POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Zorunlu askerlik devam edecek mi?
Zorunlu askerlik devam edecek mi?
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
'FETÖ elebaşı başka bir yere götürüldü' iddiası!
"FETÖ elebaşı başka bir yere götürüldü" iddiası!
Biden duyurdu: İsrail'den Hamas'a yeni teklif
Biden duyurdu: İsrail'den Hamas'a yeni teklif
6 Şubat 2022 Pazar - 14:57

Yunanistan'a konsolosluk önünde 'mülteci' protestosu!

Geri itilen 19 göçmenin Edirne’de donarak ölmesi, sivil toplum kuruluşu üyeleri tarafından Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu önünde yapılan eylemle protesto edildi.

Yunanistan a konsolosluk önünde  mülteci  protestosu!

GERÇEKİZMİR - Yunanistan’a geçmek isterken, eşyaları ve elbiseleri gasp edilerek geri itilen 22 mülteciden 19’u İpsala’da donarak hayatını kaybetti. Çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyeleri, mülteci ölümlerini protesto etmek amacıyla Alsancak’taki Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu’nun önünde bir araya geldi. Atılan sloganlarla göçmenlerin ölüme itilmesinin protesto edildiği açıklamada, basın metnini Halkların Köprüsü Derneği’nden Yusuf Ak okudu.

MÜLTECİ DÜŞMANI UYGULAMALAR
Geri göndermelerin hayata, insanlık onuruna ve haklarına karşı işlenen sistemetik şiddet eylemleri olduğunu vurgulayan Ak, “Yunanistan'da, politik ve sosyo-ekonomik olan insanlık dışı koşullardan kaynaklı kendi ülkelerini terk etmeye zorlanan insanlar yüksek güvenlikli sınırlara, sınır şiddetine ırkçı ve mülteci düşmanı uygulamalara maruz kalmaktadırlar. Bizler geriye göndermeleri sınır şiddetini ve hareket halindeki insanları insanlıktan çıkartan bütün uygulamaların sonlanmasını talep ediyoruz. Geri göndermeler bir grup insanın ya da tekil bireylerin yasal süreç başlatma ya da sığınma başvurusunda bulunma fırsatı bulamadan bir bölgeden geri itilmesi ya da gayri resmi olarak sınır dışı edilmesidir. Bu Yunanistan ve diğer Avrupa ülkelerindeki göç düzeninin gayri resmi de olsa önemli bir parçası haline gelmiştir. Son yıllarda, Ege Denizi’ni ve Meriç Nehri’ni geçen on binlerce insan Yunanistan’dan Türkiye’ye geri gönderilmiştir. Geri-göndermeler, işkence ve ölüm riski bulunduran yasadışı faaliyetlerdir. Meriç Nehri’nin bulunduğu bölgede, nehirden zorla Türkiye’ye geri gönderilmeden önce; gözaltında çok ağır bir şekilde darba uğrayan, aşağılanan, bütün kişisel eşyaları çalınan insanlar aynı zamanda gözaltı süreci boyunca aç susuz muameleye maruz kalmaktadırlar. Zira sınırı geçen ve ülkenin içlerine doğru ilerleyen insanlarda iç bölgelerden toplanmakta, polis tarafından sokaklardan veya kamplardan kaçırılmakta ve Türkiye’ye geri gönderilmektedirler. Bu şiddet eylemleri yerel haydutlar, Frontex (Avrupa Sınırları ve Sahil Güvenliği Koruma Kurumu), Yunan kolluk kuvvetleri ve Yunan polisi tarafından örgütlenen diğer çeteler tarafından işlenmektedir. Yunanistan Sahil Güvenliği ve Frontex Ege Denizi’ni geçmeye çalışan teknelere kasten hasar vermekte ve tekneleri Türkiye tarafına doğru itmektedirler. Batma tehlikesindeki botların yardım talepleri ise sıklıkla reddedilmektedir. Yunan adalarına ulaşmayı başaran ve sığınma başvurusunda bulunma niyetini ifade eden kişiler ise Yunan Sahil Güvenliği tarafından zorla açık denizlere getiriliyor, motoru olmayan sallara bindirilerek ve Türk sularına sürüklenmeye bırakılıyor” dedi.

SINIR REJİMİ KATLETMEKTE!
Ege Denizi’nde yaşanan mülteci ve göçmen ölümlerine dikkat çeken Ak, “Sınırlardaki silahlanma, örülen duvarlar ve gözetim teknolojileri AB tarafından finanse edilmektedir ve devletin, derin devletin şiddeti Avrupa’ya ulaşmaya çalışan insanları daha tehlikeli yollar izlemeye zorlamaktadır. Türk-Yunan sınırında binlerce insan katledilmiştir. Ege Denizi Avrupa’ya ulaşmaya çalışan insanların mezarlığı haline gelmiştir. Sadece 2021 Aralığında denizde batan tekne ve botlardan kaynaklı 30 insan yaşamını yitirirken onlarcası hala kayıptır. Bu ölümler kaza değil tersine AB sınır rejiminin Yunan Devletiyle beraber işlediği cinayet eylemleridir. Sınırların güvenliğinin artırılmasına yönelik siyasi söylemler ve devlet politikaları, göç edenleri insanları kriminalize etmekte, onları insanlıktan çıkartmakta, yaşanan istismarlara, hak ihlallerine ve can kayıplarına karşı bizleri kayıtsız bırakmaya çalışmaktadır. İnsanların savaştan, zulümden, yoksulluktan kaçtıklarını ve hayatta kalmak için AB sınırlarına girmeye çalıştıkları gerçeğini muğlaklaştırmaya çalışmaktadırlar. ‘Hareket halindeki insanlar’, devletlerin önlerine koyduğu engellere aldırmadan hareket özgürlüğü için mücadele etmeye devam edeceklerdir” ifadelerini kullandı.

 
"Üst sıralarda kalmamız adına önemli galibiyet"
 
Türkiye'de nüfusun yüzde 6,8'i köylerde yaşıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MSB: 8 terörist etkisiz hale getirildi
MSB, "Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde, saldırı hazırlığındaki ...
Yarı yıl tatilinin ardından ders zili yeniden çalacak!
Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon ...
Türkiye icralık oldu: 22.9 milyon dosya!
Zor günler yaşayan yurttaş, elindekini ipotek ettirip kredi çekiyor, alışverişini ...
 
Otomobile önce çarpıp sonra ateş açtılar: 2 ölü
Şanlıurfa'da otomobile düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi yaşamını yitirdi.
Ateşe verilen valizden çıkan cesede ilişkin 3 tutuklama!
Buca ilçesinde, 5 gün önce yol kenarında ateşe verilen valizde bulunan ...
İzmir'de kaçak kazıdan 6 kişi tutuklandı!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, polis ekipleri kaçak kazı yaptığı belirlenen ...
 
'Bağırma' cinayetinde 3 tutuklama!
İzmir'in Buca ilçesinde, sokaktan evdeki eşine bağırdığı için mahalleliyle ...
İzmir'de otomobilin kapı iç bölmelerine gizlenmiş 28 silah yakalandı!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde otomobilin kapı iç bölmelerine gizlenmiş ...
Çeşme kıyılarında erkek cesedi bulundu
İzmir'in Çeşme ilçesi kıyılarında can yelekli bir erkek cesedi bulundu.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri