POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İngiliz aktör Bernard Hill hayatını kaybetti
İngiliz aktör Bernard Hill hayatını kaybetti
Bakan Fidan'dan iki devletli çözüm çağrısı
Bakan Fidan'dan iki devletli çözüm çağrısı
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
2 Ekim 2020 Cuma - 11:51

''CHP, Mavişehir'de tribünlere oynuyor''

Karşıyaka Belediye Meclisi'nde Mavişehir'deki arsanın kamulaştırılması yönündeki karara AK Parti'den tepki gecikmedi. AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, bu hamlenin çözümsüzlük anlamına geldiğini söyledi ve Atakent'teki arsayı örnek gösterdi.

 CHP, Mavişehir de tribünlere oynuyor

Karşıyaka Mavişehir'de bulunan ve TOKİ tarafından satışı gerçekleştirilen arsa, CHP ile AK Parti'yi karşı karşıya getirmeyi sürdürüyor. Karşıyaka Belediye Meclisi'nde arsanın kamulaştırılması kararı oy çokluğuyla kabul edilirken, AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran'ın konuya ilişkin hukuk, imar, çevre ve sağlık komisyonlarının raporuna koyduğu muhalefet şerhi dikkat çekti. AK Partili Baran, Mavişehir'de CHP'nin kamulaştırmaya gidişini siyasi olarak nitelendirirken, yine aynı ilçede bulunan Atakent'teki spor alanı örneğini verdi.  Baran ayrıca Karşıyaka Belediyesi'nin Mavişehir'deki kamulaştırma hamlesinin çözümsüzlük peşinde olmak anlamına geldiğini söylerken, kararın oy çokluğuyla geçmesi sonrası yaptığı kısa açıklamada "CHP, Mavişehir'de tribünlere oynuyor. Dertleri Karşıyaka olsaydı, Atakent'te vatandaşın spor yapacağı alanı korurlardı." ifadelerini kullandı.

İşte Baran'ın o muhalefet şerhi:

AK Partili Baran’ın komisyonda koyduğu muhalefet şerhi şu şekilde yer aldı, ‘’Karşıyaka Belediye Meclisi'nin 01.09.2020 tarihli toplantısında, komisyonlara havale edilen 31.08.2020 tarih ve 85591785-111.99-E.3580 sayılı Plan ve Proje Müdürlüğü ifadeli Başkanlık önergesi hakkında; Hukuk, İmar ve Çevre ve Sağlık komisyonlarının oluşturduğu rapor, tarafımızca incelenmiştir. Raporda dikkat çekilen bazı noktalar vardır. Bu noktalardan biri, bölgenin Gediz Deltasında doğal dengenin ve biyolojik çeşitliliğin korunması ile tepeli pelikanlar ile Akdeniz Foku ve Caretta Caretta deniz kaplumbağalarının yavrulama ve beslenme alanı oluşudur.

Kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde sınırlandırılmıştır
Bir diğeri ise kamu çıkarları ve buranın özel mülkiyet olması durumunda yaratabileceği tahribat endişesidir. Dikkat çekilen hususlar ve ortaya atılan iddialar, çarpıcı değil çarpıtıcı nitelik taşımaktadır. Zira bölgeye bir nükleer tesis yapıldığı havasını verecek kadar doğal dengenin bozulabileceğini söylemek, henüz daha bölgeye vurulmuş bir kazma hatta proje yokken tamamen siyasi nitelik taşımaktadır. Bölgenin özelleştirilmesiyle birlikte buradaki tasarruf hakkı her ne kadar kamudan çıksa da, tasarrufta bulunacakların yapabilecekleriyse kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde sınırlandırılmıştır. Bu nedenle doğal dengenin bozulması gibi bir durumun söz konusu olmayacağı aşikardır.

Sosyal yaşamın korunması hakkının savunulması da bir o kadar önem arz etmektedir
Bununla birlikte, kamu yararı gözeterek raporu hazırladığını ifade eden komisyonlarımızın, bu bölgedeki hassasiyetlerini takdire şayan bulmakla birlikte, bahsi geçen alana dönük ilgilerinin yalnızca burasıyla kalmayıp, Karşıyaka Atakent Mahallesinde 2015 yılında sosyal tesis ve açık spor tesisi olarak tescillenen 8 bin 243 metrelik alanın İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından özel eğitim alanı olarak değiştirilmesine de eğilmesi gerektiği ortadadır. Kamu menfaati olarak çıkılan yolda, doğal denge ve biyolojik çeşitlilik korunması kadar, sosyal yaşamın korunması ve genç, yaşlı vatandaşın ücretsiz spor yapma hakkının savunulması da bir o kadar önem arz etmektedir. 

Atakent'teki konuyu çözmek yerine, Mavişehir'de çözümsüzlüğün peşinde olmak doğru değildir
Karşıyaka Belediyesi'ni yöneten siyasi irade ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni yöneten siyasi iradenin aynı partiye mensubiyetine karşın, Atakent'teki konuyu çözmek yerine, Mavişehir'de çözümsüzlüğün peşinde olmak doğru değildir. Mavişehir için irade gösteren komisyonların, Atakent için ivedilikle çalışması çok daha doğru olacaktır. Dolayısıyla TOKİ'nin tasarrufuna da, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kararına da siyasi olarak yaklaşan bu rapora muhalefet şerhi koymak, tarafımızca uygun görülmüştür.
 

 
Aynı mahalleden 12 kişi virüsten öldü
 
Efes Selçuk'te uzaktan eğitime köprü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’den hükümete ‘yerel yönetimler yasası’ ve ‘HDP’ye operasyon’ çıkışı!
Kılıçdaroğlu’nun iki kurmayı Torun ve Salıcı iktidarı yerel yönetimler ...
CHP'de 'çalıştay' zirvesi: Kılıçdaroğlu'nun kurmayları ve İzmir'in başkanları ne mesaj verdi?
CHP Arama Çalıştayı İzmir’de start aldı. Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki ...
İtfaiyecilerden Sertel'e anlamlı ödül
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’e itfaiyeciliğin meslek olarak kabul ...
 
O ilçede AK Parti'den CHP'li Başkan hakkında 'evrakta sahtecilik' iddiası!
Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Arda hakkında çarpıcı bir iddia ortaya ...
CHP'li Serter'den Kemeraltı çıkarması!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, Kemeraltı’na ...
MHP Karşıyaka'da 300 yeni üyeye rozet
Milliyetçi Hareket Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlığı, büyük bir katılımla ...
 
Erdoğan'dan kritik 'kalıcı barış' ve 'idam' mesajları!
Meclis'in yeni yasama yılı açılış oturumunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
CHP'li Sertel’den çağrı: Öğrencilerin alacağı bilgisayarlarda KDV sıfırlansın
Sertel, çok sayıda öğrencinin bilgisayar ve internete erişemediğini vurgulayarak, ...
CHP Bornova’da düğüm çözüldü... Karar: Atama!
İzmir İl Örgütü’nde, Bornova özelinde bir belirsizlik yaşanıyordu. Gençlik ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri