POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
5 kişilik aile yok oldu: Kan donduran gece!
5 kişilik aile yok oldu: Kan donduran gece!
Anneden 10 yaşındaki kızına şiddet: Alın sizin olsun!
Anneden 10 yaşındaki kızına şiddet: Alın sizin olsun!
'Geç geldiniz' deyip ambulansa kürekle saldırdı!
"Geç geldiniz" deyip ambulansa kürekle saldırdı!
Kabine toplanıyor: Gündemde neler var?
Kabine toplanıyor: Gündemde neler var?
20 Eylül 2022 Salı - 12:56

"Okullarda kantin önlerindeki o kuyruklar artık yok"

Derinleşen ekonomik krizin gölgesinde servis ücretlerine gelen zam ve kırtasiye alışverişleriyle beli bükülen veliler beslenme çantalarını nasıl dolduracaklarını da kara kara düşünüyor. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Vardal okullarda eskiden kantinlerin önünde kuyruklar oluştuğunu şimdi ise bunun söz konusu olmadığını dile getirdi. 

 Okullarda kantin önlerindeki o kuyruklar artık yok

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Okullarda ders zili 3 aylık aranın ardından yeniden çalarken, koronavirüs salgınının zorluklarını atlatan veliler ve öğrenciler bu kez de derinleşek ekonomik krizle mücadele yolları arıyor. 

İzmir'de okulların açılmasıyla birlikte servis ücretlerine gelen zam ve kırtasiye alışverişi velilerin belini bükerken, beslenme de ayrı ve büyük bir sorun olarak kara kara düşündürüyor. 

Bir öğrencinin temel gıda maddelerinden oluşan beslenme çantasını doldurmanın maliyeti 50 TL'yi geçerken, kantin alışverişi de krizin gölgesinde neredeyse rafa kalktı. 

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal okullarda eskiden kantinlerin önünde kuyruklar oluştuğunu şimdi ise bunun söz konusu olmadığını dile getirdi.

 

"KANTİNLERİN ÖNÜNDE ESKİDEN KUYRUKLAR OLURDU!"
Vardal, "Şu anda öğrenci açısında eğitim-öğretim yılının açılışını değerlendirdiğimizde ekonomik kriz en temel olgu. Okul masraflarının geçen yıla oranla neredeyse 3 kat artmış olması işsizlerin, yoksulların bu ihtiyacı karşılaması zorlaşmakta. Temel yaşanılan kriz bu. Okula hazırlık evresinde yaşanan zorluk var sonrasında okula başladıktan sonra öğrencilerin beslenmesi ve okula erişiminin sağlıklı, güvenli ve ekonomik olarak yapılması gerekiyor. Ulaşım giderlerini, günlük beslenme giderlerini dikkate aldığımızda birçok öğrencinin beslenme konusunda yetersiz kaldığı ulaşımda ciddi sorunlar yaşadığını görüyoruz. Hem okullar açılmadan önceki süreçte hem de okullar açıldıktan sonraki günlük harcamalarda sorunlar yaşandığını görüyoruz. Kantinlerin önünde eskiden kuyruklar olurdu şimdi söz konusu değil. Artık veliler harçlık veremediği için öğrencilerin alışverişi sınırlanmış durumda. Bir su, tost ve ayran alsanız her gün bunun maliyetini bir asgari ücretlinin karşılaması olanaksız’’ diye konuştu. 

EN AZ MAAŞI ALAN ÖĞRETMENLER!
Vardal sözlerine eğitimcilerin yaşadığı sorunlara değinerek devam etti: Diğer sorunlar olarak okul çalışanları, okulun hijyeni, öğretmenlerin sorunları, meslek kanunu sayılabilir. Bir öğretmen şu anda Ağustos ayında aldığı maaştan daha az maaş alıyor çünkü haksız bir gelir vergisi uygulaması var. Bu önümüzdeki ay daha da azalacak. Gelir vergisinde oran arttıkça bu öğretmenin yaşadığı büyük bir sorun. Bugün günümüzde hangi meslek grubu ile kıyaslarsanız kıyaslayın en düşük, en az maaşı alan öğretmen, öğretmenler grubu. Ülkenin geleceği olan kuşakları yetiştiriyoruz ama yaşadığımız ekonomik sorun bu safhaya gelmiş durumda. 

5 BİN 500 TL İLE HAYATTA KALMANIZ MUCİZE!
Ekonomik krizle birlikte ebeveynlerin çocuklarının okul masraflarını gidermekte zorluk çektiğini kaydeden Vardal, "Bu kriz yeni bir şey değil. Ekonomik kayıpların giderilmesi için bir çağrı var iktidara. Temmuz ayında kamu çalışanlarına verilen yüzde 40 civarındaki artış miktar olarak yüksek gözükmekle birlikte bugün alım gücü ile baktığınızda neredeyse gücünü yitirmiş durumda. Asgari ücreti 5 bin 500 TL yaptılar ama bu para ile hayatta kalmanız mucize" ifadelerini kullandı. 

 
Ve 100. Yıl Anı Evi kapılarını açtı!
 
"Sosyal Konut Projesi'nde dolandırıcılığa dikkat!"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in kruvaziyer iddiası büyüyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İspanya’nın Malaga kentinde ...
Denizde toplu taşımanın geleceği İzmir masasında!
Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ, ARK Fuarcılık iş birliğiyle ...
Motorin fiyatlarında büyük indirim!
Motorinin litre fiyatına 1 lira 75 kuruşluk indirim geldi
 
Süre uzatıldı: Haftada 4 gün çalışma yayılıyor!
Coronavirüs salgınıyla birlikte uzaktan çalışma ve hibrit iş modelleri ...
Road2Tunnel'de raylı sistem masası!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ, ARK Fuarcılık iş birliğiyle ...
Yorgancılar: Ben kazanırsam EBSO kazanacak
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
 
Sosyal konutta başvuru 3.5 milyon bandında!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İlk Evim İlk ...
Road2Tunnel'de kent içi ulaşım zirvesi!
Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ, ARK Fuarcılık iş birliğiyle ...
İzmir Heyeti'nden İspanya'da kruvaziyer diplomasisi!
İzmir'e daha çok turistin gelmesini sağlamak hedefiyle oluşturduğu heyet, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri