GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş şubeleri arasında 7 gün süren grevin ardından anlaşma sağlandı. CHP Lideri Özgür Özel grevin bitmesinin ardından konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Özel açıklamasında şunları kaydetti:
Bu süreçte çok zorlu bir süreci hem DİSK ailesi hem CHP ailesi bütün zorluklara rağmen atlattılar. Kötü sözler duyduk belediye başkanımıza karşı alaycı ifadeler duyduk bizim taraftan kullanılan sözlerin incitmiş oldukları olabilir. Çok zorlu bir süreci hallettik. Arzu Başkan’ın yapıcı dili, sendikanın genel başkanının yapıcı dili. Bizim arkadaşlarımızın gösterdikleri sabır verdikleri emek çok kıymetli. Nerede bir eksik nerede bir kusur varsa unuttuk gitti. Bizim kırdığımız varsa veya herhangi bir emekçi kardeşim İzmir’de yaşananlar nedeniyle üzüldü kırıldıysa tümünü üzerime alıyorum. Haklarını helal etsinler. Önemli olan anlaşmanın sağlanmış olmasıdır. Belediyenin kendi hakkını savunmuş olmasıdır. Bütün haklılardan bütün haksızlar adına ben özür dilerim. Mesele bizim için kapanmıştır. Sendika ile kavga olur en sonunda sulh olur sulh olunca kazanan emekçi olur o yüzden sendikalaşmaya devam. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve sürece katkı koyanlara teşekkür ediyorum.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |