POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eşini başkasıyla yakaladı, dehşet saçtı
Eşini başkasıyla yakaladı, dehşet saçtı
Toprağa gömülü bulunmuştu: İşte cinayetin nedeni!
Toprağa gömülü bulunmuştu: İşte cinayetin nedeni!
3 ayrı organize suç örgütü çökertildi: 112 gözaltı!
3 ayrı organize suç örgütü çökertildi: 112 gözaltı!
'ABD'den İsrail'e 1 milyar dolarlık yeni sevkiyat' iddiası!
'ABD'den İsrail'e 1 milyar dolarlık yeni sevkiyat' iddiası!
5 Şubat 2019 Salı - 14:07

Zeybekci'den Soyer'e 'davet' yanıtı!

Zeybekci, “Siyasi nezaket çerçevesinde Soyer’le bir araya gelebiliriz. Ancak İzmir sokaklarında dolaşırken vatandaşın hassasiyetlerine şahit oldum. Bu nedenle önce kamu vicdanını rahatsız eden bazı şeylerin netleşmesi lazım” dedi.

Zeybekci den Soyer e  davet  yanıtı!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Cumhuriyet Halk Parti’li rakibi Tunç Soyer’in yemek davetine cevabını FOX TV’nin canlı yayınında açıkladı.

- ZEYBEKCİ'NİN İZMİR PROJELERİ VİTRİNE ÇIKIYOR... 

Zeybekci, “Siyasi nezaket çerçevesinde Soyer’le bir araya gelebiliriz. Ancak İzmir sokaklarında dolaşırken vatandaşın hassasiyetlerine şahit oldum. Bu nedenle önce kamu vicdanını rahatsız eden bazı şeylerin netleşmesi lazım” dedi.



“Bizim bir araya gelebilmemiz için soru işaretleri kalkmalı”
İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına katılan Zeybekci, CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’le ilgili sorulara yanıt verdi.

Küçükkaya’nın Tunç Soyer tarafından Zeybekci’ye yapılan yemek davetini hatırlatması üzerine konuşan AK Parti Adayı, “benim kendisine karşı kişisel bir husumetim yok. Ancak kamuoyu vicdanını rahatsız eden 4 konu var. Bizim birlikte yemek yiyebilmemiz, bir araya gelebilmemiz için bunlar açıklığa kavuşmalı, soru işaretleri ortadan kalkmalı” diye konuştu.

Zeybekci öncelikle, Soyer’in geçmişte Diyarbakır’ın Sur ilçesine kayyum atanmasının ardından yaptığı açıklamalar ve konuyla ilgili yapılan eylemlere katılmış olmasından söz etti.

Nihat Zeybekci, “Soyer, bu ülkeyi bölmek üzerine yapılan çukur eylemleri sırasında onları sonuna kadar desteklediğini, Diyarbakır Sur’daki terör eylemlerine destekçi olduğunu açıkça söylüyor. Bununla ilgili kayıtlar, videolar internette mevcut. Soyer devletle karşı yapılan bu eylemleri açıkça övüyor. Hatta devletin bu eylemlere karşı başlattığı operasyonları da tasvip etmediğini belirten sözleri var. Bunlar kamu vicdanını yaralayan açıklamalardır” dedi.

Zeybekci, program sunucusu Küçükkaya’dan gelen soru üzerine kendisinin kamuoyundaki vicdani rahatsızlıklardan söz ettiğinin, Soyer’e karşı kişisel bir husumetinin olmadığının da altını çizdi. AK Parti Adayı, HDP’ye oy veren vatandaşları da bu olaylardan ayrı tuttuklarını önemle belirtti.

Zeybekci’nin hatırlattığı bir konu da geçtiğimiz günlerde İzmir’de yapılan bir etkinlikte HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın yaptığı konuşmaydı...

O konuşmada HDP’nin İzmir’den aday çıkarmayacağının ve Tunç Soyer’in destekleneceğinin duyurulduğunu belirten Zeybekci, “HDP zaten daha önce de ‘bizim kabul edebileceğimiz gibi biri aday çıkarsa onu destekleriz’ demişlerdi. Soyer’in adının açıklanmasından 1 gün sonra da desteklerini açıkça belirttiler. Yani CHP’nin adayı terör örgütüne ‘terör örgütü’ diyemeyen bir siyasi parti tarafından destekleniyor” diye konuştu.

AK Parti Adayı, Soyer’le bir araya gelmemesinin bir diğer gerekçesi olarak da CHP Adayı’nın FETÖ ile ilgili açıklamalarını gösterdi. Nihat Zeybekci, Soyer’in FETÖ’nün terör örgütü ilan edilmesinin hemen arkasından bunu şiddetle kınadığını belirten açıklamalarda bulunduğunu ifade etti.

12 Eylül konusu da Zeybekci’nin altını çizdiği bir diğer konuydu. Tunç Soyer’in 12 Eylül darbe döneminin askeri savcılarından olan ve Alparslan Türkeş için istediği idam cezasıyla bilinen babası Nurettin Soyer’le ilgili açıklamalarını hatırlatan Zeybekci, “İnsanları atasıyla, babasıyla yargılamak yanlış olur. Ben de o gözle bakmıyorum. Ancak geçmişte olan bazı şeyler için ‘Gurur duyuyorum’ dediğiniz zaman onu sorgulamak gerekir.” diye konuştu.

Bu 4 konu nedeniyle Soyer’le bir araya gelmelerinin güç olduğunu söyleyen AK Parti Adayı, “Bu vakalar ortada dururken bizim kalkıp birlikte hadi yemek yiyelim deyip bir yere gitmemiz son derece yanlış olur” ifadelerini kullandı.

 
O ilçede 2014 sandığında dengeleri değiştiren isimden 2019 kararı!
 
Altay bir puana iki fire verdi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 5 Şubat 2019 Salı 22:26

Tunç Soyer''in çalışkanlığına dürüstlüğüne bir şey diyemiyorlar Babanın bıyıkları yoktu diyorlar. Millet ne ile uğraşıyor raj kopar filimleri gibi alimden zalim zalimden alim meselesi

Yorumu oyla      0      0  
yurttaş 5 Şubat 2019 Salı 16:17

Tunç Soyer, İzmirlilerle yesin yemeğini. İzmir'in bunca sorunu varken, farazi bahanelerle naz yapan biriyle ne yiyecek Allahaşkına.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O ilçede 2014 sandığında dengeleri değiştiren isimden 2019 kararı!
2014’te Menderes’te CHP’den aday gösterilmeyince bağımsız aday olup seçimin ...
AK Parti İzmir umut oldu!
AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Nihat Zeybekci ile ...
Ve Başkan İnce seçim startını verdi
Güzelbahçe Belediye Başkan adayı Mustafa İnce seçim startını verdi.
 
Erdoğan: Türkiye IMF defterini kapatmıştır!
Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''CHP ...
CHP Adayı Oran: Çeşme halkı yabancı numarasını yemez!
CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, "Siz bana mı yabancı diyorsunuz? ...
Akşener'den Soyer çıkışı: Sadece babası üzerinden bir evladın...
Akşener grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Sadece babası üzerinden ...
 
İYİ Parti'nin Manisa Adayı belli oldu
TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı ...
Kocaoğlu'ndan 'o küskünlere' sert çıkış: Ne işin var başka partide!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ...
Ve Zeybekci'nin projeleri vitrine çıkıyor!
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, 7 Şubat Perşembe ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri