POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel'den tasarruf genelgesi yorumu
Özel'den tasarruf genelgesi yorumu
Erdoğan: 'Türkiye'de tarım bitti' demek cehalettir
Erdoğan: 'Türkiye'de tarım bitti' demek cehalettir
Zonguldak'ta maden ocağında göçük!
Zonguldak'ta maden ocağında göçük!
Ticaret Bakanlığından ‘Emlakçı’ kararı
Ticaret Bakanlığından ‘Emlakçı’ kararı
19 Nisan 2018 Perşembe - 14:52

'2014' tartışması: İki eski başkandan Kocaoğlu'na yaylım ateşi!

Başkan Kocaoğlu’nun CHP’nin 2014 yerel seçimlerinde kaybettiği 8 ilçeye yönelik mesajları ve partiden ayrılarak aday olan isimlere yönelik açıklamalarına sert yanıtlar geldi. 2014’te Menderes’te CHP’den ayrılıp bağımsız aday olan Eski Belediye Başkanı Özgün ve Aliağa’da CHP’den ayrılıp DSP’den aday olan Eski Belediye Başkanı Ülkü, Kocaoğlu’nu sert sözlerle eleştirdi.

 2014  tartışması: İki eski başkandan Kocaoğlu na yaylım ateşi!

GERÇEKİZMİR - İzmir’de CHP, 2014 seçimlerinde 8 ilçe kaybetmiş, bu ilçelerden Kınık, Torbalı, Menderes ve Aliağa’da aday gösterilmedikleri için partiden istifa edip bağımsız veya başka partiden seçime giren isimlerin aldıkları oylar CHP’nin seçim kaybetmesinde etkili olmuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kaybedilen ilçelere yönelik yapılacak çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada CHP’den ayrılan isimleri hedef tahtasına koydu.

Kocaoğlu, 8 ilçenin kaybedilmesiyle ilgili olarak, “Kayıpların nedenleri belli. Yapılan işler belli. O süreci hep birlikte yaşadık. Burada kimseyi suçlamanın alemi yok. Partide aday adayı olup ondan sonra başka bir partiden veya bağımsız aday olup, oyu bölüp kaybettiren insanları, tekrar partiye döndürmek, tekrar onların siyasette CHP içerisinde var edilmesine, siyasi imkan sağlanmasına ben karşıyım. Bana karşı olabilir, genel başkana karşı olabilir, yerel seçimde ve genel seçimde, partinin aleyhinde çalışan, partiye seçim kaybettiren başka birini destekleyen veya başka bir yerden aday olan insanların, hele hele seçim kaybettirdiği partide siyaset yapma hakkının askıya alınması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Kocaoğlu’nun çarpıcı çıkışı sonrası 2014 sürecinde CHP’den ayrılıp bağımsız veya başka partiden aday olan isimlerden tepki geldi.

Menderes’te CHP’den ayrılıp bağımsız aday olan eski belediye başkanı Ergun Özgün ve Aliağa’da CHP’den ayrılıp DSP’den aday olan eski belediye başkanı Hakkı Ülkü Kocaoğlu’nu sert sözlerle eleştirdi.

HAKKI ÜLKÜ: Süleyman Demirel’in bir lafı var. ‘Tapulu arazime gecekondu kondurtmam’ diye… Tapulu arazisi mi ki CHP, gecekondu koydurtmazmış gibi konuşuyor. CHP’de yetkili organlar vardır. O da Genel Merkez’dir. Genel Merkez kendi takdirini kullanır ama Kocoağlu kullanamaz. Kullanırsa o zaman ben de ona geçmişte babasının Tokat’ta yaşamış olduğu ilçede CHP’ye seçim kaybettirdiğini hatırlatmak isterim...

ERGUN ÖZGÜN: Partiler kendi kurallarına göre yönetilir. Tüzükleri vardır. Sen İzmir’de belediye başkan adaylarını bir muhtar anlayışıyla hiçbir kritere bakmaksızın tayin edersen bu yöntemle belirlediğin insanlar da başarısız olursa bu başarısızlığın faturası senindir. Bizlerin değil. Bizler bu sorumsuzca davranışa isyan ederek hakkımızı hukukumuzu koruyarak başka partiden veya bağımsız aday olduk. Bunun sorumlusu ‘belediye başkanları benim tavla arkadaşımın oğlu olsun, avukatım olsun, masa arkadaşım’ olsun diyen Kocaoğlu’dur. Bunun böyle bir süreçte, erken seçimin açıklandığı bir süreçte polemik konusu da olması son derece yanlış. Biz o dönem doğru siyaset yaptık. Ben Menderes’in belediye başkanıydım. Kocaoğlu’nun değil. Ben sorumluluğumu yerine getirdim. Getireceğim de. Siyaset yapmak için parti çatısı gerekmez. Bireysel de yapabiliriz.

 
Erken seçim için süreç nasıl işleyecek?
 
Kılıçdaroğlu adaylık sorusuna ne yanıt verdi?
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ramazan Pamukçu 24 Nisan 2018 Salı 14:22

Kınık ta Süleyman başkan aday gösterildi. Noterden istifa dilekçesi gönderdi ve başka partiden aday oldu.

Yorumu oyla      0      0  
Delege 24 Nisan 2018 Salı 12:33

Yazacağım ve söyleyeceğim o''kadar çok şeyler var"ki disiplinli oluşum buna müsade etmiyor. Sadece şunu söylemeliyim izmir ve izmir siyaseti tabanı egosu yüksek kendini örgütlerimiz ve partimizin üstünde gören Aziz Kocaoğlu''nu istemiyor bu bir gerçektir.

Yorumu oyla      0      0  
Raci 22 Nisan 2018 Pazar 01:23

Sizin bu zihniyetiniz CHP ye zarar verdi veriyor verecek çünkü enerjinizi geçmişyeki olaylar ile boşu boşuna harcıyorsunuz.Bu parti dedemin kurduğu bir parti Büyük devrimci ATATÜRK ün partisi ama sizler pravakatörsünüz neden mi benim gibi bir adam bile İYİ Partiyi bir seçenek gibi görmeye başladı.Acaba yerelde Chp c.başkanlıgı seçimlerinde de Sn.Akşeneremi oy atsam diyorum.Bu partinin eski delegesine bile bunu düşündüren sn Kocaoğluna ve arkadaşlarına taktirlerimi sunuyorum.Sizin yaptığınızı Akp yapamadı böldünüz güzelim partiyi sizin sayenizde İzmir nam ı değer Chp nin kalesinden Parti meclisinde doğru düzgün temsil edilemedik.Hala c.başkanlığına adaylığını açıklayamayan Kılıçtaroğlu sende düş partinin yakasından.Omurgalı duruşuyla İyi parti bizim oylarada talip bakında İzmiride AKP ALMASIN.Siz hala kendi parti tabanınızı bölerken sağcı bir parti sixin oylarınızı götürüyor.Bi anketlere bakın.Bide her şeyi çok bilen Sn Koicaoğlu

Yorumu oyla      0      0  
İbrahim Öz 20 Nisan 2018 Cuma 19:00

Aziz bey 2009''da ve 2014''te bana iki defa haksızlık yaptı. Çok şey diyebilirim ama Atatürk''ü ve O''nun partisini seviyorum. Hakkı abinin ve Ergün beyin dediklerine katılıyorum. Genel Merkez Aziz Kocaoğlu''nun söylemini "tevil"etmeli. Partiye çok büyük zarar veriyor. Sekiz ilçe kaybettirdi. Aklı sıra suçu bize atmak istiyor. Halkı güzel dinlesin.

Yorumu oyla      0      0  
Ramazan 20 Nisan 2018 Cuma 18:39

İyi de başkan senin tapulu malın mı, 3 defa belediye başkanı oldun.yetmedi milletvekili oldun .daha ne istiyorsun ömür boyu seni mi başkan yapalım.bu defa da sen müsaade etseydin . hemen başka partiye gideceğine

Yorumu oyla      0      0  
cengiz cansız 20 Nisan 2018 Cuma 10:30

aziz beyin müdalesini asla tasvip etmiyorum ama sizin ihanetiniz affedilir cinsden değil üstelik kaç dönem yaptınız hep sizmi başka insanların hakkı yokmu ergun bey sen hep bağımsız siyaset yap

Yorumu oyla      0      0  
erdoğan 19 Nisan 2018 Perşembe 16:19

parti ve kendi çıkar politikasını ön plana getiren zihniyet kaybetti.hata ayrılanlarda değil koltukta oturanlarda.kaybedilen ilçelere aziz ne yaptı?çile çektirdi,belki bu dönem 8 ilçe ve kendisi kaybedecek...izban ona bol geldi.....

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erken seçim için süreç nasıl işleyecek?
AK Parti ve MHP'nin, seçimin 24 Haziran 2018'de yapılmasına ilişkin ortak ...
HDP seçim startını İzmir'den verdi!
TBMM Grup Başkanvekili ve HDP Eş Genel Başkanı Buldan, İzmir’de siyasi ...
Ekmeleddin İhsanoğlu Erdoğan'a oy verecek mi?
Ekmeleddin İhsanoğlu, 2014 senesindeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde rakibi ...
 
Balbay: AKP ulustan kurtuluş savaşı veriyor!
CHP İzmir Milletvekili Balbay, "“Aydın'da öğretmen Merve Çavdar atanamadığı ...
Flaş açıklama: CHP içindeki en büyük aday...
Erken seçim kararıyla ilgili konuşan CHP Sözcüsü Tezcan, adaylık sorusunu ...
CHP'li Erdoğdu'dan İzmir'de çarpıcı mesajlar!
CHP’nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, 24 Haziran’da ...
 
'24 Haziran' kararı sonrası CHP'de gündem ön seçim: İzmir ne istiyor?
CHP’de Genel Başkan Kılıçdaroğlu 24 Nisan Salı günü partinin yol haritasının ...
AK Parti'de Şengül'den 'iptal söylentileri'ne nokta: Belki de startı İzmir'den vereceğiz!
AK Parti İl Başkanı Şengül, “100 bin kişilik miting havasında bir toplantıyla ...
Bozdağ açıkladı: 26 Ağustos neden kabul edilmedi?
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "24 Haziran seçim için uygun bir tarih. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri