POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sekiz yıldır hiçbir şey yiyip içmiyor, kalbinden besleniyor!
Sekiz yıldır hiçbir şey yiyip içmiyor, kalbinden besleniyor!
Ankara'da ekmeğe zam geldi
Ankara'da ekmeğe zam geldi
Boğularak öldürülen kadının katili eşinin yeğeni çıktı!
Boğularak öldürülen kadının katili eşinin yeğeni çıktı!
Şiddetli yağışlar yüzünden 17 kişi öldü!
Şiddetli yağışlar yüzünden 17 kişi öldü!
5 Haziran 2022 Pazar - 16:33

'En güzel balkon-bahçe' yarışına renkli final

Karşıyaka Belediyesi bu yıl 19’uncu kez düzenlediği ‘En Güzel Balkon Bahçe Yarışması’nın finalini, Karşıyaka Çiçek Festivali kapsamında, Dünya Çevre Günü’nde gerçekleştirdi. ‘En güzel balkon’, ‘En güzel apartman bahçesi’, ‘En güzel müstakil ev bahçesi’ ve ‘En güzel site bahçesi’ kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri törenle takdim edildi.

 En güzel balkon-bahçe  yarışına renkli final

Karşıyaka Belediyesi bu yıl 19’uncu kez düzenlediği ‘En Güzel Balkon Bahçe Yarışması’nın finalini, Karşıyaka Çiçek Festivali kapsamında, Dünya Çevre Günü’nde gerçekleştirdi. ‘En güzel balkon’, ‘En güzel apartman bahçesi’, ‘En güzel müstakil ev bahçesi’ ve ‘En güzel site bahçesi’ kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri törenle takdim edildi.

Bostanlı Pazar Yeri’ndeki festival alanında düzenlenen törene Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile birlikte CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Mandıra Filozofu filmleriyle tanınan usta sanatçı Müfit Can Saçıntı, Karşıyaka Belediye Meclisi üyeleri, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı. 

“UTANMAMIZ GEREKİYOR!”
Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay, iklim krizi sorununa ve çevreciliğin önemine değindiği konuşmasında şunları kaydetti: “5 Haziran Dünya Çevre Günü, üzerinde çok ciddiyetle düşünmemiz gereken bir gün. Çevre üzerinde yarattığımız tahribatla ilgili kendimizi sorgulamamız, eleştirmemiz ve ‘Nerelerde hata yapıyoruz?’, ‘Ne yapsak bir şeyler daha iyi olur?’ diye düşünmemiz gereken bir gün. Büyüklerimizden devraldığımız bu dünyayı çok yoğun bir şekilde kirleterek ve bozarak çocuklarımıza bırakacağız. Bu bizim utanmamız gereken bir durum. Ben gerçekten utanıyorum ve rahatsız hissediyorum. Bu durumu hep beraber çözmek zorundayız. Tabii ki devletler, hükümetler, belediyeler bir şeyler yapacak ama her birey de üzerine düşeni yapmalı. Çok basit şeyler olabilir bunlar. Mesela daha az enerji tüketebilir, daha az yemeği çöpe atabilir, daha az otomobil kullanabilir, doğayı kirleten atıkları biraz daha az üretebiliriz. Bir grup içerisinden iki kişinin bile içinde bir şeyler yapma isteği uyandırabilirsek bu bizim için bir kazanç olacaktır. Son zamanlarda sıkça şunu düşünüyorum: Bizim altı okumuz var ya Atatürk’ün ilkelerini temsil eden, bence bugün Atatürk yaşasaydı buna bir yedinci ok olarak çevreciliği ilave ederdi. Bu duygularla, Karşıyaka’mızda gerçekleştirdiğimiz Çiçek Festivali’ne ve En Güzel Balkon Bahçe Yarışması’na emek veren, katılan herkesi kutluyor, çevre adına duyarlılık gösteren herkese teşekkür ediyorum.” 

“İNSAN, ÇÖZÜMÜ KENDİNDE ARAMALI”
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise “Yerküreyi düşünün, yerkürede yaşayan canlıları aklınıza getirin. Bunların içerisinden insanı dışarıya koyun. Bu yerküre, bu felaketi yine de yaşar mıydı? Biz insanlar yerküreyi bugün öyle bir kirletiyoruz ki en az üç dünya olsa bu kirliliği ancak kaldırabilir. Çevreyi sadece insanın yaşam alanı olarak görmek en büyük yanlıştır. Ne bitki nesilleri, ne hayvan nesilleri yok oldu… Hepsinin tek sebebi insan. O zaman çözümü de kendimizde arayacağız. Bugünkü hedefler ve önlemler kirliliği ve iklim değişikliğini ancak durdurabilecek düzeyde. Eğer geçmişe özlem duyuyorsak bundan fazlasını yapmamız gerekiyor. Karşıyaka Belediyesi’ne bizleri bir araya getirdiği için, yeşile olan sevgimizi yücelttiği için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 
Erdoğan'dan kritik 3600 ek gösterge açıklaması!
 
Aliağa'da keşkek şöleni!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sınava geç kalan öğrencilere zabıta desteği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi öğrencilerin güven ve huzur içinde LGS sınavına ...
İzmir'de patili dostlarla koşu
Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Reflex Patili Dostlar ...
Doğayla uyumlu yaşamın öncü şehri İzmir!
Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in doğayla uyumlu yaşam vizyonu ...
 
İzmir'in cennet köşesinde doğa temizliği
5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Foça İngiliz Burnu mevkiinde çevre temizliği yaptı.
Karşıyaka'da 'Mandıra Filazofu'yla fidan dikimi
Karşıyaka Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Yamanlar Piknik Alanı'nda, ...
'Flamingo Adası' sergisi kapılarını açtı
Çiğli Belediyesi, 30. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında İzmir'in ...
 
Başkan Sandal: Yarınları sanatla donatacağız!
Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Bayraklı Uluslararası Homeros ...
İzmir'in rögarlarına koku filtresi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, koku sorunu yaşanan ...
ESHOT'a 'en yeşil ofis' onuru!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, beş yıldır uyguladığı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri