POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den 'Selahattin Demirtaş' kararı
Özgür Özel'den 'Selahattin Demirtaş' kararı
Seçim değerlendirmesi: Beklentinin farkındayız!
Seçim değerlendirmesi: Beklentinin farkındayız!
Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller hayatını kaybetti
Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller hayatını kaybetti
KAP geldi: Mourinho hayali gerçek oluyor!
KAP geldi: Mourinho hayali gerçek oluyor!
14 Aralık 2021 Salı - 17:40

''Elimizi değil vücudumuzu taşın altına koyduk''

Hastane kaba inşaatının yapımını Aliağa Belediyesi olarak üstlendiklerini ifade eden Başkan Serkan Acar, “Bir ilçe Belediyesi olarak elimizi değil vücudumuzu taşın altına koyduk. İmar uygulamaları ve proje çalışmaları ile birlikte kaba inşaat çalışmalarını iki yıl gibi sürede tamamlıyoruz” dedi.

 Elimizi değil vücudumuzu taşın altına koyduk

Aliağa Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi iş birliğinde Çaltılıdere Mahallesi’nde projelendirilen İzmir’in tek Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nde kaba inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gündüz, Kamu Ruhsatlandırma Daire Başkanı Ahmet Zengin, Birim Amiri İbrahim Ekinci, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Hüseyin Bozdemir, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri Engin Basmacı ile birlikte kaba inşaatı tamamlanma aşamasına gelinen hastanede incelemelerde bulundu.

Hastanenin yapım ve faaliyet aşaması hakkında değerlendirmelerde bulunan heyet daha sonra inşaat sahasını gezdi. Aliağa’nın ülke ekonomisinin lokomotifi konumunda bir kent olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, sanayi yatırımlarının ağırlıkta olduğu Aliağa’da hayata geçirilen Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nin bölgeye birçok açıdan önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Hastane kaba inşaatının yapımını Aliağa Belediyesi olarak üstlendiklerini de ifade eden Başkan Serkan Acar, “Bir ilçe Belediyesi olarak elimizi değil vücudumuzu taşın altına koyduk. İmar uygulamaları ve proje çalışmaları ile birlikte kaba inşaat çalışmalarını iki yıl gibi sürede tamamlıyoruz” dedi.

C BLOK TAMAMLANDI

Dokuz Eylül Üniversitesi Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’ndeki inşaat çalışmaları Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kontrol ve koordinesinde yürütülüyor. Üç Bloktan oluşan projede C blokta betonarme ve tuğla duvar imalatları tamamlandı. A blokta son kat tabliyesi dökülecek. Tuğla duvar imalatı devam ediyor. B blokta ise betonarme imalatı devam ediyor.

SAĞLIK YATIRIMI BÖLGEYE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın “2019-2024 Aliağa Gelişim Vizyonu” çerçevesinde projelendirilerek Dokuz Eylül Üniversitesi iş birliğinde başlatılan hastane yatırımı tamamlandığında bölgede büyük bir ihtiyacı karşılayacak. 52 bin 464 metrekare kapalı alana sahip 200 yatak kapasiteli tam donanımlı modern hastane Aliağa’ya olduğu kadar bölgenin de önemli bir sağlık üssü olacak. Tam donanımlı hastanede acil servis, mikrocerrahi, yanık ünitesi, fizik tedavi ünitesi, hiperbarik oksijen tedavi ünitesi gibi önemli birimler yer alacak. Hastalıklara tanı konulması açısından da ülke genelinde önemli bir merkez olacak. Hastane; E87 Uluslararası Karayolu üzerinde ve Kuzey Ege Otoyolu çıkışında bulunmasıyla önemli bir ulaşım bölgesinde yer alıyor. Hastaneye aynı zamanda denizden ve helikopterle ulaşım imkanı da bulunuyor. Hastane, çalışanlarıyla bölgede istihdama doğrudan, yan sektörlerle birlikte dolaylı katkısı olacak. Kaba inşaatı Şubat 2022’de tamamlanması hedeflenen hastane 2023’te hizmete girecek.

 
İzmir'de tefecilik operasyonu
 
Koronavirüs bitmeden yeni salgın paniği: 89 kişi öldü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir sosyal girişimcileri buluşturuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, dünyanın farklı ülkelerinden sosyal girişimcileri ...
UNESCO adayı Gediz Deltası’nda gözlem yürüyüşü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Derneği’nin işbirliğiyle 18 Aralık ...
Gaziemir’de yağmur teyakkuzu!
Gaziemir Belediyesi’nin Acil Müdahale Ekibi, kenti etkisi altına alan ...
 
Başkan Tugay duyarlı gençlerle buluştu
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş ...
Başkan Gümrükçü'den 'altyapı' zirvesi!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli sınırları içerisinde altyapı ...
Buca’da kırsaldaki can dostlarına mama desteği
Kış günlerinde yiyecek bulmakta zorlanan can dostlarına Buca Belediyesi ...
 
Bornova'da taksici esnafıyla iş birliği
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir Şoförler ve Otomobilciler ...
Özdere yeni kaldırımlarına kavuştu
Menderes Belediyesi tarafından Özdere yollarında kaldırım çalışması gerçekleştirildi.
'Tepe'den tırnağa yenileniyor!
Menemen Belediyesi, Tepe Sosyal Tesisleri’ndeki ilk etap bakım çalışmalarını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri