POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
15 Mart 2022 Salı - 15:21

Zam isyanı: DİSK binlerle ve 'tabutlar'la alana indi!

DİSK derinleşen ekonomik kriz ve yoksulluğu derinleştiren hayat pahalılığını protesto etmek için alana indi. Mitingde zamları protesto eden ve 'Savaşa hayır' sloganı da atan emekçiler hükümete istifa çağrısı yaptı. Eylemde emekçilerin yaptığı tabut mizanseni de dikkat çekti. 

Zam isyanı: DİSK binlerle ve  tabutlar la alana indi!

GERÇEKİZMİR - Devrim İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) derinleşen ekonomik kriz ve yoksulluğu derinleştiren hayat pahalılığını protesto etmek için alana indi. 



Basmane Meydanı, Konak Pier Önü ve Gündoğdu Meydanı olmak üzere 3 koldan Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüş gerçekleştiren sendika üyesi emekçiler burada 'Emeğimizi, haklarımızı, geleceğimizi ezdirmeyeceğiz' mottosuyla bir miting düzenledi. Mitinge DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ve HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de katıldı. 



Mitingde zamları protesto eden ve 'Savaşa hayır' sloganı da atan emekçiler hükümete istifa çağrısı yaptı. Eylemde emekçilerin yaptığı tabut mizanseni de dikkat çekti. 



BÜTÜN BUNLAR KENDİLİĞİNDEN ORTAYA ÇIKMADI! 

Mitingide konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Zor bir dönemden geçiyoruz. Bir taraftan 20 yıldır bu ülkeyi yöneten AKP iktidarlarının politikaları sonucu yaşadığımız ekonomik kriz, diğer tarafta pandemi, diğer tarafta sermaye odaklı, kar odaklı politikalar nedeniyle bu sistemin çıkardığı savaşlar ve diğer tarafta her türlü baskıyla iktidarlarını sürdürmeye çalışanlar ama bu zorlu sürecin içerisinde Türkiye işçi sınıfı emeğine, ekmeğine ve memleketine sahip çıkmak için mücadele ediyor. DİSK’in çatısı altında yan yana geliyor. Bütün iş kollarında sınıf kardeşlerimiz Türkiye’nin dört bir yanında DİSK’le buluşmayı bekleyen sınıf kardeşlerimiz, tüm baskılara rağmen bu mücadeleyi büyütüyor. Yaşadığımız tabloyu biliyoruz. Özellikle yıl sonundaki döviz kurundaki artış, arkasından yıl başından bu yana her şeye gelen fahiş zamlar ve giderek daha fazla yoksullaştığımız bu süreç… Her gece uykuya dallarken yarın sabah tencereyi nasıl kaynatacağım, faturaları nasıl ödeyeceğim diye büyük bir kaygıyla uyanıyoruz. Tabloyu biliyoruz, tekrar anlatmaya gerek yok ama şunu bilmemiz gerekiyor yaşadığımız bu işsizliğin bu yoksulluğun, yüksek enflasyonun yaşadığımız bütün bu sıkıntıların hiçbiri kendiliğinde ortaya çıkmadı, hiçbiri tesadüf değil, bu iktidarın beceriksizliği ya da iş bilmezliği değil bilerek, isteyerek yaptılar ve yapmaya da devam ediyorlar" ifadelerini kullandı. 



SAVAŞIN KAYBEDENİ EMEKÇİLERDİR
Alanda konuşma gerçekleştiren ve sözlerine Ukrayna’da yaşanan savaşa dikkat çekerek başlayan Türkiye Genel Hizmetler Sendikası Genel-İş Başkanı Remzi Çalışkan,  “Emekçiler bütün dünyada, Covid-19 ile savaşırken, şimdi de emperyalizm çıkarlar uğruna bir  savaş ve onun yarattığı bir küresel krizle karşı karşıyayız. Yapılan bu savaşta silah tacirlerine gün doğarken olan emekçilere, yoksullara, kadınlara ve çocuklara oluyor. Ukrayna’da yaşanan savaş milyonlarca insanı etkiliyor. Savaşlar ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştiriyor. Her zaman savaşlara hayır, barışın yanındayız diyoruz. Çünkü savaşın kazananı olmaz. Barışın kaybedeni olmaz” diye konuştu. 

EKONOMİK KRİZ İŞÇİYİ VURDU
Türkiye’de yaşanan yüksek enflasyon ve artan fahiş fiyatların emekçiyi derinden vurduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Ülkemizde ekonomik ve siyasal olarak tam bir yıkımın içindeyiz. Büyük bir ekonomik kriz işçi sınıfını vurdu ve derinleştikçe vurmaya da devam ediyor. Faiz sebep enflasyon sonuç gibi söylemlerle ekonominin yönetilemeyeceğini yaşadığımız yüksek enflasyon ile acı bir şekilde gördük. Yüksek enflasyon altında insanca yaşamak ve insanca geçinmek istiyoruz. Biz üretiyoruz ama çarşıyı, pazarı işçi sınıfı için yangın yerine çevirdiler. Her gün zamlarla karşı karşıyayız. Temel gıda malzemelerine zam, ekmeğe zam, ay çiçek yağına zam. Öyle ki sadece son bir yılda domatese yüzde 170 zam yapıldı. Emekçinin tenceresi artık kaynamaz oldu. Elektrik ve doğalgaza yapılan fahiş zamlar katlanılır gibi değil. İktidarın bugüne kadar sürdürdüğü özelleştirmeci ve enerjideki yanlış politikaların sonucunu emekçiler çekiyor. Biz emekçiler bu yanlışların cezasını çekmek zorunda değiliz. TÜİK’in gerçek dışı açıklamalarına zaten güvenmiyorduk. Ancak dar gelirlinin enflasyonu yüzde 100’ü çoktan aştı. Yaşanan yüksek enflasyon ve fahiş zamlarla işçi sınıfının ücretleri de günden güne erimektedir. Bu ücretlerle geçinmek artık mümkün değil. İşçi sınıfı diyor ki ‘Sizin üretimden uzak, bozuk ekonomik yönetimlerinizi, yarattığınız krizlerin bedelini biz ödemek zorunda değiliz.’ Bu böyle bilinsin.” 

 
Tüketici Hakları Günü'nde zam isyanı!
 
CHP İl Başkanı Yücel'den 'Buca Metrosu' mesajı: Yargı sonucu ne olursa olsun...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tüketici Hakları Günü'nde zam isyanı!
İzmir Barosu ve TÜKODER tarafından 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü ...
Doktora yumruk atıp, bıçak çeken zanlı yakalandı!
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk ...
Uzman çavuş, 14 Mart'ta doktoru darbetti!
Muğla'da bir uzman çavuş, tedavi için geldiği hastanede görevli doktoru darp etti.
 
İzmir'de bir kuyumcu vurgunu daha: Altınları topladı, ortadan kayboldu!
Gaziemir ilçesinde yaklaşık 10 yıldır kuyumculuk yapan M.E.'nin mahalleli ...
İzmir'de yaklaşık 105 ton sahte içki ve kaçak tütün imha edildi
İzmir'de kaçakçılık operasyonlarında ele geçirilen yaklaşık 105 ton gümrük ...
Gediz Nehri'ndeki kirliliğe anbean takip!
Anadolu'dan Ege Denizi'ne dökülen ikinci büyük akarsu olan Gediz Nehri'ne, ...
 
İzmir'de deniz suyu yaklaşık 60 santimetre çekildi!
İzmir Körfezi'nde deniz suyunun poyraz nedeniyle kıyıdan yaklaşık 60 santimetre ...
ŞPO'dan Buca Cezaevi çıkışı: 'Ben yaptım oldu'yla olmaz!
Şehirleşmeyle birlikte mahallelerin arasında kalan 62 yıllık Buca Cezaevi'nde ...
Oğlu öldürdü, savcı babaya da müebbet istedi!
Buca ilçesinde çocuklarının gürültü yaptığını iddia ettiği Adem Ateş'i ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri