POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Evlilik kredisinde ilk ödeme tarihi belli oldu!
Evlilik kredisinde ilk ödeme tarihi belli oldu!
7 banka artık tek ATM'den hizmet verecek
7 banka artık tek ATM'den hizmet verecek
Ali Koç ve Saadettin Saran bir araya geliyor!
Ali Koç ve Saadettin Saran bir araya geliyor!
'Eurovision' açıklaması: Onu da kazanacağız!
'Eurovision' açıklaması: Onu da kazanacağız!
17 Ağustos 2021 Salı - 08:42

"Kentsel yenilemeye Kızılay'dan başlıyoruz"

17 Ağustos Depremi’nin yıl dönümünde Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından hazırlanan fotoğraf sergisinin açılışında konuşan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova’da kentsel yenilemeye Kızılay Mahallesi’nden başlayacaklarını söyledi.

 Kentsel yenilemeye Kızılay dan başlıyoruz

Yaklaşık 20 bin kişinin yaşamını yitirdiği 17 Ağustos Depremi’nin yıl dönümünde Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından hazırlanan fotoğraf sergisinin açılışında konuşan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova’da kentsel yenilemeye Kızılay Mahallesi’nden başlayacaklarını söyledi. Bölgede 1.238 adet tek ve çift katlı riskli bina olduğuna dikkat çeken İduğ, “Burada yaklaşık 8 bin bağımsız haneyi ilçemize kazandıracağız. Ardından sıra Doğanlar, Pınarbaşı ve nüfusu 500 bini bulan Altındağ-Çamdibi bölgesine gelecek” dedi.                                

“17 Ağustos’u Unutma” sloganıyla “Depreme Duyarlılık ve İzmir Depremi Sergisi” TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından Bornova Belediyesi ev sahipliğinde Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

Serginin açılışında konuşan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Eşi Ufuk İduğ’un Yalovalı olduğunu belirterek, “Depremden 3 saat sonra Yalova’daydık. O geceki feryatlar hala hafızımda. Binlerce kişi yaşamını yitirdi. Milyonlarca insanımız evsiz kaldı. Rafineri yangını günlerce sürdü. Konutların yanısıra böylesi yatırımların yapılacağı yerler de çok önemli.

Bu konuyu hem yerel yönetimler, hem devlet stratejisi olarak ele almak mutlaka şart” diye konuştu.

Meclisimizden oybirliği ile geçti

Bornova Belediyesi olarak bu alanda yaptıkları çalışmalardan söz eden Başkan Mustafa İduğ, kentsel yenilemeye Kızılay Mahallesi’nden başlayacaklarını söyledi. Bölgede 1.238 adet tek ve çift katlı riskli bina olduğuna dikkat çeken İduğ, “İlçenin en eski mahallelerinden olan Kızılay’da yaklaşık 8 bin bağımsız haneyi ilçemize kazandıracağız. Süreç sorunsuz bir şekilde işliyor. Planlarımızı Bornova Belediyesi Meclisi’nden oy birliğiyle geçirip, sorunsuz bir şekilde Büyükşehir Belediyemize gönderdik. Ardından sıra Doğanlar, Pınarbaşı ve nüfusu 500 bini bulan Altındağ-Çamdibi bölgesine gelecek” dedi.

Birlikte çalışmaya hazırız

Yapılacak çalışmalarda ilgili oda ve meslek kuruluşları ile birlikte çalışılması gerektiğini söyleyen Başkan İduğ, “Bu çalışmalar bir devlet stratejisi olarak yürütülmeli. Biz Bornova Belediyesi olarak hazırız ve sizlerle de birlikte çalışmak istiyoruz. Depremlerin ve böylesi acıların tekrar yaşanmamasını diliyorum ama doğru işler yaparak böylesi felaketlere hazırlıklı olmak durumundayız. Bornova Belediyesi olarak çalışmalarımızı bu anlayışla sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

17 Ağustos milat oldu

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Eylem Ulutaş ise 22 yıl önce meydana gelen 17 Ağustos Depremi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nde 1939 yılındaki Erzincan Depremi’nden sonra en çok can kaybı yaşanan deprem olduğunu hatırlatarak “Erzincan’da 33 bin Marmara Depremi’nde ise yaklaşık 20 bin insanımızı kaybettik ama 17 Ağustos etkilediği nüfus, alan ve ekonomik kayıpları da düşündüğümüzde tabi ki daha büyük etki yarattı. 2001 yılında yaşadığımız ekonomik krizde de Marmara Depremi’nin etkisi olduğunu düşünüyoruz. Bu deprem bir milat oldu. Hepimiz deprem sonrası yapılan çalışmalardan çok deprem öncesi yapılması gerekenlerin çok daha fazla önemli olduğunu gördük” dedi.

İzmir Depremi’ni unutmayalım

30 Ekim Depremi’nin merkez üssünün İzmir’e uzaklığının 70 km olduğuna dikkat çeken Eylem Ulutaş, “Mesafeye rağmen büyük yıkım ve can kayıpları yaşadık. Demek ki hala büyük eksikliklerimiz var. Bu noktada sorunun siyaset üstü bir şekilde ele alınmalı. Çünkü her vatandaşın güvenli bir konutta yaşamaya hakkı, devletinde bu konuda sorumluluğu vardır. Biz Marmara Depremi sonrası deprem öncesi, anı ve sonrası yapılması gereken çalışmalar şeklinde 3 ana başlıkta stratejik plan hazırladık ama ne yazık ki  gerekleri halen yerine getirilmedi. İnşaat Mühendisleri Odası olarak tabi ki bize düşen görev duyarlılığın kaybettirilmemesi noktasında çalışmalar üretmek, asla unutmamayı sağlamak. Sergide fotoğraflar 30 Ekim İzmir Depremi’nde yıkılan binalara ait. Bu depremi hiç unutmamalıyız, bunu bizi yönetenlerde asla unutmamalılar. Bu noktada sergimiz için bize destek olan değerli Başkanımız Dr. Mustafa İduğ’a ve Bornova Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.

 
Kaybolan 3 yaşındaki Zümra Nur'dan acı haber!
 
DEVA İzmir'den atık toplama etkinliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir ile Eskişehir arasında 'acil' protokol!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geliştirdiği “Acil İzmir” uygulamasını ...
Soyer’den 'Temiz Gediz, Temiz Körfez' için kurumlara yazılı çağrı
Gediz’in kurtuluş reçetesini içeren 12 maddelik deklarasyon açıklayan ...
Ödemiş Belediyesi'nde yeni atamalar!
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, belediyenin yönetim kadrosunda yeni ...
 
Çiğli'de Gediz için belediye-bilim iş birliği
Çiğli Belediyesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Ekolojik Denge ...
‘İzmir Baba’nın ismi Güzelbahçe’de yaşayacak
İzmir’in değerlerinden Sancar Maruflu’nun hayatını kaybetmesi üzerine ...
Başkan Oran'dan kent müzesi müjdesi
Çeşme’nin tarihi değerlerine sahip çıkan Başkan Oran, yıllardır atıl durumda ...
 
Yangın bölgesinde 18 bin 650 kişilik yemek dağıttı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dayanışma anlayışı kapsamında ...
Yukarıköy'de 'tarihi mesai' tam gaz!
Narlıdere Belediyesi tarafından, ilçenin tarihi dokusunu korumak ve gelecek ...
Valilikten İzmir'deki o projelere destek!
Gaziemir Hükümet Konağı yıkımı, Bayındır'da taziyeevi yapımı, İzmir İl ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri