POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
11 Eylül 2018 Salı - 14:51

Yücel'den çarpıcı mesajlar: Ankara raporu, süreç bilgilendirmesi ve 'Kocaoğlu soruları'na yanıt!

CHP İl Başkanı Yücel Ankara temaslarının ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu. Temasları hakkında detaylı rapor veren Yücel, partideki yerel seçim hazırlıkları süreci ve aday belirlemede izlenecek yol haritası hakkında bilgilendirme yaptı. Yücel Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu hakkındaki önemli sorulara da yanıt verdi.

Yücel den çarpıcı mesajlar: Ankara raporu, süreç bilgilendirmesi ve  Kocaoğlu soruları na yanıt!

Gizem TABAN/ GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağanüstü kurultay tartışmalarının muhaliflerin yeter sayıda imzaya ulaşamamasının ardından sonlanmasıyla bir yandan 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerin hazırlıkları için düğmeye basılırken bir yandan da 24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27.Dönem Genel Seçimleri’nin değerlendirmesi peş peşe yapılan kritik toplantılarla yapıldı. 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de hem partinin 95. Kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılmak hem de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan il başkanları toplantısına katılmak için geçen Cuma Başkent’in yolunu tuttu. 

Etkinlikler ve il başkanlığı zirvesinden 2 gün önce kente giden CHP İl Başkanı Yücel il yönetim kurulu toplantısı öncesi bir basın açıklaması yaparak Başkent’teki temasları hakkında bilgilendirmede bulundu.

CHP İl Başkanı Yücel şunları söyledi: Ankara'da yerel seçim seçim süreci ile ilgili yol haritası, seçim takvimi, aday belirleme yöntemleri hakkında fikir alışverişinde bulunarak önerilerimizi sunduk. Genel Başkanımızla, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız  Seyit Torun, Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı ile özel görüşme yaptık. 24 Haziran seçim sonuçları raporunu sunduk. Pazar günü yapılan il başkanları toplantısı 24 Haziran seçimleri ile ilgiliydi. İl başkanlarımızla değerlendirme yaparak çeşitli konularda öneri ve eleştirilerimizi sunduk. Partimizin kuruluş yıl dönümü için hazırlanan etkinliğe ve programa katıldım... 

ÖNCE TAKVİM SONRA YÖNTEM BELİRLENECEK 
CHP İl Başkanı partide merak edilen aday belirleme süreciyle ilgili de açıklama yaparak, "Öncelikle mevcut yöneticilerin, aday adayı olmayı düşünen partililerin görevden ayrılmasıyla ilgili tarih belirlenecek. Aday adaylarının başvuruları ile ilgili takvim belirlenecek. Her il ve ilçede farklı yöntemler uygulanabilir. Ön seçim veya merkez yoklaması; hangi yöntemin uygulanacağı ile ilgili illerden görüş alınacak, Genel Merkezimizce yöntem belirlenecek" dedi. 

Süreçte parti içinde kırgınlık yaşanmamasına önem verildiğini altını çizen Yücel, "Önceliğimiz geçmişte yaşandığı gibi partide dargınlıklara yol açmadan aday belirlemek ve bizi başarıya götürecek doğru adayı belirlemek. Örgütün sahipleneceği halkın ve seçmenin belirleyeceği bir aday olması..." ifadelerini kullandı. 

CHP'NİN YERELDE İKTİDAR OLMADIĞI İLÇELERDE ADAY ERKEN AÇIKLANACAK 
CHP İl Başkanı partide yerelde iktidar olunmayan yerlerde adayların erken açıklanması konusunda fikir birliği olduğunu da aktararak, "CHP’li olmayan belediyelerde adayların erken açıklanmasına dair ortak bir görüş var. Aday adayları başvurularını yapacak, adayımız belirlenecek. CHP’li il ve ilçeler için erken açıklamak doğru bir yöntem değil.  O nedenle daha farklı bir takvim ve tarih belirlenecek’’ diye konuştu. 

Yücel bu kapsamda CHP'nin 2014 yerel seçimlerde iktidarı kaybettiği 8 ilçe için izlenecek yol haritası hakkında da şunları söyledi: 8 ilçede aday belirleme yöntemi erken belirlenecek. Eylül ayını değerlendirip ekim veya kasım ayında adayıa çıklamayı planlıyoruz...

'DIŞARIDAN ADAY' İHTİMALİ İÇİN NE DEDİ? 
CHP İl Başkanı 'dışarıdan aday gösterme' konusundaki görüşlerini de şöyle sıraladı: Parti dışı aday gösterilmez diye birşey yok ama CHP İzmir örgütünde örgüt içinden yetişmiş bu görevleri başarıyla yapabilecek seçim sürecini başarıyla yürütecek birçok arkadaşımız var. Dışarıdan aday formülü bizim takvimimizde yok ama olmaz da değil... 

YEREL SEÇİMDE ADAY OLACAK MI?
Yücel toplantında belediye başkanlığı adaylığı hakkındaki soruya da cevap verdi. CHP İl Başkanı, "Böyle bir düşüncem yok, gündemim yok ben işimin başındayım. Seçimlerden başarıyla çıkmak dışında bir düşüncem yok. Böyle bir teklif de beklemem" dedi. 

KESİNLİKLE BİR KIRGINLIK YOK! 
CHP İl Başkanı'ndan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hakkında da çarpıcı açıklamalar geldi. Başkan Kocaoğlu'nun 9 Eylül'deki İzmir'in 96.Kurtuluş yıl dönümü etkinliklerinde örgüt tarafından yalnız bırakıldığı yorumlarına yanıt veren Yücel, "24 Haziran seçimlerden sonra bu imza süreciyle birlikte partimizde birtakım ayrışmalar oldu. Biz göreve geldiğimizden beri birlik ve beraberliği sağlamak gayret ediyoruz. Fuar açılışında İzmir'de olmamam görüş ayrılığı olarak yorumlanmamalı. Ben birlik ve beraberliğe hassasiyet gösteren bir il başkanıyım. İl başkanları topantımız 8 Eylül'de yapılacaktı 9 Eylül'e alındı. Partimizin kuruluş etkinliklerine ve il başkanları toplantısına katılmam için Ankara’da bulunmam gerekiyordu. Örgüt Sayın Aziz Kocaoğlu’nu yalnız bırakmadı. On binlerce insan kutlamalara katılmış. Kesinlikle bir kırgınlık yok, sadece bu olağanüstü kurultay sürecinde ayrı görüşlerimiz oldu... Onları da zaten açıklamıştık... 

KOCAOĞLU ADAY OLMAZSA... 
Kocaoğlu'nun merakla beklenen 2019 karar hakkında da konuşan Yücel şunları söyledi: 
Sayın Aziz Kocaoğlu’nun İzmire yaptıkları ortada, bitmeyen projeler var. Aday olabilir ya da bir arkadaşımızı işaret edebilir... 'Ben yokum da' diyebilir. Benim bu konuda açıklama yapmam Aziz Bey'in iradesine haksızlık olur... 

Yücel ‘Kocaoğlu’nun aday olmama kararı alması durumunda partide koas ortamı yaşanır mı?’ sorusuna ise “Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı hizmetler nesiller boyu anlatılacak hizmetlerdir. Aday olmaması durumunda bir kaos ortamına izin vermeyiz. İzmir İl Örgütü’nde bu görevleri yapacak nitelikte birçok arkadaşımız vardır. Kaos ortamının olacağını düşünmüyorum, izin de vermem” yanıtını verdi. 

BİLGİ VERDİLER 
Yücel son olarak CHP İzmir'den 12 ilçe başkanının Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve genel başkan yardımcılarına yaptıkları ziyareti de "Bilgi verdiler, izin istediler, ben de sakınca görmedim" sözleriyle yorumladı.

 
MEB'den 'karma eğitim' açıklaması
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin FKÖ kararına tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de İzmir'den 'Lider'e sürpriz ziyaret!
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Karşıyaka Belediye Eski Başkanı ...
MHP'den İslam'a Türkçe Bakış konferansı
MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı tarafından “İslam’a Türkçe Bakış” temalı ...
AK Parti İzmir'de büyükşehir için masada 4 isim!
AK Parti İzmir'de, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için 4 isimle görüşüyor. ...
 
CHP'den AK Parti'ye 'Yassıada' yanıtı!
CHP'den, AK Parti Sözcüsü Çelik'in, "CHP'de Yassıada zihniyeti var" suçlamasına ...
CHP'de flaş 'takvim' ve 'aday belirleme' kararları!
CHP’de adaylık için istifa etmeye hazırlanan ilçe başkanlarıyla adaylık ...
CHP'li Polat santraller ve madenlerdeki denetimleri sordu!
Maden faaliyetine devam eden işletme sayısının kaç olduğunun açıklanmasını ...
 
CHP'li Bayır'dan Bakan Selçuk'a 'Fatih Projesi' soruları!
CHP İzmir Milletvekili Bayır, 9 Ocak 2014’te Türkiye genelinde 45 bin ...
Erdoğan ABD basınına yazdı: Köprüden önce son çıkış!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi için ...
Akar: İdlib'de ateşkesin devam etmesini istiyoruz
Milli Savunma Bakanı Akar, İdlib'deki gelişmelere ilişkin, "Ateşkes düzeninin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri