POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP'li başkanlar gözaltında: Muhittin Böcek tutuklandı
CHP'li başkanlar gözaltında: Muhittin Böcek tutuklandı
CHP'nin 12. mitingi Amasya'da: Özel ne mesaj verdi?
CHP'nin 12. mitingi Amasya'da: Özel ne mesaj verdi?
Yücel'den Çelik'e yanıt ve '2 Kasım' çağrısı
Yücel'den Çelik'e yanıt ve '2 Kasım' çağrısı
AK Partili Çelik'ten CHP Lideri Özel'e tepki!
AK Partili Çelik'ten CHP Lideri Özel'e tepki!
20 Mayıs 2025 Salı - 09:00

Bornova Belediyesi ve Goethe Enstitüsü buluştu: Hedef iş birliği

Bornova Belediyesi ile İzmir Goethe Enstitüsü arasındaki iş birliklerini güçlendirmek için toplantı yapıldı. Toplantıda konuşan Başkan Eşki, "Goethe Enstitüsü ile birlikte gençlere, kadınlara ve sanata dokunan projeleri birlikte hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

Bornova Belediyesi ve Goethe Enstitüsü buluştu: Hedef iş birliği

Bornova Belediyesi ile İzmir Goethe Enstitüsü arasındaki iş birliklerini güçlendirmek ve geliştirmek amacıyla Dramalılar Köşkü’nde toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İzmir Goethe Enstitüsü Müdürü Dr. Anne Schönhagen’in yanı sıra belediye bürokratları ile Goethe Enstitüsü yetkilileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan İzmir Goethe Enstitüsü Müdürü Dr. Anne Schönhagen, kurumun İzmir’deki kültürel, sanatsal ve dil alanındaki çalışmalarını aktardı. Bornova Belediyesi’nin uluslararası iş birliklerine açık ve yaratıcı yaklaşımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Eşki: Hepimizin mutlaka bir Alman yakını vardır

Toplantıda konuşan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Türkler ve Almanlar arasındaki kültürel bağların tarihi ve güçlü bir temele dayandığını belirterek, “Bizim kuşak iyi bilir; ya Almanya’ya çalışmaya giden bir yakınımız, ya da Almanya’da doğmuş bir akrabamız mutlaka vardır. Bu sadece bir ekonomik göç hikayesi değil; iki halk arasında kurulan insani bir bağdır. Bornova Belediyesi olarak biz de bu bağı kültür, sanat ve eğitim yoluyla daha da güçlendirmek istiyoruz.” dedi.

“Her türlü işbirliğine hazırız”

Başkan Eşki konuşmasında, “Dış İlişkiler Müdürlüğümüzden Ar-Ge Müdürlüğümüze, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzden Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüze, Müze Müdürlüğümüzden Tiyatro Müdürlüğümüze kadar tüm birimlerimiz; yenilikçi yaklaşımları, güçlü kurumsal yapıları ve batıya dönük vizyonlarıyla uluslararası iş birliklerine hazır. Goethe Enstitüsü ile birlikte gençlere, kadınlara ve sanata dokunan projeleri birlikte hayata geçirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantının sonunda Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İzmir Goethe Enstitüsü Müdürü Dr. Anne Schönhagen’e ve heyetine Homeros büstü hediye etti.

 
İzmir trafiğini rahatlatacak yatırımda yeni aşama!
 
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü 21 personel alacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir trafiğini rahatlatacak yatırımda yeni aşama!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın kent trafiğine nefes ...
Menemen'de 19 Mayıs coşkusu yaşandı
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Menemen'de gençlerin ...
Aliağa'da 19 Mayıs coşkusu
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Gençliğine ...
 
Karşıyaka’da omuz omuza 19 Mayıs yürüyüşü
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Korteji, bayram coşkusunu ...
Gençlik ve Cumhuriyet’in kalbi Kemalpaşa’da attı
İzmir Kemalpaşa'da 19 Mayıs yüzlerce kişinin katılımıyla kutlandı. Fener ...
Gençler ve sporseverler bir arada: Çiğli’de 19 Mayıs coşkusu
Çiğli Belediyesi, 19 Mayıs kapsamında düzenlediği tenis, futbol ve voleybol ...
 
Urla sinema ve lezzete ev sahipliği yapacak
Zengin mutfağı, verimli topraklarında yetişen ürünleri ve yetenekli şefleriyle ...
Karabağlar'da Cumhuriyet ve bağımsızlık için koştular
Karabağlar Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ...
Torbalı'da gençlik rüzgarı esti!
Torbalı Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen "19 Mayıs Gençlik ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
7 günlük kaosun anlattıkları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri