. Maddesine  göre seçilme yeterliliğine sahip olduğunu ifade ettik. Balçovalıların  tepkisi, hukuki girişimlerimiz sonucunda karar verilmişti ancak YSK’dan gelen karar bizi üzdü. Ayrıca ülkedeki hukuk sistemine olan güveni sarstı. Balçovalıların iradesini hiçe sayan bu karara karşı İzmir ve Balçova seçmeninin en iyi cevabı sandıkta vereceğini düşünüyoruz. Partimiz yeni bir isim belirleyecek, başka bir arkadaşımız görevlendirilecek. O arkadaşımızın da en yüksek oy oranı ile seçimi kazanacağına inanıyoruz” diye konuştu.

BALÇOVA ADAYIMIZ...

Çalkaya’nın yerine belirlenecek aday ile ilgili konuşan Yücel, “Partimizin yetkili kurulları bir arkadaşımıza görev verecek, bu görevi yapabilecek çok sayıda değerli isim var. Elbette Balçova adayımız ile ilglii belediye başkanımızın görüş ve önerilerini alacağız. Büyükşehir adayımızın görüş ve önerilerin alacağız, Miletvekillerimizin, ilçe örgütümüzün görüş ve önerilerini alacağız. Genel başkanımız ve görevlendireceği genel başkan yardımcılarımız yasal süre içinde belirleyecek.  Görev verilecek arkadaşımız aday adayı da olabilir aday adaylarının dışından biri olmasına da bir engel yok” ifadelerini kullandı.

ÇALKAYA’YA İTİRAZ EDEN İSİMLE İLGİLİ KONUŞTU

CHP’li Çalkaya’nın adaylığı ile ilgili Yüksek Seçim Kurulu’na itirazda bulunan Haşim Kaya’nın CHP üyesi olduğuna dair iddialara yanıt veren Yücel, “Haşim Kaya parti üyemiz değildir. Bu şahsı araştırdık, şahsın belli kişilerin veya grupların yönlendirmesi ile bu şikayeti yapmış olabileceğini düşünüyoruz, şahsın yüz kızartıcı suçlardan hüküm giydiğini tespit ettik. Birilerinin taşeronluğunu yapmış olabileceğini düşünüyoruz”dedi.

 
Bornova'da İduğ ve aday adayları bir araya geldi
 
CHP İzmir'de 'merkez seçim üssü'nün koordinatörleri belli oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da İduğ ve aday adayları bir araya geldi
Cumhuriyet Halk Partisi Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa İduğ, ...
Şengül'den Soyer'e 'Fuar İzmir' çıkışı: Şimdiden gözünü...
CHP'nin İzmir Adayı Soyer'in "Gerekirse Fuar İzmir'i özelleştireceğiz" ...
YSK'dan flaş Çalkaya kararı: Adaylığı düşürüldü!
YSK, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla açılan davada tazminata mahkum ...
 
Buca Adayı Kılıç'tan 'İYİ' mesai, iddialı mesaj!
CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, seçim çalışmaları kapsamında ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Sen darbecisin!
Erzurum'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bu ülkeyi bölemeyecekler. ...
CHP'de o ilçelerde yeni başkanlar belli oldu
CHP Ödemiş ve Selçuk’un yeni ilçe başkanları belli oldu.
 
Cumhur İttifakı'nın o ilçedeki adayı belli oldu: İşte ilk mesajları!
Dikili’de Seçim Kurulu tarafından adaylığı düşürülen Buğra Akın’ın yerine ...
AK Parti İzmir'den 28 Şubat tepkisi
AK Parti İl İnsan Hakları Başkanlığı üyesi yaklaşık 50 kişi, 1997 yılında ...
AK Partili Kaya'dan CHP Adayı Uygur'a: Mazide kaldınız!
Cumhur İttifakı Torbalı’da seçim çalışmalarına coşkulu bir şekilde devam ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri