POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Uyuşturucu tacirlerine 'Narkoçelik-17' operasyonu
Uyuşturucu tacirlerine "Narkoçelik-17" operasyonu
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
19 Ekim 2022 Çarşamba - 14:18

"İzmir'i kripto dünyasının başkenti yapacağız"

Dijital İletişim Danışmanı Barış Turgut, gözünü kripto para dünyasına çevirdi. Blockchain alanında hizmet veren bir yazılım şirketi kurmak ve türünün ilk örneği olacak İzmir Token’i arz etmek için uzun süredir çalıştıklarını dile getiren Barış Turgut, “İzmir’i kripto dünyasının başkenti yapacağız” dedi.

 İzmir i kripto dünyasının başkenti yapacağız

Bugüne kadar hem özel sektör hem de devlet kademelerindeki kişi ve kurumlara dijital iletişim alanında danışmanlıklar veren Barış Turgut, bir süredir odağını kripto para dünyasına çevirdi. Blockchain alanında hizmet verecek yeni bir yazılım şirketi kurmak için kolları sıvayan Barış Turgut, uzun süredir İzmir ile ilgili bir proje hazırlığı yaptıklarını ve bu proje için İstanbul’dan ve yurt dışından önemli yazılım ekipleri ile görüştüklerini söyledi. Yazılım şirketi kurmak için uzun süredir çalıştıklarını dile getiren Barış Turgut, “Türkiye’nin alanında en iyi kripto yazılımcılarını bünyemize katmak için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. İyi bir ekip kurmak için ince eleyip sık dokuyoruz” dedi.

TÜM ŞEHİRLERE DALGA DALGA YAYILACAK
Türkiye’nin ve dünyanın ilk kent yatırım aracı olan ‘İzmir Token’ projesi üzerinde uzun süredir çalıştıklarını ifade eden Turgut, “Tüm İzmir’i ve İzmirlileri ilgilendiren önemli bir proje hazırlığımız var. Projenin yazılım tarafı için Türkiye’de alanında en iyi ekiplerle görüştük ve bir ok defa İstanbul’a giderek konunun altyapısını hazırladık. Ayrıca İzmir’de çok önemli işadamları projenin tohum yatırımcısı olacaklar. Bu konudaki görüşmelerimiz olumlu yönde devam ediyor. Bu proje türünün ilk örneği olacak ve sonrasında tüm şehirlere dalga dalga yayılacak. İzmir yine bir konuda ilk olacak” diye konuştu.

İZMİRLİ KAZANACAK
“İlk defa bir şehrin kendi sosyal hayatına ait bir kripto yatırım aracı olacak” diyen Barış Turgut, konuşmasına şöyle devam etti: “İzmir Token sahipleri şehrin içerisindeki sosyal yaşamda bir çok ayrıcalığa sahip olacaklar. Kendilerine özel hazırlanan etkinliklere katılabilecekler, özel davetlere giriş imkanı bulabilecekler, spor ve sanat camiasından önemli isimlerin katıldığı etkinliklere giriş davetiyesi alabilecekler. Bu saydıklarım İzmir Token sahiplerinin elde edecekleri ayrıcalıkların sadece bir kısmı. Bu proje türünün ilk örneği. Projeyi kripto dünyasından bir çok önemli isimle paylaştık. Hepsi bu projenin kusursuza yakın olduğunu ve kısa zamanda globalde bir çok şehir tarafından örnek alınacağını söylediler. Biz de bunun farkındayız, İzmir’in ve İzmirli’nin kazanması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu proje ile İzmir’de dijital dönüşümü sağlamak istediklerini dile getiren Turgut, belediyeler ve ilgili kurumlar ile birlikte hareket ederek tüm ilçelerde blockchain ile ilgili konularda eğitim, konferans ve festival etkinlikleri organize edeceklerini vurgulayarak, “Heyecanımızı ve enerjimizi dalga dalga tüm İzmir’e yayacağız” dedi.

HAYALİM MURAT DALKILIÇ

İzmir Token piyasaya 2023 yılının hemen başında arz edilecek. Tüm ülke çapında bir tanıtım ile projenin tanıtımını sağlayacaklarını dile getiren Barış Turgut, “Cumhuriyetin 100. yılında İzmir’de bir dönüşümün startını vereceğiz. En büyük hayallerimden biri lansman gecesinde Murat Dalkılıç’ı sahnede, İzmir’in en önemli isimlerini ise davetliler arasında görmek. Murat ağabey en büyük motivasyon kaynaklarımdan biri oldu. Müthiş akıllı bir adam, beni hala bazı konularda yönlendiriyor. Sahnede olması için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

KRİPTO BAŞKENTİ İZMİR, KRİPTO TATİL MERKEZİ ÇEŞME! 

İzmir Token kurucusu Barış Turgut, Türkiye’nin kripto dünyası için çok önemli bir pozisyonda olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Türkiye dünyanın en önemli ülkelerinden biri. Hem çok fazla sayıda yatırımcıya, hem önemli projelere hem de çok kuvvetli borsalara sahip. Bu ekosistem içerisindeki en kuvvetli ülkelerden biriyiz, ancak üzülerek söylemeliyim ki bu avantajlarımızı kullanamıyoruz. Ancak bunu İzmir için bir avantaja dönüştürmek bizim elimizde. Biz bu büyük potansiyeli ve bu fırsatı kaçırmak istemiyoruz. Bu konuda hem enerjimiz hem de heyecanımız çok büyük. Kısa zamanda çok geniş ve etkili bir network yakaladık. Bu saydıklarımı önce bir rüzgara çevirmek ardından da bu rüzgarı arkamıza alarak İzmir’in yelkenlerini kripto dünyasına doğru çevirmek istiyoruz.”

ÖRNEK ALMAMIZ GEREKEN ŞEHİR: LİZBON

Kripto tarafındaki tüm oyuncuların maddi olarak çok kuvvetli olduğunu söyleyen Barış Turgut, “Kripto demek para demek. İzmir’de uluslararası Blockchain etkinlikleri yapılsa ve sonrasında bu etkinliklere katılan davetliler tatillerine Çeşme’de devam etse kötü mü olur? Bazı şehirler bu sektörü çok iyi kullanarak müthiş avantajlar ve gelirler elde ediyor. Londra, New York, Dubai gibi şehirler kripto tarafında çok önemli roldeler ancak ben dikkatleri başka bir şehre çevirmek istiyorum :Lizbon . Lizbon Belediyesi ön ayak olarak kripto girişimlerini ve bu ekosistem içerisindeki çalışanları da  buraya çekmek için bir dizi avantajlar sundu. Bu süreçte hükümet tarafına durumu izah ederek onların da desteğini aldılar. Bu konu ile ilgili Lizbon Belediye Başkanı sayın Carlos Moedas’ a fikir alışverişi yapmak için görüşme talebimizi ilettik.Yakın bir zamanda geri dönüş yapacaklarını söylediler. Onların da tecrübelerinden faydalanmak hatta iki şehir arasında bir köprü kurmak istiyoruz” diye konuştu.

İzmir’in hem sosyal yapısı, hem coğrafi konumu hem de yurtdışından gelenler için sağladığı diğer avantajları ile ciddi bir potansiyeli olduğunu sözlerine ekleyen Turgut, “Bu potansiyeli reel gelir ve imaja çevirecek imkanımız var. Bu konu ile ilgili şehrin ileri gelenleri ile bir dizi toplantılarımız olacak. Bu görev hepimize düşüyor, bu konuda tüm yetkililer ile birebir görüşme sağlayacağız. İzmir’i kriptonun başkenti yapacağız, bu başkentin kripto tatil merkezi de Çeşme olacak” ifadelerini kullandı.

 
Yılın öne çıkan iş insanı ödülü Hakan Kılıç’ın oldu
 
Memleket Partisi'nden Buca Cezaevi alanı çağrısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılın öne çıkan iş insanı ödülü Hakan Kılıç’ın oldu
Seferihisar, Güzelbahçe, Yelki, Narlıdere’den sonra Çeşme Dalyanköy’de ...
EBSO'da yeniden Yorgancılar dönemi: Baskı iddialarına ne yanıt verdi?
EBSO’da tek adaylı gerçekleşen seçimde mevcut Başkan Ender Yorgancılar ...
EBSO'da sürpriz gelişme: Sandık günü yarıştan çekildi!
Geride kalan hafta tamamlanan komite seçimler mevcut Başkan Ender Yorgancılar'ın ...
 
Memurun fazla mesai ücreti 2 katına çıkacak!
Devlet memurlarının saat başına fazla mesai ücretleri, yeni yılda 2 lira ...
Kanada merkezli Anatolia’dan İzmir’e 250 milyon dolarlık yatırım
Anatolia, İzmir’deki 250 milyon dolarlık yatırımını tamamlamak üzere olduğunu ...
Kamuda kağıt belge dönemi bitiyor!
Hazine ve Maliye Bakanlığı, belgelerin elektronik ortama taşınması çalışmalarına ...
 
Tekstilin İzmir’deki 8 bin yıllık tarihi konuşuldu
Hazır giyim ve tekstil teknolojileri sektörünü buluşturan Fashion Prime ...
Otomotiv sanayisinde 'finansman' çıkmazı!
Türk otomotiv sanayisinin ilk 9 aylık üretim ve ihracat karnesini açıklayan ...
İzmir'de 'Hazır giyimde Türkiye'nin önemi' zirvesi!
Hazır giyim ve tekstil teknolojileri sektörünü buluşturan Fashion Prime ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri