POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
20 Aralık 2019 Cuma - 13:18

ZMO’dan Büyükşehir’e liyakat uyarısı

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan ziraat mühendislerine yönelik haksız uygulamalara tepki gösterdi. Çeşitli gerekçelerle görevlerinden alınarak Otomotiv Şube Müdürlüğü gibi görevlere verilen mühendisler, tecrübelerine ve uzmanlıklarına uygun alanlarda değerlendirilmeleri gerektiğini vurguladı

ZMO’dan Büyükşehir’e liyakat uyarısı

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan ziraat mühendislerine yönelik haksız uygulamalara tepki gösterdi. Ziraat Mühendisleri Odası Lokali’nde gerçekleşen basın toplantısına, İBB Genel Sekreteri’nin Buca Portakal Vadisi’nin kurban satış yeri olarak gösterilmesi talebine ilişkin karara imza atmaması nedeniyle görevden alınarak Makina İkmal Daire Başkanlığı Otomotiv Şube Müdürlüğü’nde görevlendirilen Tevfik Bettemir ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Tarımsal Projeler Şube Müdürü Vekili görevinden hiçbir gerekçe gösterilmeden alınarak Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aşevi Şube Müdürlüğüne verilen ancak daha sonra daha sonra kendi talebi ile Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürlüğüne mühendis olarak ataması yapılan Ahmet Tomar da katıldı. Mühendisler, tecrübelerine ve uzmanlıklarına uygun alanlarda değerlendirilmeleri gerektiğini vurgulayarak Büyükşehir yönetimine liyakat çağrısı yaptı.

MESLEKTAŞLARIMIZ HAKSIZLIĞA UĞRUYOR

Basın metnini okuyan ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Türk, meslektaşlarının hak ve yükümlülükleri ile ilgili de sorumluluklar yüklendiklerini belirterek,  “Bugüne kadar TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) İzmir Şubesi olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi de dahil olmak üzere birçok yerel yönetimle ortak çalışmalar yürüttük. Bugünden sonra da katkı koyabileceğimiz her alanda işbirliği yapmaya hazırız. Ancak bizler her şeyden önce meslektaşımız olan üyelerimiz ile olan ilişkimizi, söz konusu ortaklıkların önüne koyan ve meslektaşlarımızın haklarının ve mesleğimizin hak ettiği değerin savunucusu bir meslek odasıyız. Bu bilinçle son aylarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmakta olan oda üyesi meslektaşlarımızın karşı karşıya kaldıkları haksızlıkları, ZMO İzmir Şubesi olarak 18 Ekim 2019 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Tunç Soyer’e yapmış olduğumuz ziyarette de gündeme getirmiştik. Aradan geçen zaman zarfında olumlu bir adım gelmemesi ve benzeri haksız uygulamalara devam edildiğine yönelik meslektaşlarımızdan gelen şikayetler üzerine konuyu kamuoyunun bilgisine sunma ihtiyacı bir zorunluluk haline gelmiştir” dedi.

HİÇBİR GEREKÇE GÖSTERİLMEDEN…

Oda üyesi Ahmet Tomar’ın, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Tarımsal Projeler Şube Müdürü Vekili görevinden hiçbir gerekçe gösterilmeden 01.08.2019 tarihli Başkanlık oluru ile alındığını kaydeden Türk, “Hem kent içindeki yeşil alanların ve rekreasyon alanlarının hem de tarımsal faaliyetlerin yoğun olarak yapıldığı söz konusu kırsal mahallelere yönelik tarım ve kırsal kalkınma hizmetlerinin ve desteklerinin planlanması ve uygulanması bilgi, uzmanlık, tecrübe, kısacası liyakati gerektirmektedir. Oda üyemiz Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Tomar, 28 yıl Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğünde Planlama mühendisi, Tarımsal Ekonomi Başmühendisi, Havza Yönetimi Başmühendisi olarak çalışmış, 2015 yılında nakille İzmir Büyükşehir Belediyesine geçmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesinde birçok projenin hazırlanması ve yürütülmesinde başarılı çalışmalar yürüten oda üyemiz ve meslektaşımız Ahmet Tomar, yürütmekte olduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Tarımsal Projeler Şube Müdürü Vekili görevinden hiçbir gerekçe gösterilmeden 01.08.2019 tarihli Başkanlık oluru ile alınmıştır. Uzmanlık alanı ile ilgisi olmayan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aşevi Şube Müdürlüğüne mühendis olarak atanmış olup, daha sonra kendi talebi ile Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürlüğüne mühendis olarak ataması yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

OTOMOTİV ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’NDE GÖREVLENDİRİLDİ

Türk, şunları söyledi: “Aynı şekilde 1981 yılından beri Tarım ve Orman Bakanlığı’nın il ve taşra teşkilatlarında bitki koruma konusunda başarılı görevler yürüten ve 2013 yılında Büyükşehir Belediyesi’nin talebi üzerine Park Bahçe Dairesi Başkanlığı Fidanlıklar Bitki Koruma Şube Müdür Vekili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçen meslektaşımız Ziraat Mühendisi Tevfik Bettemir de benzer bir uygulama ile karşı karşıya kalmıştır. Ziraat Mühendisi meslektaşımız Tevfik Bettemir, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’na daire başkan vekili olarak vekalet etmekteyken vekaletinin son saatinde, İBB Genel Sekreteri’nin Buca Portakal Vadisi’nin kurban satış yeri olarak gösterilmesi talebine ilişkin karara, gerekçelerini de sıralayarak imza atmaması nedeniyle görevden alınmıştır. Benzer gerekçeler nedeniyle İBB İşletme ve Destek Hizmetleri Başkanlığı’da söz konusu talep için olumsuz görüş bildirmiştir. Her iki daire başkanlığı tarafından gösterilen gerekçelerin tamamı mesleki bilgi, deneyim ve liyakat çerçevesinde dile getirilen çevre ve halk sağlığı ile ilgili hususlardır.  Bu olayın ardından meslektaşımız mesleği, uzmanlığı ve tecrübesi ile ilgisi olmayan Makina İkmal Daire Başkanlığı Otomotiv Şube Müdürlüğü’nde görevlendirilmiştir.”

UZMANLIKLARINA UYGUN ALANLARDA DEĞERLENDİRİLSİNLER

Söz konusu uygulamalara son verilmesini talep ederek liyakat vurgusu yapan Türk, “Başlıca gündemlerimizden birisi olan ekonomi ve ekonomik darboğaz koşullarında tüm kaynaklar gibi beşeri kaynakların da yerinde ve etkin kullanımı büyük önem taşımaktadır. Gelişmiş bir ülke veya bir kent olabilmek, liyakat ve yeterlilik temelinde herkesin bilgisine, uzmanlığına ve deneyimine uygun bir alanda çalışmasını da gerektirmektedir. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi de insan kaynakları politikasına dair koyduğu standartlarda şube müdürlükleri ile birimlerinde çalışacak personelin niteliklerini ve yetkinliklerini belirlemiştir. Ancak meslektaşlarımıza yönelik uygulamalar bu standartlarla da uyuşmamaktadır.  Doğrudan halk ile muhatap olan ve birçok karar ve uygulaması yerel halk tarafından yakından takip edilen yerel yönetimler söz konusu olduğunda, insan kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde yönetimi daha da önemli hale gelmektedir. Türkiye’ye model olma hedefini önüne koyan İzmir ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de bu anlayışa sahip olduğundan kuşku duymuyoruz. Dolayısıyla meslektaşlarımıza yönelik tasarrufların telafisi mümkün bir yol kazası olduğunu düşünmek istiyor, söz konusu uygulamalara son verilmesini ve meslektaşlarımızın liyakatlerinin gözetilerek; bilgilerine, tecrübelerine ve uzmanlıklarına uygun alanlarda değerlendirilmeleri gerektiğini kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz” dedi.

MESLEĞE İHANET DEMEKTİR!

İBB Genel Sekreteri’nin Buca Portakal Vadisi’nin kurban satış yeri olarak gösterilmesi talebine ilişkin karara, gerekçelerini de sıralayarak imza atmaması nedeniyle görevden alınan ve uzmanlığı ve tecrübesi ile ilgisi olmayan Makina İkmal Daire Başkanlığı Otomotiv Şube Müdürlüğü’nde görevlendirilen Tevfik Bettemir, “Müdür vekili olarak görev yaptığımız için ihtiyaca binaen lafı geçtiği için dava açtığımızda davalar geri tepiyor. Şu anda Türkiye’deki dava süreçleri çok uzun zaman alıyor ve sonuç çıkmıyor. Biz meslek onurumuzu sonuna kadar yaşamak için bu işleri yapıyoruz. Bana burayı imzala diyor. Portakal Vadis’inin kurban kesim sahası olması mümkün değil. Şehrin merkezinde olan bir yer. Burada bir Hayvan kaçtığı zaman bunun sorumlusu kim olacak yapamayız dedim. Buna evet demek mesleğe ihanet demektir” diye konuştu.

HİÇBİR GEREKÇE GÖSTERİLMEDEN…

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Tarımsal Projeler Şube Müdürü Vekili görevinden hiçbir gerekçe gösterilmeden alınarak Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aşevi Şube Müdürlüğüne verilen ancak daha sonra daha sonra kendi talebi ile Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürlüğüne mühendis olarak ataması yapılan Ahmet Tomar ise şunları söyledi: “Ziraat mühendisi olma koşulu var. Ama yerime veteriner bir arkadaş atanıyor. İzmir modeli diye bir modelimiz var. Dünyada ilk projeler uygulanıyor. Bizim gerek tarım sektörü paydaşları gerek belediye paydaşları uyum içinde çalıştık. Hiçbir gerekçe gösterilmeden 1 Ağustos’ta görevden alındım. Tarımsal proje şube müdürü bir ziraat mühendisi olmak zorunda.”

 
Türkiye Kupası'nda Göztepe'nin rakibi belli oldu
 
Üç büyük ilde en yüksek konut getirisi şampiyonu İzmir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kubilay anısına on üçüncü kez koşacaklar
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehit Asteğmen Kubilay anısına ...
Efes Selçuk Belediye lojmanlarının yıkımına başlandı
Efes Selçuk Belediye Lojmanlarının yıkım süreci başladı. 2018 yılında ...
Üniversiteli gençler Bornova için tasarladı
Bornova Belediyesi'nin Yaşar Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiği ...
 
Narlıdere zabıtasından yeni yıl denetimi
Yeni yıl öncesi vatandaşların güvenli ve sağlıklı bir şekilde alışveriş ...
Karabağlar'da asfalt üretiminde çevreci adım
Karabağlar Belediyesi, tüm ilçeye hizmet veren asfalt üretim tesisini ...
Karşıyaka’da 19.12’ye muhteşem kutlama
Karşıyaka Spor Kulübü’nün kuruluş yılı olan 1912’ye ithafen her yıl 19 ...
 
Bayraklı’da çocuk istismarına karşı büyük iş birliği
Bayraklı Belediyesi ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği ...
Buca’da konteyner eksiği giderildi!
Buca’nın tüm mahallelerinde başlattığı hijyen seferberliğiyle temizlik ...
Balçova'da üreten kadınların emek mücadelesine dev destek!
Balçova Semtevleri ve Balçova Kadın Kooperatifi’nde kurs gören kadınların ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri