POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Değeri 4 milyon lira: Vatandaşa yedireceklerdi!
Değeri 4 milyon lira: Vatandaşa yedireceklerdi!
Beşiktaş'ta Rafa Silva gelişmesi!
Beşiktaş'ta Rafa Silva gelişmesi!
Fenerbahçe'nin yeni transferini duyurdu!
Fenerbahçe'nin yeni transferini duyurdu!
Saadettin Saran’ın evinde arama: İfadeye çağrıldı!
Saadettin Saran’ın evinde arama: İfadeye çağrıldı!
19 Aralık 2025 Cuma - 12:27

Kooperatif şantiyesinde 'tahliye' gerilimi... Büyükşehir'den açıklama: Hukuka aykırı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin Uzundere 3. etapta, İş Alemi Yaşam Kooperatifini şantiye alanından tahliyesi için harekete geçmesi sonrası alanda zabıta ekipleri ile eski kooperatif yönetimi karşı karşıya geldi. Tartışmanın büyümesiyle birlikte şantiyede kısa süreli gerginlik yaşandı. Büyükşehir'den yapılan yazılı açıklamada, "Şantiye alanına girişin engellenmesi ve inşaat faaliyetlerine müdahale edilmesi hukuka aykırıdır" denildi.

Kooperatif şantiyesinde  tahliye  gerilimi... Büyükşehir den açıklama: Hukuka aykırı!

GERÇEKİZMİR - Yerel seçimlerin ardından göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, inşaatları yapmayan kooperatif yönetimleriyle sözleşmeleri feshetmiş, yeni yönetim belirlemiş ve Ege Şehir Planlama AŞ’yi süreçte yetkili kılmıştı.

İzmir Büyükşehir belediyesi zabıta ekipleri, çevik kuvvetle birlikte Uzundere 3. etapta, İş Alemi Yaşam Kooperatifini şantiye alanından çıkarmak için bu sabah harekete geçti.

Alanda zabıta ekipleri ile kooperatif yönetimi karşı karşıya geldi. Kooperatif yöneticileri, tahliye talebinin hukuki bir dayanağı olmadığını öne sürerek uygulamaya tepki gösterdi. Kooperatifi yönetimi ile zabıta arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle birlikte şantiyede kısa süreli gerginlik yaşandı.

Kooperatif, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından şantiye alanından tahliye edildi.

Eski kooperatif yönetiminin hukuki yollara başvuracağı öğrenildi.

BÜYÜKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA: ENGELEMEK VE MÜDAHALE ETMEK HUKUKA AYKIRI!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yaianan olay nedeniyle açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada u ifadeler kullanıldı;

"Uzundere III. Etap Kentsel Dönüşüm Alanı’yla ilgili kamuoyunda oluşabilecek bilgi kirliliğini önlemek amacıyla açıklama yapma gerekliliği doğmuştur.

Bilindiği üzere söz konusu alanla ilgili olarak kooperatif yönetimi tarafından İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde 29 Aralık 2024 tarihinde açılmış olan davada yargılama süreci devam etmektedir. Davacı kooperatifin ihtiyati tedbir talepleri ise mahkemenin 16 Nisan 2025 tarihli ara kararıyla reddedilmiştir.

Hak sahiplerine teslim edilecek konutların inşa edileceği 11187, 11198, 11199 ve 11202 ada numaralı taşınmazlar için tamamlama ihalesi yapılmış, ihaleyi kazanan yüklenici firma ile 24 Ekim 2025 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. 11187 ada yüklenici firmaya teslim edilmiştir. Ancak kooperatif yönetimi tarafından diğer adalardaki şantiye alanlarına girişe izin verilmediği, ayrıca 17 Aralık 2025 tarihi itibarıyla 11187 ada şantiye girişinin kapatılarak inşaat çalışmalarının fiilen engellendiği tespit edilmiştir.

Uzundere III. Etap’ta tapularını İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devretmiş ve konutlarının tamamlanmasını bekleyen 575 hak sahibi bulunmaktadır. Bu vatandaşlarımıza kamu bütçesinden aylık toplam 6,2 milyon TL kira yardımı ödenmekte olup, söz konusu tutar 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren yüzde 66 oranında artırılacaktır. İnşaat sürecinde yaşanan her gecikme, kamu kaynakları açısından aylık yaklaşık 50 milyon TL tutarında ilave maliyet doğurmakta; buna ek olarak kira yardımı ödemeleri de devam etmektedir.

Uzundere III. Etap taşınmazlarının mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olup, inşaat ruhsatı İZBETON AŞ adına düzenlenmiş, kontrol yetkisi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanlığı’na, şantiye sorumluluğu ise İZBETON AŞ’ye verilmiştir. Bu kapsamda şantiye alanına girişin engellenmesi ve inşaat faaliyetlerine müdahale edilmesi hukuka aykırıdır.

Benzer hukuki durumda bulunan Örnekköy III. ve IV. Etap kentsel dönüşüm alanlarında tamamlama ihaleleri gerçekleştirilmiş, ilgili kooperatiflerle tadil protokolleri imzalanmış, ikmal inşaatları 2025 yılı başında başlamış ve yüzde 80 seviyesine ulaşmıştır. Bu etapların 2026 Mart ayında tamamlanarak teslim edilmesi planlanmaktadır. Ayrıca Uzundere IV. Etap için ikmal işi ihale süreci başlatılarak ilgili kooperatifle tadil protokolü imzalanmıştır. Burada da çalışmaların kısa süre içinde başlaması öngörülmektedir.

Belediye olarak önceliğimiz bir an önce inşaatların tamamlanarak vatandaşlara teslim edilmesidir. Ancak Belediye mülkiyetinde bulunan inşaat alanlarında çalışmalarımızın engellemesine yönelik yapılan, yapılacak hiçbir faaliyete izin verilmeyecektir.   

Bu gerekler ışığında bugün hak sahiplerine ve kooperatif üyesi olarak projeye dahil olan vatandaşlara bir an önce konutlarını teslim edebilmek ve yaptığımız ikmal ihalesi kapsamında inşaat yapımını başlatmak üzere kooperatif yönetiminin fiili işgali altında bulunan Uzundere 3. Etap inşaat alanında zabıta ekiplerimiz, emniyet güçleri, teknik kadromuz ve İZBETON AŞ tarafından yürütülen işlemler neticesinde tüm engellemeler ortadan kaldırılarak belediyemiz ekiplerinin alana girmesi sağlanmıştır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak önceliğimiz, hak sahibi vatandaşlarımızın mağdur edilmeden ve kamu kaynakları etkin biçimde kullanılarak konutlarına en kısa sürede kavuşturulmasıdır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 
3 büyükler aynı ismin peşinde!
 
Kamu emekçileri iş bıraktı, İzmir'de alana indi: Hak yok, halk yok, vicdan yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Emniyet Genel Müdürlüğü' ismi değişiyor!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün isminin değişeceğini ...
FETÖ elebaşının yeğeni İstanbul'da yakalandı
İstanbul'da düzenlenen operasyonda, hakkında "silahlı terör örgütüne üye ...
Uyuşturucu operasyonunda ünlü oyuncu gözaltında!
İstanbul’daki uyuşturucu operasyonunda ünlü oyuncu Ezgi Eyüboğlu gözaltına ...
 
Kooperatif mağdurlarından Aslanoğlu'na yanıt: İnşaatları Tugay durdurmadı!
S.S. İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi Aslanoğlu’nun kooperatif ...
Su kıtlığına yeni reçete!
EGE Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü ...
19 Aralık Cuma günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 19 Aralık Cuma günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ...
 
Yeni yılın ilk günü İZBAN ücretsiz!
Başkentray, Marmaray, iZBAN, Sirkeci- Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve ...
Gazeteci Levent Gültekin serbest bırakıldı
Gazeteci ve yazar Levent Gültekin, 17 Aralık'ta YouTube kanalında sarf ...
26 şirkete 'mali müşavir' operasyonu: 35 gözaltı!
İstanbul'da jandarma "suç örgütü kurma, vergi kaçakçılığı, resmi belgede ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP MYK'nın İzmir fotoğrafı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri