Çeşme Belediyesi, Çeşme Kent Konseyi ve Çeşme Rumeli Mübadilleri Derneği iş birliği ile Çeşme'nin kültürel zenginliklerini, mutfak mirasını ve mübadil geçmişini yaşatmak amacıyla düzenlenecek Ildırı Mübadil Buluşması 24-25 Mayıs 2025 tarihlerinde Ildırı Köyü'nde gerçekleştirilecek.
İki gün sürecek programda, tarihi panellerden mutfak atölyelerine, sergilere kadar pek çok etkinlik ziyaretçilerle buluşacak. Mübadil kültürünün izlerini taşıyan bu programın hem Çeşmelileri hem de bölgeyi ziyaret eden misafirleri Ildırı'da eşsiz bir yolculuğa çıkaracağı belirtildi.
Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, tüm misafirleri ve Çeşmelileri Ildırı'da düzenlenecek Mübadil Buluşması'na davet ederek, “Ildırı Mübadil Buluşması ile hem kültürel mirasımızı yaşatacak hem de bu mirası gelecek nesillere aktaracağız. Komşularımızı ve misafirlerimizi bu anlamlı buluşmada bir araya gelmeye davet ediyorum" dedi.(DHA)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |