Caz ve Çağdaş Müzik dünyasında uluslararası tanınırlığa 2000’li yılların başında ulaşan gitarist, besteci ve eğitmen Timuçin Şahin’in son albümü “Nothing Bad Can Happen”, 2017’nin en iyileri arasında yerini buldu. “Nothing bad can happen”, Amerika’nın prestijli Caz ve Emprovize Müzik neşriyatı NYC Jazz Record dergisinin yayınladığı “2017’nin En iyileri” listesinin “Honorable Mention” kategorisinde yer aldı.
USTA BİR GİTARİST VE HARİKULADE BİR BESTECİ
“Nothing Bad Can Happen” ve yansıttığı müzik felsefesi, albümün piyasaya çıktığı Haziran 2017‘den itibaren, Avrupa’nın önde gelen birçok yayın organı tarafından mercek altına alına yatırıldı. Avusturya’nın köklü müzik dergisi Concerto, albüm değerlendirme yazısında “Timuçin Şahin olağandışı bir müzikal ölçütü, nev’i şahsına münhasır dokunuşlarıyla şekillendirmiş. Yaratım sürecinin yapıtaşlarını, akıcı ve kolektif bir müzikal dille oluşturmuş. Çok yaşa Şahin!” derken; Republic of Jazz ise “Nothing Bad Can Happen ile şu ana kadar keşfedilmemiş muazzam bir ses dünyası ve bizi çevreleyen tüm akustik enformasyon vasıtasıyla, yeni bir müzikal değerlendirme sisteminin içine giriyoruz” sözleriyle izlenimlerini okuyucularıyla paylaştı. New York Times’ın "Usta bir gitarist ve harikulade bir besteci" şeklinde tanımladığı Şahin; Tom Rainey, Cory Smythe ve Christopher Tordini gibi caz ve doğaçlama dünyasının önemli isimleriyle oluşturduğu “Timuçin Şahin’s Flow State” grubu ile konserlerine yurt dışında devam ederken, bir yandan da kolektif bilinç ve eğitim alanlarında, çok önemli oluşumların içinde yer alıyor.
BERGAMA KOLEKTİF HAYALGÜCÜ MÜZİK MERKEZİ
Sanat ve eğitime herkesin hakkı olduğu ilkesinden ödün vermeyen Şahin, New York’taki yoğun müzik ve akademik çalışmalarının yanı sıra, zamanının büyük bölümünü de, ülkemizde yüksek sanatı yerele ulaştırmaya adadı.
Sanatçı 2017 yılında Bergama Belediyesi ile birlikte hayata geçirdiği “Bergama Kolektif Hayalgücü Müzik Merkezi” (BKHMM) ile kapsayıcı ve ezber bozan bir eğitim habitatını kurguladı. Liberal sanat eğitimine yeni bir boyut getiren Kolektif Hayalgücü Müzik Merkezi, farklı sosyal statü, yaş ve eğitim seviyelerindeki katılımcılara üst düzey bir eğitim olanağı sunuyor.
DÜNYACA ÜNLÜ MÜZİSYENLER EĞİTİM VERECEK
Ağustos 2017’de birincisi gerçekleşen BKHMM için ikinci buluşma 22 Ocak 2018 tarihinde gerçekleştirilecek ve19 Şubat tarihinde sona erecek. BKHMM’de Timuçin Şahin’in yanı sıra Ben Van Gelder (Saksafon), Halil Çağlar Serin (Elektrik bas), Owen Hart JR. (Davul), Ali Perret (Piyano ve Doğaçlama), Enric Monfort (Perküsyon), Hülya Tunçağ (Müzik Yazarı), Alp Turaç (Ses ve Kayıt Mühendisi), Lukazs Zyta (Davul), Hakan Cezayirli (Müzik Yazarı), Matt Hall (Kontrabas) gibi dünyaca bilinen müzisyenlere eğitim verecek.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |