POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'İlk önceliğimiz enflasyonu tek haneye indirmek'
'İlk önceliğimiz enflasyonu tek haneye indirmek'
Erdoğan'dan seçim değerlendirmesi
Erdoğan'dan seçim değerlendirmesi
Ev kiralamadan önce kredi notunuza dikkat edin!
Ev kiralamadan önce kredi notunuza dikkat edin!
İrfan Değirmenci'nin yeni adresi belli oldu
İrfan Değirmenci'nin yeni adresi belli oldu
8 Şubat 2018 Perşembe - 14:11

''1 milyon vatandaşını öldüren katille neyi konuşacağız?''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu) Ona kalsa 'Esed ile masaya oturun da bu işi konuşun.' diyor. 1 milyon vatandaşını öldüren bir katille biz neyi konuşacağız?" dedi.

 1 milyon vatandaşını öldüren katille neyi konuşacağız?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "45. Muhtarlar Toplantısı"nda, Afyonkarahisar, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Manisa, Muğla, Niğde, Osmaniye, Trabzon ve Van'dan gelen muhtarlara hitap etti.

Konuşmasına tüm muhtarları selamlayıp, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, milletin evine hoşgeldiniz" diyerek başlayan Erdoğan, 45. muhtarlar toplantısında bir arada olduklarını belirtti. Erdoğan, üçüncü yılını geride bıraktıkları toplantıların hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Erdoğan, Türkiye'yi meşgul etmek, dikkatini ve enerjisini başka tarafa yöneltmek için kurulan tuzakları birer birer bozarken asıl hedeflerinden de kopmadıklarını bildirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fırat Kalkanı Harekatı ile DEAŞ ve bölücü terör örgütüne karşı ilk fiili müdahalemizi başlattık. 3 bine yakın DEAŞ'lıyı derdest ettik. Rai, Cerablus, El-Bab, 2 bin kilometrekarelik bu alanı kontrolümüz altına aldık ve 135 bin Türkiye'deki Suriye'den gelen mülteci kardeşlerimizin tekrar topraklarına dönmesini sağladık." dedi.

Bu bölgeleri imar ettiklerini ve güvenliğini de Özgür Suriye Ordusu ile Türk askerinin sağladığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: "İşte şimdi de aynısını Afrin'de yapalım istedik. Şu anda Afrin operasyonunun arkasında ne var? Afrin olayını çözeceğiz, İdlib'i aynı şekilde çözeceğiz ve mülteci kardeşlerimiz tekrar kendi topraklarına, kendi evlerine dönsün istiyoruz. 3,5 milyonu herhalde biz burada ilanihaye saklayacak halimiz yok. Onlar da zaten bir an önce kendi topraklarına dönmek istiyorlar. Bir kısmı burada kalabilir ayrı bir konu ama bu gerçeği de görelim."

'Biz milletimizin talimatını yerine getiriyoruz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Her türlü olumsuzluğa, alçaklığa, riyakarlığa rağmen bölgeyi adım adım teröristlerden askerimiz, milletimiz, hep beraber temizliyoruz. Bunu Bay Kemal'e rağmen temizliyoruz. Ne diyor beyefendi, 'Afrin'e gitmeyin, fazla içerilere gitmeyin.' Senden mi alacağız izni. Bize milletimizin emri var, biz milletimizin talimatını yerine getiriyoruz." dedi.

"(Kemal Kılıçdaroğlu) AK Parti'nin DEAŞ'a destek olduğunu ispat et, ben bu makamda durmam, bu görevden çekilirim." diye Erdoğan, "Sen bunu ispat edemediğin zaman çekilir misin? Çekilemez. Hayatı yalan üzerine kurulu bu adamın." ifadesini kullandı.

'Biz terör örgütlerinin icazetiyle yola çıkanlarla beraber bugüne kadar yol yürümedik'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ona kalsa 'Esed ile masaya oturun da bu işi konuşun.' diyor. 1 milyon vatandaşını öldüren bir katille biz neyi konuşacağız? Siz yeri gelir teröristlerle el ele kol kola dolaşabilirsiniz. Teröristlerle beraber kalkar, Ankara'dan İstanbul'a yürüyebilirsiniz. Adaletsiz bir adalet anlayışıyla yürüyüş yapabilirsiniz ama biz, terör örgütlerinin icazetiyle yola çıkanlarla beraber bugüne kadar yol yürümedik ve bundan sonra da yürümeyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Bugün ülkemizde hala 'Bizim Afrin'de ne işimiz var' diyebilen bir zihniyetin olması, kim olduğunu anlıyorsunuz, gerçekten üzüntü vericidir. Sokaktaki vatandaşımızın çok iyi anladığı, çok iyi tespit ettiği, çok iyi gördüğü gerçeği anlayamayan güya siyasetçi, güya aydın, akademisyen, sanatçı kisveli herkese 'yazıklar olsun' diyorum."

'Türk Tabipleri Birliği denilen bu kuruluşun Türklükle alakası yok'
"Bu ara tweetler atıyorlar. Neymiş o, biz 'Türkiye ve Türklük' kavramına karşıymışız." dilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Niye? Türk Tabipleri Birliğinin isminden 'Türk'ün kaldırılmasını istediğimiz için... Evet istiyoruz. Çünkü Türk Tabipleri Birliği denilen bu kuruluşun Türklükle alakası yok, Türk kavramına da layık olan bir yanı yok."

Erdoğan, "Şimdi çıkarılacak kanunlarla, çıkarılacak Bakanlar Kurulu kararıyla, bu ülkede tüm hukukçular, tüm doktorlar kendi derneklerini, vakıflarını rahatlıkla kurabilecekler ve bunlara da kaynağında para ödemesi diye bir şey yapmayacaklar. Bunların hepsi bitecek." diye konuştu.

'Askerlerimiz destan yazıyorlar'
"Zeytine yemin olsun ki dedik, Allah'ın izniyle bu işi bitireceğiz. Hamdolsun askerlerimiz adeta orada destan yazıyorlar." diyen Erdoğan, "Şu ana kadar yaptıklarımız daha ısınma turları bile sayılmaz. Asıl büyük hamlelerimizi, ataklarımızı önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğiz." ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Bunların mantığına göre, 'PKK, DEAŞ Suriye'de olabilir, Amerika, Rusya, İran, Fransa, İngiltere ve daha nice ülke, çeşitli görüntü ve bahaneler altında Suriye'de olabilir, İsrail canı istediği zaman Suriye'de operasyon yapabilir, Türkiye 911 kilometre sınırının bulunduğu Suriye'de olamaz.' Var mı 25 kuruşa simit ya?' diye konuştu.

"'Terörist teröristle yok edilmez, yanlış yapıyorsunuz Sayın Trump' dedim ama maalesef o yine onlara baktı." ifadesini kullanan Erdoğan, "'Peki siz yolunuza, biz yolumuza' dedik. Bu milletin yüreğini ve bileğini ortaya koyduğunda neleri başarabileceğini görecekler." dedi.

Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin resmen ve tüm unsurlarıyla devreye girmesiyle artık bu ülkeye operasyon çekmek öyle kolay olmayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eskilerin güzel bir sözü var, 'Ya bir yol bulacağız ya bir yol yapacağız'. Başka bu işin çıkışı yok. Hiçbir engel Türkiye'nin, Türk milletinin iradesinden daha büyük değildir. Öyle mi? Madem ki bizi bu noktaya getirdiler, öyleyse bundan sonrasını kendileri bilirler." dedi.

 
Mutlu ve Çapkın için istenen ceza belli oldu
 
Büyük şenlik: Ege hamsiye dönecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'i sarsan bir ölüm daha!
Geçmiş yıllarda CHP’den meclis üyeliği görevlerinde bulunan Buca siyasetinin ...
Aliağa’da yeni satış krizi: Durmaz’dan belediye hakkında şok ‘icra taktiği’ iddiası!
CHP ve AK Parti cephesinin karşı çıktığı, Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Menderes'te İZSU tartışması... Pala'dan Soylu'ya: Arkeolojik kazı mı?
Menderes Belediye Başkanı AK Partili Soylu’nun İZSU’yu hedef alan açıklamalarına, ...
 
CHP'de o ilçe kongresi hem yargıya hem de disipline taşındı!
CHP Konak İlçe Kongresi’nde yaşananlar hem disiplinlik oldu hem de mahkemelik! ...
AK Partili Kalkan: O oyunları çökerteceğiz!
AK Parti İzmir Milletvekili Kalkan "Türkiye’nin birliğine, beraberliğine ...
Erdoğan-Putin görüşmesinde flaş 'İstanbul' kararı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin ile gündem maddesi Suriye olan ...
 
'CHP İzmir'in Doktoru' 2019 reçetesi yazıyor!
CHP İzmir’de son genel seçim öncesi yapılan önseçimin yıldızı Dr. Taha ...
Okyanusu geçip 'deniz'de boğulmak!
CHP’nin kurultayında İzmir sonucunun yansımaları devam ediyor.
CHP İzmir'in duayen ismi vefat etti
CHP İzmir Örgütü'nün duayen ismi Karşıyaka İlçe Eski Başkanı Ertam Özen vefat etti.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri