POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Zorunlu askerlik devam edecek mi?
Zorunlu askerlik devam edecek mi?
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
'FETÖ elebaşı başka bir yere götürüldü' iddiası!
"FETÖ elebaşı başka bir yere götürüldü" iddiası!
Biden duyurdu: İsrail'den Hamas'a yeni teklif
Biden duyurdu: İsrail'den Hamas'a yeni teklif
8 Haziran 2018 Cuma - 15:57

Yücel'den Kaya'ya 'komik', Karataş'a 'ayna' kontrası!

CHP İzmir İl Başkanı Yücel, Cumhurbaşkanı Adayı İnce için ‘komik’ çıkışı yapan AK Parti Milletvekili Kaya’ya ‘asıl söylediği komik olmuş’ derken, CHP’yi sert sözlerle eleştiren ve “Atatürk’ün partisine yakışmayan adımlar atıyorlar” diyen MHP İl Başkanı Karataş’a da “Aynanın karşısına geçip kendi partisine baksın” dedi.

Yücel den Kaya ya  komik , Karataş a  ayna  kontrası!

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Kafe Siyaset programında gazeteci Sercan Avcı’ya konuştu.

Yücel, Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce için ‘komik’ çıkışı yapan AK Parti Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’ya ‘asıl söylediği komik olmuş’ derken, CHP’yi sert sözlerle eleştiren ve “Atatürk’ün partisine yakışmayan adımlar atıyorlar” diyen MHP İl Başkanı Necat Karataş’a da “Aynanın karşısına geçip kendi partisine baksın” dedi. Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz  Kocaoğlu’nun sahada olmasının kendileri açısından büyük güç olduğunu ifade etti, her iki bölgede en az 8’er vekil çıkartacakları iddiasında bulundu.

“BOMBA GİBİYİZ”
24 Haziran’a giderken CHP İzmir İl Örgütü olarak 7/24 alanda olduklarını ifade eden Yücel, “İl başkanı olarak, il yönetimi olarak, il örgütü olarak bomba gibiyiz, zımba gibiyiz. Çalışmalarımızın temposu gün geçtikçe daha da artıyor. Girmedik yer bırakmamaya çalışıyoruz. Tüm ilçe başkanlarımız ve örgütlerimiz çalışmalarını yapıyor, biz de il örgütü olarak çalışmaları destekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

“AZİZ BAŞKAN’IN SAHADA OLMASI BİZİM İÇİN BÜYÜK GÜÇ”
Sahaya inen ve ilçe ilçe gezip İnce için ‘oy’ isteyen, seçmene de ‘sandığa gidin’ çağrısında bulunan  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çalışmalarının sürece önemli güç kattığını savunan Yücel, “ Aziz Kocaoğlu, CHP için de İzmir için de kente ve partimize yaptığı hizmetler ile çok değerli bir isim. İzmir’in her kesiminde Kocaoğlu’na ilgi ve teveccüh büyük. Çünkü sayın başkan göreve geldiğinden beri belediyeye, kente ve kamu kaynaklarına namusu gibi sahip çıkmış ve parti ayrımı yapmadan tüm ilçelere ayrımcılık yapmadan eşit hizmet vermiş bir belediye başkanı. Aziz Başkan’ın sahaya çıkması bizim için büyük bir destek. Tabi diğer belediye başkanlarımızın da hakkını yememek lazım. Hepsi üzerine düşen görevi layıkıyla yapıyor. Topyekun bir demokrasi mücadelesi var ve bu mücadelede Cumhuriyet Halk Partisi’nin misyonu ve görevi büyük. Partimizin her kesimi bunun farkında, üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getiriyorlar” şeklinde konuştu. 

"KOCAOĞLU’NUN İZMİR’E SAHİP ÇIKMASI RAHATSIZLIK YARATIYOR"
AK Parti ve MHP kanadından Kocaoğlu’na yapılan eleştirileri değerlendiren Yücel, “ Sadece Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı çalışmalar değil bizim yaptığımız tüm çalışmalar Cumhur ittifakını rahatsız edebilir. Yerel seçime önümüzde bir süreç var. Önemli olan şu an 24 Haziran. İzmir üzerine oynanan birtakım oyunlar var, bir takım hesaplar var. Sayın Kocaoğlu’nun bu denli İzmir’e sahip çıkması belli kesimleri rahatsız etmiş olabilir” dedi.

SAĞDUYU ÇAĞRISI YAPTI
CHP Konak İlçe Örgütü’nün oluşturduğu seçim ofisi önünde yaşanan ve polisin müdahalesiyle önlenen gerginlik üzerinden sağduyu çağrısı yapan Yücel şunları söyledi: Biz mücadelemize demokrasi mücadelesi diyorsak Konak’ta yaşanan olay ve benzeri provokasyonlara kesinlikle teşvik etmememiz gerekiyor. Bizim bu konuda tavrımız belli ama diğer siyasi partilere de çağrı yapmak istiyorum. Bu bir demokrasi mücadelesi, düşüncelerimiz farklı olabilir ama siyaset bu kente ve ülkeye hizmet için yapılıyor. Bu tip provokasyonlardan uzak durulması gerekiyor ve partilerin kendi kitlelerini kontrol altında tutması gerekiyor. Konak’ta yaşanan olay hiç birimizin yaşanmasını istediği tür olaylardan değil. Orada kendini bilmez birkaç arkadaşın bizim seçim büromuzdaki arkadaşlarımıza sözlü ve fiili sataşmaları olmuş. Ama ciddi bir olay olmadan polis de müdahale ederek olay kapanmış. Bu tip olaylara müsaade etmemek için tüm partilerin gerekli uyarıları yapması gerekiyor... 

NEDEN İNCE?
“24 Haziran’da Muharrem İnce neden Cumhurbaşkanı olmalı” sorusunu yanıtlayan Yücel, şu ifadeleri kullandı:
Muharrem İnce Türkiye’nin beklentilerini karşılayacak bir Cumhurbaşkanı. Ülkemizin 81 milyonun Cumhurbaşkanı olacak birine ihtiyacı var. Bu söylemde değil eylemde olması gereken bir durum. Ne yazık ki Recep Tayyip Erdoğan herkesi kucaklayan bir Cumhurbaşkanı olmadı, böyle bir niyeti de olmadı. Biz tüm Türkiye’yi kucaklayan ve kucaklama hedefinde olan bir siyasi partiyiz. İnce adaylığının açıklandığı gün parti rozetini çıkarıp Türk bayrağı rozetini takarak bunu ilk günden göstermiştir."

KAYA’YA KOMİK KONTRASI!
AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın Muharrem İnce’ye yönelik ‘tek özelliği komik olması’ çıkışına yanıt veren Yücel, “AK Partili Vekil’in söylediği asıl komik olmuş. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yıllarca TBMM’de grup başkanvekilliğini yapmış, TBMM’de milletvekilliği yapmış, genel başkanlığa aday olmuş ve şu anda Cumhurbaşkanı adayı olmuş bir kişiye yaptığı çalışmaların komik olduğunu ifade etmesi gerçekten çok komik. Muharrem İnce çok enerjik bir isim. Motivasyonu çok yüksek ve bunu hissettiriyor. Bu yapay bir şey değil, doğal bir şey. Bu da AK Partili seçmen de dahil olarak halkta bir sempati uyandırıyor. Türkiye’nin böyle bir Cumhurbaşkanı’na ihtiyacı olduğu, boşluğu Muharrem İnce’nin dolduracağını düşündükleri için AK Partililer kaygı duyuyor ve panik yaşıyorlar. Bu tip siyasi nezakete yakışmayacak ifadelerin bence tek sebebi bu” dedi.

“İZMİRLİLERİ GÜNDOĞDU’YA BEKLİYORUZ”
İnce’nin 21 Haziran’da İzmir Mitingi yapacağını hatırlatan Yücel, “ 21 Haziran’da İzmir’de yapılacak miting bizim ve İzmir için oldukça önemli. Büyük bir coşku ve heyecan bekliyoruz. İzmir CHP’nin güçlü olduğu ve demokrasinin beşiği olan bir kent. Biz miting çalışmalarına başladık. Katılımın yüksek olması konusunda gereken tüm çalışmalar yapılıyor. Biz parti ayırt etmeden tüm İzmirliler’i o gün Gündoğdu Meydanı’na bekliyoruz” diye konuştu. 

"GENEL BAŞKANIMIZIN NE KADAR DEMOKRAT OLDUĞUNU GÖSTERDİ"
AK Parti cephesinden CHP içinde Kılıçdaroğlu’na kaybeden bir ismin(İnce) Cumhurbaşkanı Adayı gösterilmesinin sıklıkla gündeme getirilmesiyle ilgili soruya yanıt veren Yücel, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı Cumhurbaşkanı adayı olacak diye bir kural yok. Birtakım dengeler var, burada önemli olan tek adam yönetimine son verilmesi. Bu ülkede hukukun, adaletin, bağımsız yargının yeniden tesis edilmesi gerekiyor. Demokrasiye bir dönüş sağlanmalı. Amaç kişilerin değil ülkenin menfaatidir. Biz bu menfaati Muharrem İnce ile sağlayacağımıza inandık. Bu bizim genel başkanımızın ne kadar demokrat, ne kadar mütevazi bir kişiliği olduğunu gösteriyor. Bu da Türkiye’nin ihtiyacı olan bir şey. Siyasilerin birbirine kafa tutması ve posta koyması 16 yıllık AK Parti iktidarında iktidar tarafından çok yaşanan bir şey. AK Parti iktidara gelmeden önce inanç, etnik köken ve farklılıklar üzerine bu kadar ayrım yapılmıyordu. Bunun sorumlusu tek başına iktidarı kullanan AK Parti hükümetidir. Bir yandan demokrasiden bahsetmek, bir yandan da kendilerini eleştiren herkesi terörist, FETÖ’cü ilan etmek demokrasi değildir. Biz demokrasiyi gerçekten içine sindirmiş bir partiyiz. Muharrem İnce Cumhurbaşkanı aday gösterilmiş olabilir. Genel başkanımıza görev verilmiştir. Bunun muhasebesini yapacak olan AK Parti milletvekilleri ya da yetkilileri değildir. Geçmişte Binali Yıldırım İzmir Büyükşehir Belediye başkanı adayı olmuştur. İzmir’de büyük bir farkla seçim kaybetmiş ve sonradan Başbakan oldu. Biz onu Başbakan olarak benimsedik. Parti içi konuları dışarıdan kişilerin konuşması doğru değil. Bunun siyasette karşılığı da yok. Bununla ilgili bir beklentiye giriyorlarsa da bu beklentileri alamazlar” dedi.

“MHP İL BAŞKANI AYNANIN KARŞISINA GEÇSİN” 
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’ın HDP ve HDP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş üzerinden CHP’yi sert sözlerle eleştirmesine ve “Atatürk’ün kurduğu partiye yakışmayacak adımlar atıyorlar” sözüne yanıt veren Yücel, “MHP’nin İzmir İl Başkanı önce aynanın karşısına geçip kendisine ve kendi partisine bakmalı. MHP’yi getirdikleri hale bakmalı ondan sonra CHP’yi eleştirmeli. CHP’nin Demirtaş ile ilgili söylemi demokrasinin hayata geçmesi konusunda. Demirtaş da bir siyasi partinin, Türkiye’de yok sayamayacağınız bir kitlenin gösterdiği bir Cumhurbaşkanı adayı. Biz demokrasi diyoruz, AK Parti ve MHP “teröristler, terör yandaşları, terörle kol kola girdiler” diyorlar. Ama altını doldurabilecekleri hiçbir şey yok. İnsanların ve bizim de hassas olduğumuz terör konusuyla ve duygularıyla suistimal ve istismar etmek amacıyla söylenen söylemler. Geçmişte FETÖ ile birlikte yürüyen bir iktidar var, geçmişte buna şiddetle karşı çıkan ve çok ağır söylemlerde bulunan bir MHP var. Ama bugün Cumhur ittifakı diyorlar, devletimizin bekası diyorlar. Muhalefet partilerinin hepsini terörist ilan ediyorlar. Bu demokraside ve Türkiye’de kesinlikle karşılık bulmayacak ve gereken cevap 24 Haziran’da verilecek” yorumunu yaptı. 

“İDDİALI OLMAK GÜZEL ALTINI DOLDURMAK LAZIM”
 AK Parti’den gelen iddialı ilk tur çıkışına ve İYİ Parti’den yapılan “İkinci tura Erdoğan-Akşener” kalır yorumuna değinen Yücel, “  Anket çalışmalarımız var ve zamanı geldiğinde kamuoyuyla paylaşacağız. Her siyasi partinin hitap ettiği bir kitle ve örgüt var. Bu kitleyi canlı tutmak için diğer partiler söylemlerde bulunabilirler. AK Parti’nin de MHP’nin de yaptığı budur. ‘Birinci turda bu iş bitecek’ demeleri gerçekçi değil. Sonuçta birtakım rakamlar ve geçmiş yıllarda alınan oylar var. Bizim en iddialı adayımız Muharrem İnce, ama biz birinci turda bitireceğiz demiyoruz. İddialı olmak güzel ama altını doldurmak lazım” diye konuştu.

"CHP ÖNCELİKLE DEMOKRASİ VADEDİYOR"
CHP’nin Türkiye’ye öncelikle demokrasi vadettiğini söyleyen Yücel, “ CHP toplumsal huzur ve barışı, ekonomik krizin çözümünü, kamu kaynaklarının belli kesimlerin menfaatine değil toplum menfaatine kullanılmasını vadediyor. CHP’nin seçim bildirgesi bizim gençlerimizin yurt dışında gelecek planlamasını değil, Türkiye’de geleceklerini kurmalarını adına somut adımlar atılacağını vadediyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği “Yurtta barış, dünyada barış” prensibinin hayata geçirilmesini vadediyor. Bağımsız bir yargı ve eğitimde eşitlik vadediyor” dedi.

"EKONOMİ FRENİ BOŞALMIŞ KAMYON GİBİ" 
“Ekonomi şu anda kontrolden çıkmış, freni boşalmış bir kamyon gibi yokuş aşağı devam ediyor” diyen Yücel, “Dolar’ın Euro’nun durum ortada. Merkez Bankası bazı tedbirler alıyor ama bunlar günü kurtarmaya yönelik geçici tedbirler. Ekonominin durumu insanlara direk etki ediyor. 5-6 ay öncesine kadar 250 liraya doldurulan depoyla 1000 km yol yapılırken şimdi 350- 400 liraya doldurup 1000 km yol yapabiliyoruz. Ekonomi meselesi oldukça önemli. Bizim İzmir Milletvekilimiz sayın Selin Sayek Böke İzmir’de iş dünyasıyla bir araya geliyor ve CHP’nin ekonomiye yönelik atacağı somut adımları anlatıyor. Çok basit bir örnek verecek olursak Muharrem İnce’nin söylediği gibi, ‘Yıllarca millet kemer sıktı, CHP seçildiğinde artık devlet kemer sıkacak’ diye konuştu. 

"SANDIĞA KATILIM İZMİR’DE YÜZDE 90 OLUR"
İzmir’de sandığa katılımda yüzde 90 civarı bir katılım olmasını beklediklerini açıklayan Yücel,  “Katılımın düşük olması iktidara yarıyor, bu bir gerçek. Bizim hitap ettiğimiz kitle soran, sorgulayan, eleştiren, demokrasiden beslenen bir kitle. Ama iktidarın hitap ettiği kitle daha ziyade bir biat kültürü olan talimatla hareket eden bir kitle. Katılımın düşük olmaması adına biz bunun bir vatandaşlık görevi olduğunu, ülkemize karşı bir sorumluluğumuz ifade ediyor ve anlatıyoruz. Bu gerçekten çok önemli bir seçim. Türkiye’nin gelmiş olduğu duruma baktığımızda bu ülkemizin geleceğini belirleyecek bir seçim. AK Parti iktidarına son vermek ve demokrasiyi harekete geçirmek için bir fırsat. Halkın gerçek iradesini sandığa yansıtması lazım” dedi.

EN AZ 8’ER VEKİL İDDİASI 
İzmir’le ilgili 24 Haziran tahminin sorulması üzerine Yücel, “Ben iddialıyım demekle iddialı olunmuyor. İddialı olmak yapılan eylemlerle kendiliğinden olan bir şey. Bu seçimin çok farklı dengeleri ve dinamikleri var. İlk kez gerçekleştirilen iki turlu Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte bir genel seçim var. Bizim hedefimiz her zaman geçmişte yapılandan bir üstüdür. İki bölgede de en az 8’er vekil çıkarmak istiyoruz. Bu tabi ki daha fazla da olabilir, çalışmalarımız bu yönde” ifadelerini kullandı. 

İZMİRLİLERE SANDIK MESAJI!
“İzmirliler’in sandığa gidip sandığa sahip çıkması lazım” diyen Yücel, İzmirlilere şu çağrıda bulundu:
?İzmirliler’in demokrasiye, hukuka, Cumhuriyete ve adalete sahip çıkması lazım. Hangi düşüncede hangi siyasi partiden olursa olsun bu bir vatan borcudur. Herkes bu sorumlulukla hareket ederek 24 Haziran ve 8 Temmuz’da vatana olan sorumluluğunu yerine getirerek demokrasiyi bu ülkede yeniden tesis etmesi lazım. İzmir’in de duruşu ve tercihiyle Türkiye’ye bir omuz vermesi lazım.”

 
İYİ Parti Adayı Kırkpınar dur-durak bilmiyor: Köylerde gece yarısı mesaisi!
 
İzmir imar barışına koştu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HASAN ŞIMSEK 10 Haziran 2018 Pazar 10:38

GENC DINAMIK GELECEK VAAD EDEN GENCLERIN BULUNDUGU BIR PARTI OLAN CHP DENIZ YUCEL GIBI GENCLETIN OMUZLARINDA YUKSELECEK VE CHP VE TURK HALKI HAK ETTIGI EKONOMIK VE SOSYAL KALKINMISLIGI HUKUK VE DEMOKRASI ICINDE YAKALAYACAKTIR.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti Adayı Kırkpınar dur-durak bilmiyor: Köylerde gece yarısı mesaisi!
‘Kuzey çıkarması’na Foça’da devam eden İYİ Parti İzmir İkinci Bölge Adayı ...
CHP'li Yiğit'ten 24 Haziran mesajları: Seçmen kurtuluş görüyor!
CHP İzmir Milletvekili Yiğit, Kafe Siyaset programında konuştu. Yiğit, ...
AK Gençlik'ten 'ilk oyum ilk sohbet' teknesi!
Ak Parti İzmir İl Gençlik Kolları, 24 Haziran seçimlerinde ilk kez oy ...
 
Sözcü Kalın'dan Avusturya'ya sert tepki!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Avusturya’nın sudan bahanelerle 7 camiyi ...
CHP'li Sındır: Sadece İnce'nin kazanması yetmez!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’dan baba ocağı Bornova’da yoğun ...
AK Parti Adayı Çankırı çantasında projelerle sahada!
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı yaklaşan 24 Haziran ...
 
CHP İzmir Adayı Serter'in tarihi bayrak gururu!
CHP İzmir İkinci Bölge Milletvekili adayı Serter, İzmir’in tarihi bir ...
Kaya'dan Yüksel'e kontra: Emekliliğin tadını çıkarsın!
CHP İzmir Eski Milletvekili Alaatin Yüksel'in kendisi hakkındaki açıklamalarına ...
Başkan Atila'dan 21 Haziran çağrısı!
Tüm İzmirlileri CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin İzmir mitingine ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri