POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Türk futbol tarihinin en değerli oyuncusu belli oldu
Türk futbol tarihinin en değerli oyuncusu belli oldu
'Gereği yapıldı' ihbar hattı geliyor!
'Gereği yapıldı' ihbar hattı geliyor!
'Cumhurbaşkanına hakaret' davasında yeni gelişme!
'Cumhurbaşkanına hakaret' davasında yeni gelişme!
Ekrem İmamoğlu'ndan '200. gün' mesajı!
Ekrem İmamoğlu'ndan '200. gün' mesajı!
7 Ekim 2025 Salı - 15:55

Aliağa'da savunma sanayi iş gücü için kritik adım

Savunma Sanayii Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen Milli Yetkinlik Hamlesi – ELMAS Programı kapsamında düzenlenen Mesleki Eğitim Çalıştayı, Aliağa Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Aliağa da savunma sanayi iş gücü için kritik adım

Aliağa Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen çalıştaya; Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Savunma Sanayii Başkanlığı Akademi Başkanı Prof. Dr. Cenk Aktaş, Milli Eğitim Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğü Daire Başkanı Ercan Alpay, Savunma Sanayii Akademi Programlar Koordinatörü Doç. Dr. Sinan Keskin, Savunma Sanayii Akademi Yetkinlik Gelişim Müdürü Veda Duman Kantarcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Firdevs Çatalkaya, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Kotay, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, TOBB ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Melike Cantopçu, iş insanları, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI İÇİN ELMAS PROGRAMI
Milli Eğitim Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı iş birliğiyle yürütülen ELMAS Programı, savunma sanayinde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünü yetiştirmeyi hedefliyor. Program kapsamında, pilot olarak seçilen okullarda eğitim altyapısının güçlendirilmesi, müfredatın savunma sanayinin ihtiyaçlarına göre güncellenmesi, öğrencilerin uygulamalı eğitim, staj ve istihdam olanaklarıyla desteklenmesi planlanıyor.

ALOSBİ MTAL, TÜRKİYE’DEKİ 13 PİLOT OKULDAN BİRİ OLDU
Savunma Sanayii Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yürütülen iş birliği çerçevesinde, Türkiye genelinde 13 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ELMAS Programı kapsamına alındı. Bu okullar; gelişime açıklığı, stratejik konumu, savunma sanayine yakınlığı ve teknik yeterlilikleri göz önünde bulundurularak seçildi.

Bu kapsamda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de programa dahil edildi. Okul Müdürü Melike Cantopçu, açılış konuşmasında okulun mevcut bölümlerini, fiziki kapasitesini, öğretmen ve öğrenci profillerini, yürütülen projeleri ve ELMAS Programı kapsamında planlanan yeni bölümleri anlattı.

“ELMAS PROJESİ İLE GENÇLERİN UFUKLARI AÇILACAK”
Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, programın ilçeye kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek şu ifadeleri kullandı: “Aliağa’da Milli Yetkinlik Hamlesi kapsamında ELMAS Projesine Türkiye genelinde seçilen 13 okuldan birinin ilçemizde bulunması bizleri gururlandırıyor. Okulumuzun proje sayesinde kendisini daha da geliştirerek gençlerimizin ufkunu açacağına, ülkemize ve milletimize önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Bu projenin ilçemizde hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Protokol konuşmalarının ardından sanayideki mesleki ve teknik ihtiyaçlara yönelik çevrimiçi bir anket gerçekleştirildi. Anket sonuçlarının değerlendirilmesi ve soru-cevap bölümüyle çalıştay sona erdi.

 
'Cumhurbaşkanına hakaret' davasında yeni gelişme!
 
Değeri 20 milyon TL: İzmir'de tarihi eser baskını
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Belediyesi dayanışmayı büyütüyor
Buca Belediyesi, ilçedeki dayanışmayı büyüterek dar gelirli ailelere ekmek, ...
Çeşme'nin bazı bölgelerinde 'nargile' yasağı
İzmir'in Çeşme Belediye Meclis ekim ayı olağan toplantısı birinci birleşiminde ...
İzmir’de 'yaş dostu kent' vizyonu konuşulacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ege Geriatri Derneği iş birliği ile bu ...
 
Üreten kadınlar Bayraklı'da buluşuyor
Bayraklı Belediyesi, ilçedeki kadın girişimcilere destek olmak amacıyla ...
Dev ihalede tek teklif: Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi özel şirket yolunda!
İZSU Genel Müdürlüğü, Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'nin işletilmesi için ...
Efes Selçuk’ta beslenme çantaları dayanışma ile doluyor
Efes Selçuk Belediyesi, örnek sosyal belediyecilik uygulamalarından biri ...
 
Gaziemir'de yangın mağdurlarına yardım eli
Gaziemir Belediyesi, Beyazevler Mahallesi’nde meydana gelen ve yerleşim ...
Karabağlar'da çocuklara yeni bir nefes
Karabağlar Belediyesi, ilçedeki çocukların güvenli, sağlıklı ve gelişim ...
Karşıyaka’da can dostlar için 25 ton mama toplandı
Karşıyaka Belediyesi’nin ruhsat ve oturma raporu başvurularında uyguladığı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP'de Genel Merkez'in 'Aslanoğlu' kararı
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri