POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kurtulmuş'tan Bahçeli'ye yeni anayasa ziyareti
Kurtulmuş'tan Bahçeli'ye yeni anayasa ziyareti
Dünya Aziz Yıldırım ve Mourinho'yu konuşuyor!
Dünya Aziz Yıldırım ve Mourinho'yu konuşuyor!
'Dünyanın en büyük seçimi': 4. aşama başladı!
"Dünyanın en büyük seçimi": 4. aşama başladı!
Eurovision tartışmalarına Avrupa Birliği de katıldı!
Eurovision tartışmalarına Avrupa Birliği de katıldı!
1 Mart 2019 Cuma - 15:41

Zeybekci'den Soyer'e: İzmir'in Ankara'dan onay bekleyen hiçbir projesi yok!

Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci, Millet İttifakı'nın Adayı Soyer’in İzmir ile ilgili projelerin Ankara’dan imza beklediğine yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Zeybekci, "Şu anda İzmir’in onay bekleyen hiçbir projesi yok. Tunç Bey’in muhatabı Aziz Bey’dir, o gerekli cevapları verir” yanıtını verdi.

Zeybekci den Soyer e: İzmir in Ankara dan onay bekleyen hiçbir projesi yok!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları’nda görev yapan Prof. Dr. Necdet Ünüvar,  Kemeraltı’nda Cuma Namazı’nı kıldıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

EROĞLU: İZMİR’İ UÇURACAĞIZ

İzmir’in büyük potansiyeli olduğunu ancak belediyenin engellemelerinden dolayı bazı projelerin yapılamadığını öne süren Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’den övgü dolu sözlerle bahsetti. Eroğlu, “Nihat Zeybekci Bakanımızı, büyükşehir adayımızı yıllardır tanıyoruz. Daha önce Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı, Denizli  muhteşem oldu. Ekonomi Bakanlığı döneminde ihracatı zirveye taşıyan, takdir ettiğim bir bakanımız. İzmir’e yakışır, İzmir’in büyük potansiyeli var.Ama Büyükşehir Belediyesi engellemesi yüzünden birşey yapılamadı. Ancak Nihat Bakanım büyükşehir belediye başkanı olduğu zaman İzmir’in makus talihi değişecek, çok büyük projeleri var. İzmir’i uçuracağız bu sözümüz.

TÜRKİYE’DE EN BÜYÜK YATIRIMIN YAPILDIĞI YER İZMİR

Bakanlık yaptığı döneminde hükümetin İzmir’e yaptığı yatırımları anlatan Eroğlu, “İzmir’e hükümetimiz çok büyük yatırım yaptı. 16 yılda AK Parti hükümeti 67 milyar TL’lik yatırım yapıldı. Türkiye’de en büyük yatırımın yapıldığı yer İzmir’dir. Benim bakanlığımda 4 milyar 810 milyon TL’lik yatırım yaptık. İzmir büyük su sıkıntısına maruz kaldı. Ama biz yıldırım hızıyla Gördes barajını yaptık. Suyu verdik. Risale hattının içinden otomobil geçiyor. Cumhurbaşkanımız talimat verdi, suyu getirdik. İzmir’de ne bir baraj, ne bir dere ıslahı vardı.  Beydağ Barajı ve 28 baraj, 8 gölet kazandırdık. İzmir’in plakası kadar baraj ve gölet yapacağız dedik 36 tane yaptık. İçme suyu, dere ıslahları taşkın koruma, sulama suyu istifade ettik. 451 bin dekar araziyi modern sulama sistemine açtık. 403 milyon çiftçimize ilave gelir artışı sağladık. Dereleri Büyükşehir’in ıslah etmesi gerekiyordu yapamadı. 94 dereyi biz ıslah ettik. Torbalı’daki Fetrek Deresi’ni Büyükşehir’in yapması gerekiyordu. Geçen yağışlarda bunu yapmamış olsaydık torbalı sular altında kalacaktı. 106 milyon fidanı toprakla buluşturduk. İzmir’de yol kenarlarını ağaçlandırdık. 3 tane şehir orman, 71 mesire yeri kurduk.  Terapi ormanı kurduk. Çocuk ormanları var. İzmir turizmden yeteri kadar pay alamıyor. Halbuki burası cennet. Ama belediyenin hali malum” diye konuştu.

İZBAN, DEVLETİN SAYESİNDE YAPILDI

Eroğlu konuşmasının şöyle sürdürdü: “Yiğitler Barajı’nın inşa ediyoruz. Belediye yapacaktı, yapamadı, bizden istedi. Oradakini hem sanayiye, hem de sulama suyu olarak kullanacağız. Ödemiş’in suyunu halledecek olan Rahmanlar Barajı’dır. Çeşme, Ödemiş, Dikili… Tüm projelerimiz tamamdır. Nihat Zeybekci kazandığı zaman buralara destek verilecektir. Sayın Binali Yıldırım, İzmir milletvekili olduğu zaman bütün çevreyollarını, Ankara, İstanbul yollarını, Konak Tüneli’ni yaptı. Yapamaz deniyordu. İZBAN devletin sayesinde yapıldı. Bunları unutmayalım. Diğer hususlarda da pek çok yatırım var. Şu an doğa, deniz turizmini geliştirmek için Nihat Bey’in projeleri var.”

EGEGEP PROJESİ HAZIR

Cumhurbaşkanının İzmir’e çok önem verdiğini belirten Eroğlu, EGEGEP projesinin hazır olduğunu kaydetti. Eroğlu,  “Cumhurbaşkanımız İzmir’e çok önem veriyor. Bize GAP gibi EGEGEP hazırlayın dedi. O proje de hazır. 500’den fazla proje var. Nihat Bey İzmir için büyük şanstır. Beraber çalıştığımız için kendisini fevkalade takdir ediyorum. İzmir’in Kordon’u Karşıyaka’sı var. 2015 yılında kısa dönem milletvekilliği yaptığım zaman tüm İzmir’i gezdim. Arka taraflar gibi yer yok” dedi.  Konuşmasının ardından Eroğlu, hazırlanan kitapçığı Zeybekci’ye iletti.

ZEYBEKCİ’DEN YEŞİL ALAN ÇIKIŞI

Eroğlu’nun ardından konuşan Zeybekci, İzmir’in yeşil alan problemi olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:  “Biz projelerimizi hazırlarken yararlandığımız belgelerdi bunlar. Sulama, gölet, tarımla ilgili çalışmalar yaptık. İzmir’in yeşil alanlarla ilgili problemi var.İzmir’de kişi başına düşen yeşil alan 1.6 metrekare civarında. Dünya standartlarını bırakın Türkiye standartlarının bile 10’da 1’i… İzmir’de milyon metrekarelik alanlar var. Bunları da İzmir’imize kazandıracağız. İzmir’imiz hem yeşil, hem temiz hem de çöp işini halletmiş bir şekilde Atatürk’ün dediği muasır medeniyetler seviyesinde olacaktır.

EROĞLU: GÖRDES BARAJI İZMİR’İN SİGORASTIDIR

Gördes Barajı ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı eleştirilerin hatırlatılması sonrasında konuşan Eroğlu, İzmir’in su sigortasının Gördes Barajı olduğunu söyledi. Eroğlu, “İzmir’de su sıkıntısı olduğunu söylediklerinde Gördes Barajı’nı inşa ettik. 59 milyon metreküp su verdik. Risale hatlarını yaptık. O kuraklığı atlattık. Barajın altında delik yok, sapasağlam. Barajın yan tarafında kireç taşlarından sızma olduğu tespit edildi. Şu anda İzmir’deki kuraklık halinde Gördes’ten su verilecek durumda. Yan çeperlerde kısmi su sızıntısı var. Dereye bir miktar su bırakmak mecburiyetindeyiz. Herhangi bir problem yoktur. İzmir’in sigortası Gördes barajıdır” açıklamasında bulundu.

SOYER’İN ELEŞTİRİLERİNE NE YANIT VERDİ?

"Anketlerdeki güncel veriler ne durumda, çalışmalar nasıl gidiyor?" sorusunu tanıtlayan Zeybekci, “O sene bu sene! 31 Mart’ta o zeybek Konak Meydanı’nda oynanacak” dedi.  Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Tunç Soyer’in kent projeleri ile ilgili Ankara’dan imza beklendiğine yönelik söylem ve eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Zeybekci, “Böyle şeyleri Büyükşehir Belediye Başkanına sormak lazım. Tunç Bey’in Büyükşehir’le ilgili bilgileri benden farklı değil. 18 kilometrelik bir tramvay, 70 kilometrelik İZBAN, 40 kilometrelik metro hattı projelere ilave olarak başlatıyoruz. 28 tane köprülü kavşak da var. Tunç Bey sonradan coştu. Ben proje açıklamayacağım diyordu. Sonra bir coşkuyla alelacele bir şeyler hazırlamışlar. Kolaylıklar diliyorum. Biz işimize bakacağız. Şu anda İzmir’in onay bekleyen hiçbir projesi yok. Tunç Bey’in muhatabı Aziz Bey’dir, o gerekli cevapları verir”dedi.

 
Jahovic'ten Göztepe'ye mesaj
 
CHP'de Çalkaya'nın yerine örgütten sürpriz öneri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Fiyatlar böyle devam ederse...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Fiyatlar bir anda tanzim satışlarla yüzde 50 ...
CHP Balçova'da aday adaylarından 'Çalkaya' mesajı: İçimizden birini seçin!
CHP'de Balçova Belediye Başkanlığı için aday adayı olan isimler yaptıkları ...
Başkan Çiçek’ten o iddialara belgeli yanıt
Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire 1922’nin Tire takımı olmadığı, ...
 
"Asgari ücret farkını belediyelerimiz ödeyecek"
Belediye işçilerine seslenen Kılıçdaroğlu, CHP belediyelerinde asgari ...
Pakdemirli'den İzmir mesaisi: Tarım, günlük siyasete alet edilmemeli
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Karabağlar ilçesine bağlı ...
Bayır Çeşme'de sahada: Yine kazanacağız!
CHP İzmir Milletvekili Bayır, "Geçmişte yıllarca emek vermiş, Faik ve ...
 
İzmir'de 'Millet İttifakı' buluşması, Batur'a 'İYİ' destek!
CHP Konak Adayı Batur, 31 Mart yerel seçimleri çalışmaları kapsamında ...
Soyer'den şafakta hal mesaisi!
Soyer, İzmir Su Ürünleri Hali ile İzmir Sebze-Meyve Hali’ni ziyaret ederek ...
CHP'li Sandal: İşsizliği iş dünyasıyla çözeceğiz
Sandal, ilçenin en büyük sorunlarından biri olan işsizliği, iş dünyası ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri