POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'den Başakşehir'e 4 gol!
Fenerbahçe'den Başakşehir'e 4 gol!
Galatasaray, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde finalde!
Galatasaray, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde finalde!
Rümeysa Öztürk serbest bırakıldı
Rümeysa Öztürk serbest bırakıldı
Tunç: Dünyanın en şeffaf yargı sistemi Türkiye'de!
Tunç: Dünyanın en şeffaf yargı sistemi Türkiye'de!
9 Mayıs 2025 Cuma - 16:55

Büyükşehir'deki 'eksik maaş' krizine nokta ve dikkat çeken görevlendirme!

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinde yaşanan eksik maaş krizi son buldu. Büyükşehir Belediyesi işçilerin hesaplarına maaşların kalan kısmını yatırmaya başladı. Sendika işçilere attığı mesajda maaşların kalan kısmının bu gece hesaplara yatırılacağını duyurdu. Öte yandan Başkan Tugay, belediyenin mali yapısını eski Başkanı Soyer döneminde Satın Alma Daire Başkanlığı görevinde bulunan Fatma Taşkent’e emanet etti.

Büyükşehir deki  eksik maaş  krizine nokta ve dikkat çeken görevlendirme!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinde yaşanan eksik maaş krizinde yeni bir gelişme yaşandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ, İZELMAN ve Ege Şehir Planlama şirketlerinde çalışan DİSK Genel-İş 1,2,3 ve 9 No’lu Şube’de örgütlü binlerce işçi maaşlarının eksik yatırılması nedeniyle iş bırakmıştı.

İZELMAN ve İZENERJİ’de devam eden TİS süreci kapsamında 9 Mayıs’ta grev kararı asmayı planlayan sendika kararı öne çekerek 7 Mayıs’ta grev kararını asarak yarım gün iş bırakmış, anlaşma sağlanamaması halinde 29 Mayıs’ta greve çıkacaklarını duyurmuştu.

SGG borçları nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ekonomik anlamda zor günler geçirirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, şirketlerde eksik yatırılan maaşların tamamının bugün (Cuma) işçilerin hesaplarına yatırılacağını açıklamıştı.

Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerindeki işçilerin maaşlarının kalan kısmı hesaplarına yatırılmaya başlandı. Sendika tarafından İZENERJİ, İZELMAN ve Ege Şehir Planlama dahil Büyükşehir'e bağlı 12 şirketteki işçilerin maaşlarının tamamının (fazla mesai ücretleri ve rapor teşvik dışında) hesaplara yatırılacağı duyuruldu. İş bırakma eylemine varan maaş krizi bu gelişmeyle sonlandı.

Sendika tarafından işçilere atılan mesaj şöyle;

Değerli mücadele arkadaşlarımız;

Bu gece yarısı maaşlarımızın kalan kısmı hesaplarımızda olacaktır.

Fazla mesai ücretleri ve rapor teşvik ile ilgili görüşme yaptıktan sonra ödeme günü netleşince bilgi verilecektir.

DİKKAT ÇEKEN GÖREVLENDİRME

Öte yandan eski başkan Tunç Soyer döneminde Mali Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Muhasebe Şube Müdürü olan Fatma Taşkent, Satın Alma Daire Başkanı olarak görevlendirilmişti. Taşkent son olarak Mali Hizmetler Daire Başkanı oldu. Pınar Çalışkan bu görevden alındı. Satın Alma Daire Başkanlığına ise Ergin Hacıoğlu atandı.

 

 
Aliağalı özel sporcular Türkiye Şampiyonası’na gidiyor
 
Erdoğan'dan Papa 14'üncü Leo'ya tebrik mektubu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağalı özel sporcular Türkiye Şampiyonası’na gidiyor
Aliağa Belediyesi bünyesinde eğitim gören Özel Sporcular, 2025 İzmir Paralimpik ...
Efes Selçuk'ta 'içme suyu' için kritik mesai: Sengel'den yerinde inceleme!
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Kuyumcu Mevkii’nde ...
Güzelbahçe'ye yeni Engelsiz Yaşam Merkezi
Güzelbahçe Belediyesi bir projeyi daha hayata geçirmek için önemli bir ...
 
'Türkiye’nin En Hızlısı'na Başkan Yıldız'dan destek
“Türkiye’nin En Hızlısı Yarışması”nda 2 milyon rakibini geride bırakarak ...
Buca'da örnek geri dönüşüm çalışması
Buca Belediyesi, sürdürülebilir bir çevre hedefi ile 4 bin 850 ilkokul ...
Başkan Önal, muhtarlarla buluştu
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, mahalle muhtarlarıyla bir araya ...
 
Karabağlarlı muhtarlardan Başkan Kınay’a sürpriz kahvaltı
Karabağlar’daki mahalle muhtarları, yoğun iş temposunun stresinden uzaklaşmak ...
Aile Danışma Merkezi’nden hükümlü ve tutuklulara seminer serisi
Aliağa Belediyesi Aile Danışma Merkezi, Adalet Bakanlığı İzmir 4 Nolu ...
Başkan Demir'in X hesabı askıya alındı!
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir’in X hesabı profil fotoğrafını Ekrem ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 1 yılı ve görevden almaların anlattığı
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri