POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Türkiye ile Kuveyt arasında 6 anlaşma ve devlet nişanı
Türkiye ile Kuveyt arasında 6 anlaşma ve devlet nişanı
Yargıtay Başkanı seçimi: 33. turda da sonuç yok!
Yargıtay Başkanı seçimi: 33. turda da sonuç yok!
Katliam gibi kazada yeni gelişme!
Katliam gibi kazada yeni gelişme!
Bakan Koca tarih verdi: MHRS'de yeni dönem!
Bakan Koca tarih verdi: MHRS'de yeni dönem!
26 Ağustos 2021 Perşembe - 11:50

"Doğal taşı işleyip dünya piyasalarına sunacağız"

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, 26. Marble İzmir Fuarı kapsamında düzenlenen Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması'nın ödül törenine katıldı. Doğal taş için tasarımın önemine vurgu yapan Özuslu, “Doğa bu ülkeye her şeyi vermiş. O zaman aklımızla, bilincimizce, inancımızla, kararlılığımızla o taşı alacağız; inovatif, yenilikçi, tasarımcı, aklımızla dünya piyasalarına sunacağız” dedi. Marble İzmir En İyi İşbirliği Ödülü'nü Ambiyans, Moda ve Lotus aldı.

 Doğal taşı işleyip dünya piyasalarına sunacağız

Marble İzmir Fuarı etkinlikleri kapsamında Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması bu yıl üçüncü kez yapıldı. Ön elemesi geçen yıl yapılan yarışmada, 16 yarışmacının 17 ürünü hayata geçirildi. Ürünlerin üretimi, Türk doğal taş sektörüne yön veren ve fuar katılımcısı firmalar tarafından yapıldı. Ödül törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, 6. Uluslararası Taş Kongresi Başkanı Faruk Çalapkulu, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, yarışmanın jüri üyeleri, yarışmaya destek veren mermer firmalarının temsilcileri ve tasarımcılar katıldı.

Özuslu: Tasarıma önem vermeliyiz
Türkiye'de doğal taş konusunda potansiyelin fazla olduğunu ifade eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Türkiye'nin tasarıma daha fazla önem vermesi gerektiğini kaydetti. Özuslu, "Doğa bu ülkeye her şeyi vermiş. O zaman aklımızla, bilincimizce, inancımızla, kararlılığımızla o taşı alacağız; inovatif, yenilikçi, tasarımcı, aklımızla dünya piyasalarına sunacağız. Tasarımcılar, sizler çok kıymetlisiniz. Sizlerin önünde saygıyla eğiliyoruz. Siz yaratıyorsunuz. Kumaşın podyuma çıkması gibi, sizin eserleriniz de burada podyuma çıktı. Burası yetmez, bu yarışmayı mutlaka uluslararası hale getirip, o podyumlara çıkıp Türk tasarımının ne olduğunu dünyaya göstermeliyiz” dedi.

Her türlü desteğe hazırız
Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, “Bu yarışmalarda bizim için önemli olan, genç tasarımcılarımızı sektörle tanıştırmak. Tasarım yarışmalarının 3 senedir ciddi faydalarını gördük. Tek hedefimiz var. Bu ülkenin değeri olan doğal taşı, miktarda değil değerde artırmanın tek yolu tasarımcılar sayesinde olacak. Her türlü desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu. İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı ise, “Sektörü yeni tasarımlar ile güçlendirmek, uluslararası pazarlarda yenilikçi tasarımları ortaya çıkarmak ve sektörün rekabet gücünü artırmak amacıyla düzenlediğimiz bu yarışmanın, sektörün özgün tasarımcı kimliğini güçlendireceğine inanıyorum. Yarışma çıktılarının sektörümüzde doğal taş ve mermer kullanımının özendirilmesini teşvik etmesini diliyorum” dedi.

Marble İzmir En İyi İşbirliği Ödülü'nü Ambiyans, Moda ve Lotus aldı. Ödülleri İZFAŞ Genel Müdür Yardımcıları Onur Fatih Gökçedağ ile Dilek Yaylalar Aras takdim etti. Ege İhracatçılar Birliği Özel Ödülü'nü Ambiyans aldı. Yurt dışı fuarı ödülünü Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya açıkladı. Yarışmada en değişik 3 tasarım ödül aldı. Esra Yücettürk'ün VOPA isimli tasarımına ödülünü Canan Karaosmanoğlu Alıcı verdi. Melisa Bilgici'nin MONA isimli tasarımı ödül aldı. Ödülü yine Alıcı takdim etti. Elif Bozkurt'un Day and Night adlı eseri de ödül almaya hak kazandı. Ödülü İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu verdi.

 
Geleceğin şehir plancıları Selçuk'ta buluştu
 
İzmir'de 'şiir hatları' vapuru!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Geleceğin şehir plancıları Selçuk'ta buluştu
TMMOB Şehir Plancıları Odası 9. Planlama Öğrencileri Yaz Eğitim Kampı ...
Ve Porta Gaziemir kapılarını açtı…
Kamusal alanları genişleterek halkın kaliteli ve ucuz hizmet alabileceği ...
Başkan Erdoğan'dan balıkçılarla zirve!
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, keçi yetiştiricilerinin ...
 
Bayraklı Belediyesi'nden bir istihdam projesi daha!
Bayraklı Belediyesi, İşkur Hizmet Noktası’nın aktif çalışmaları ile binlerce ...
Konak’ta aşure bereketi paylaşıldı
Konak Belediyesi’nin Muharrem ayı dolayısıyla gerçekleştirdiği aşure dağıtımında ...
Bornova'da aşure buluşması!
Bornovalı kadınlar Bornova Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin ...
 
Nostalji vapuru 65 yaş üzeri yolcular için seferde
İzmir Körfezi’nin 70 yıllık emektarı Bergama Vapuru, bu kez 65 yaş üstü ...
Kasaplar Meydanı'nda aşure günü!
Çiğli Belediyesi, Muharrem ayı kapsamında ilçede bulunan Alevi inanç kuruluşlarıyla ...
Bakanlığa yazı: Soyer'den Murat Dağı için milli park çağrısı!
Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri