POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den, Göztepe için tebrik!
Özgür Özel'den, Göztepe için tebrik!
Nijerya'da bombalı tuzak: 25 kişi öldü
Nijerya'da bombalı tuzak: 25 kişi öldü
'Enflasyon 2026'da tek haneye düşecek'
"Enflasyon 2026'da tek haneye düşecek"
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
16 Mart 2018 Cuma - 10:39

'Çanakkale Ruhu'nu yeniden yaşatan sergi!

Karabağlar Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yıldönümünde çok anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Muharip Gazi Şükrü Karaca’nın 40 yıllık çabaları sonucu oluşturulan ve kişisel koleksiyonundan oluşan “Çanakkale Harp Hatıraları Sergisi’” Belediye Hizmet Binası Sanat Galerisi’nde açıldı.

 Çanakkale Ruhu nu yeniden yaşatan sergi!

22 Mart tarihine kadar açık kalacak olan serginin açılışına Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Muharip Gazi Şükrü Karaca, Muharip Gaziler Derneği üyeleri, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Karaca: Şükran borçluyum
Muharip Gazi Şükrü Karaca, dedesinin Çanakkale ve İstiklal Savaşı’na katıldığını ve o savaşlarda kullanılan eşyaları sergiye yansıttıklarını belirterek,  “Bizler bu emanete sahip çıkıp, sizlere göstermek istedik. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun yapmış olduğu bu hizmet sadece Karabağlar ve İzmir değil,  Ege Bölgesi’nde daima anılacak ve unutulmayacak bir hatıradır, kendisine şükran borçluyum” diye konuştu.

Başkan Muhittin Selvitopu ise konuşmasına, “Öncelikle bu ülke için canını veren şehitleri saygı, rahmetle ve şükranla anıyorum. Onlar bu mücadeleyi yapmasalardı bu ülke bugün olmazdı” diyerek başladı. Afrin’de mücadele edip şehit olan askerlimizi de rahmetle andıklarını hatırlatan Selvitopu, “Oradaki askerlerimize de Allah güç versin. Onlar 80 milyon için oradalar” diye konuştu.

Yurtta Sulh, Dünyada Sulh
Her zaman barıştan yana olduklarını belirten Selvitopu,  “Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ sözünü inşallah dünyada hâkim kılarız. Biz Yurtta Sulh Cihanda Sulh’tan yanayız. Mustafa Kemal Atatürk bu lafı boşuna söylememiş. O zor koşulları yaşadıktan sonra insanlık adına bu tarihsel sözü ortaya koymuş. Amaç insanlar hayatlarını kaybetmesinler, barış, sevgi içinde yaşamlarını sürdürebilsinler. Bu sergi kültürel değerdir, geçmişimizdir ama aynı zamanda geleceğimiz de olacaktır. Bizler her zaman sizlerin yanında olacağız” diye konuştu.



Başkan Selvitopu’na madalya

Konuşmasının ardından Gazi Şükrü Karaca, Başkan Selvitopu’na  1 Mart 1915 tarihinde kanunlaşıp askerlerin sağ göğsüne takılması için çıkartılan bir madalya taktı. Madalyanın ardından “Hayatımda aldığım en şerefli hediye, layıkıyla taşıyacağım” diyen Başkan Selvitopu, Şükrü Karaca’ya da katılım belgesi verip teşekkür etti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün usturası da sergide
Şükrü Karaca’nın 40 yıllık çabaları sonucu oluşturulan sergide, Çanakkale Savaşı’nda kullanılan harp silahları, madalyalar, nişanlar, o dönemin hatıralarını yansıtan günlük kullanım eşyaları ve vesikalar yer alırken, ayrıca savaşı anlatan panolar da büyük ilgi gördü. Sergide en büyük ilgiyi üzerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün adının da yazdığı usturası, Çanakkale Savaşı’ndan kalan 1878 tarihli tabancalar ile bir Alman savaş gazisine ait albüm,  sergide öne çıkan koleksiyon parçaları arasında ilgi gördü. Sergi 22 Mart tarihine kadar açık kalacak.

 
Torbalı Belediyesi 'Hoş geldi bebek' diyor!
 
Moskova'da Çeşme rüzgarı esti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta şiirli günler başlıyor!
Konak Belediyesi Dünya Şiir Günü’nü ‘Çağ ve Şiir Sempozyumu’ ile kutlayacak. ...
AASSM'de muhteşem üçlüyle muhteşem gece
AASSM, son projesi “RocKuba” ile adından sıkça söz ettiren Emir Ersoy ...
Bornova'da 'Çanakkale ruhu'nu yaşatan sergi
Bornova Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü öncesinde çok ...
 
Danışma merkezinden sahneye: Kadın Savaşları
Bornova Belediyesi Çamdibi Kadın Danışma Merkezi‘nden hizmet alan kadınlar ...
Çiğli'de Ahmet Aslan rüzgarı!
Türk halk müziğinin sevilen ismi Ahmet Aslan, Çiğli Belediyesi Konferans ...
Dündar'ın imza gününde şaşırtan misafir
Gazeteci-yazar Uğur Dündar, İzmir'in Karşıyaka ilçesinde okuyucularıyla ...
 
Bakırköy'den Bornova'ya sanat köprüsü!
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun İstanbul seyircisi ile buluşmasının ...
'Kuvayi Milliye Destanı' Bayraklı'da canlanacak
Bayraklı Belediyesi 18 Mart Çanakkale zaferini unutulmaz bir etkinlikle ...
Karabağlar'da karma sergi: Kadın ve Mekan
Karabağlar Belediyesi sanat galerisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri