POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
CHP’li ismin annesi ölü bulundu!
CHP’li ismin annesi ölü bulundu!
Şeyma Subaşı’nın uyuşturucu test sonucu belli oldu!
Şeyma Subaşı’nın uyuşturucu test sonucu belli oldu!
Elektriğe zam sinyali: EPDK Başkanı tarih verdi
Elektriğe zam sinyali: EPDK Başkanı tarih verdi
TFF açıkladı: Dev derbinin saati değişti!
TFF açıkladı: Dev derbinin saati değişti!
9 Ocak 2026 Cuma - 11:48

Karşıyaka’da dayanışmanın yeni adresi: Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi

Karşıyaka Belediyesi tarafından geçen Kasım ayında açılışı yapılan Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, kısa zamanda her yaştan yüzlerce vatandaşa hizmet verdi. İki kütüphane, taziye evi olarak da kullanılabilen bir dayanışma merkezi, aşevi, seminer ve etkinlik salonlarından oluşan tesis; eğitimden sosyal dayanışmaya kadar pek çok alanda Karşıyakalıların buluşma noktası oldu.

Karşıyaka’da dayanışmanın yeni adresi: Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi

Karşıyaka Belediyesi’nin Kasım 2025’te törenle hizmete açtığı Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, kentin en önemli toplumsal dayanışma merkezlerinden biri haline geldi. Tesiste sunulan imkan ve hizmetlerden, kısa zamanda yüzlerce vatandaş yararlandı. Zübeyde Hanım Mahallesi’nde inşa edilen hizmet binasının ilk katında; taziye evi olarak kullanılabilen bir dayanışma merkezi ile tam donanımlı mutfağa sahip bir aşevi yer alıyor. Ayrıca tesis, Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi’ne de ev sahipliği yapıyor. Ege Geriatri Derneği iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında, 60 yaş üzeri öğrencilere hafta içi her gün sağlıktan tarihe kadar farklı alanlarda dersler veriliyor. Bu kapsamda, sağlıklı yaş almayı destekleyen etkinlikler de düzenleniyor. Karşıyaka Belediyesi tarafından tesiste görevlendirilen bir psikolog, halka ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyor. Yine ücretsiz olarak verilen resim ve örgü kursları, her yaştan kadınlara sosyal yaşama katılma ve yeteneklerini geliştirme imkanı sağlıyor.

HER KESİMİ KUCAKLAYAN HİZMETLER

Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’nin üst katında ise yaklaşık 4 bin kitapla kurulan ve giderek zenginleşen Hasan Ali Yücel Kütüphanesi yer alıyor. Hayırsever Rüştü Barkay’ın eşi adına, Bütün Çocuklar Bizim Derneği aracılığıyla oluşturduğu Elçim Barkay Çocuk Kütüphanesi, 6-12 yaş arası okurları 2 bin çocuk kitabıyla buluşturuyor. Kütüphanede, satrançtan kutu oyunlarına ve yapboza kadar eğitici öğretici faaliyetler için gerekli materyaller de yer alıyor. Bunun yanı sıra, kitap ve oyuncakların yer aldığı özel bir bölüm, 0-3 yaş çocuklara ve annelerine hizmet veriyor. Bu kattaki seminer salonunda, ilkokul çağındaki öğrencilere yönelik ücretsiz etüt hizmeti de sunuluyor.

SOSYAL BAĞLAR GÜÇLENİYOR

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’ni, her yaştan ve her kesimden vatandaşlarımıza sosyal ve kültürel paylaşım imkanı sunan yeni bir yaşam alanı olarak kentimize kazandırdık. Farklı yaş gruplarının ve ihtiyaçların aynı mekânda karşılanabilmesi, sosyal bağların güçlenmesi açısından çok kıymetli. Erişilebilir, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir anlayışla hayata geçirdiğimiz bu tesisi, nitelikli hizmetlerle günden güne güçlendirmeye devam edeceğiz. Bu çok yönlü sosyal yaşam alanına tüm vatandaşlarımızı bekliyor, hizmetlerimizden yararlanmaya davet ediyoruz” dedi.

 
Altay'da tecrübeli golcünün sorunu çözüldü!
 
DSİ'den Tugay'a yalanlama: Tüm kuyu açma taleplerine izin verdik!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir ekiplerinden sağanak ve fırtına mesaisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, dün kent genelinde etkili olan kuvvetli sağanak ...
Bornova'da yerel demokrasiye akademik destek
Bornova Belediyesi, Bornova Kaymakamlığı, Yaşar Üniversitesi ve Bornova ...
Gaziemir'de belediye binlerce can dostun yaşamına dokundu
Sokak hayvanlarının sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürmesi için yürüten ...
 
İZSU'dan Buca'ya kalıcı çözüm: Altyapı yağmur sınavını geçti!
İZSU Genel Müdürlüğü tarafından Buca Özmen Caddesi’nde tamamlanan yağmur ...
Efes Selçuk'ta hayati eğitim
Efes Selçuk Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık Eğitimleri ...
Büyükşehir’den afetzede arıcılara can suyu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, orman yangınları, sel ve kuraklık nedeniyle ...
 
İzmir'de duraklar nefes alacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kamusal alanlarda yaptığı estetik dokunuşlarla ...
İzmir Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne başvurular başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Polifonik Korolar Derneği İzmir ...
Konak’ta kentsel dönüşüm için 'tam uzlaşı' vurgusu!
Konak Belediyesi Meclis Toplantısı’na kentsel dönüşüm çalışmaları damgasını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Bir açılış... Fazla detay!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri