POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sahile vuran ceset, ‘seçmen kağıdı’ndan teşhis edildi
Sahile vuran ceset, ‘seçmen kağıdı’ndan teşhis edildi
Cani koca 4 gün içinde yakalandı!
Cani koca 4 gün içinde yakalandı!
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
9 Aralık 2020 Çarşamba - 09:59

'Engelsiz istasyon' Buca’dan ülkeye yayıldı

Buca Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek projesi Engelsiz Tamir İstasyonu, çığ gibi büyüyor. ‘ Asla yolda kalmayacaksın’ sloganıyla hayata geçirilen proje, büyükşehirler başta olmak üzere birçok kente model olurken bugüne kadar 212 engelli vatandaşın imdadına yetişti. Tekerlekli sandalyesi arızalanan engelli bireylere acil ve ücretsiz tamir hizmeti sunan istasyon, pandemi döneminde koronavirüse karşı dezenfekte hizmeti de sağlayarak engelli vatandaşların engellerine köprü oluyor.

 Engelsiz istasyon  Buca’dan ülkeye yayıldı

Engelsiz kent olma yolunda ürettiği projelerle Türkiye’ye örnek olan Buca Belediyesi, Engelsiz Tamir İstasyonu projesiyle engelli yurttaşları yolda bırakmadı. 

Buca Engelliler Derneği ve Buca Belediyesi işbirliğiyle 9 ay önce hayata geçirilen Engelsiz Tamir İstasyonu,  tekerlekli sandalyesi arıza yapan engelli vatandaşlara ücretsiz tamir ve bakım hizmeti vererek yolda kalma korkusunu ortadan kaldırdı. İstasyon bünyesinde görev yapan, akülü tekerlekli sandalyelerin bakım ve onarımında uzman teknik personel, 0 538 848 36 87 numaralı çağrı merkezi üzerinden gelen sorunları arıza durumuna göre olay yerinde veya tam teşekküllü tamir atölyesine transfer ederek çözüme kavuşturuyor. İstasyon, kurulduğu günden bugüne kadar 212 vatandaşa ücretsiz bakım ve onarım hizmeti vererek engelli bireylerin derdine derman oldu.  

PANDEMİ SÜRECİNDE ENGELLİ ARAÇLARINA COVİD-19 ÖNLEMİ 
Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Buca Engelliler Derneği Başkanı Harun Kara, “Projeyi hayata geçirmemizin ardından hepimizi etkileyen bir pandemi süreci yaşadık. Bu sürede bütün faaliyetlerimize ara vermemize rağmen engelsiz tamir istasyonu projemize hiç ara vermedik. Çünkü çalışmak zorunda olan engelli vatandaşlarımız var. Bakım ve onarım hizmetinin yanı sıra koronavirüs (Covid-19)sürecinde dezenfeksiyon çalışmalarına ağırlık verdik. Sadece temizlik ve dezenfekte işlemi için çok fazla kişiye hizmet verdik. Çünkü engelli vatandaşlarımız günün büyük bölümünü araçlarında geçiriyor. Bizler de buraya gelen engellilerimizin araçlarını ilaçlama hizmeti veriyoruz” diye konuştu.  

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU 
Proje için Türkiye’nin dört bir yanından taleplerin olduğunu ifade eden Kara, “Bu proje, tüm Türkiye’ye emsal oldu. Buca Belediyesi’nden sonra Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere Van, Kocaeli, Kayseri gibi birçok belediye bu proje hayata geçirildi. Şu anda biz tüm İzmir’e hizmet veriyoruz ama bize il dışından dahi araçlarını göndermek isteyenler oldu. Hatta il dışındaki vatandaşlarımızdan ‘bizim belediyemizle de görüşür müsünüz? Bizim belediyemiz de bu projeye başlasın’ diye telefonlar geldi. Gerçekten tüm engellilere ve ailelerine dokunan bir proje oldu. Çığ gibi büyümeye başladı. İnşallah bundan sonra da Türkiye’nin her yerine yayılmaya devam edecek” şeklinde konuştu.  

YAĞMUR, KIŞ DEMEDEN ENGELLERİ KALDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Kış aylarında arızaların daha fazla olduğu için hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Kara, “Engelli araçları havalar soğuduğunda, kış döneminde yolda kalma oranları daha da artıyor. Aküler soğuktan etkilendiği için içerisindeki jeller donma yapabiliyor. Normalde 20 kilometre yol gidebilecekken kışın 8 kilometreye kadar sürebiliyor. Yağmurlu havalarda araçların elektronik aksamları etkilenebiliyor. Biz bu süreçte de 3 adet engelli servis araçlarımızla yağmur, soğuk demeden engelleri kaldırmaya devam edeceğiz” dedi. 

 
Doğal Yaşam'ın duvarlarına renk geldi
 
Gaziemir'de filasyona ulaşım desteği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğal Yaşam'ın duvarlarına renk geldi
Koronavirüsle mücadele kapsamında geçici süreyle ziyarete kapatılan İzmir ...
Başkan Tugay'dan bir ilk: O koltuğa meclis içinden atama!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, flaş bir görevlendirmeye imza ...
Torbalı’da yeni belediye binası için ilk adım
Yeni Torbalı Belediye binası için hazırlıklar start aldı. Kısa süre içerisinde ...
 
Narlıdere’de can dostlar için su kabı
Narlıdere Belediyesi, pandemi koşullarından etkilenen sahipsiz hayvanlar ...
Rafet Şenbaydur Parkı yenileniyor
Gaziemir Belediyesinin park ve yeşil alanlarda yürüttüğü bakım, onarım ...
O ilçede belediyeden satılık 2 deniz kıyısı arazi!
Akkum Plajı’nın bulunduğu bölgede yer alan 2 arazinin satılması için düğmeye ...
 
'Bir Kira Bir Yuva' ile 42 milyon 649 binlik dayanışma!
Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler için başlattığı “Bir Kira Bir ...
Konak Belediyesi'nden 64 mülke kira jesti
Konak Belediyesi, sağlık çalışanları, Roman vatandaşlar ve esnafın bulunduğu ...
800 zeytin fidanı daha toprakla buluştu
Bornova Belediyesi, ilçe genelinde yaptığı fidan dikimlerine devam ediyor. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri