POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kahreden kaza: Yeni evli çifti ölüm ayırdı!
Kahreden kaza: Yeni evli çifti ölüm ayırdı!
Özel'den eski genel başkanlara 'Erdoğan' telefonu
Özel'den eski genel başkanlara 'Erdoğan' telefonu
Türkiye, İsrail'e soykırım davasına müdahil oldu
Türkiye, İsrail'e soykırım davasına müdahil oldu
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs paylaşımı!
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs paylaşımı!
3 Kasım 2021 Çarşamba - 11:39

"Takla bile atamaz" deniyordu... Üniversiteye girdi, antrenör olacak!

Bir zamanlar ‘takla bile atamaz’ denilen down sendromlu milli sporcu Eren Yılmaz, azimle çalıştı ve hayali olan Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü’nü kazandı.

 Takla bile atamaz  deniyordu... Üniversiteye girdi, antrenör olacak!

İzmir’in Bornova ilçesinde yaşayan Eren Yılmaz, esnaf bir baba ve ev hanımı bir annenin oğlu olarak 2002 yılında dünyaya geldi. Yılmaz ailesi, doğumundan kısa süre sonra down sendromu teşhisi konulan oğulları Eren’in, iyi bir eğitim alabilmesi için tüm imkanlarını seferber etti.

İlkses Gazetesi'nden Çağla Geniş'in haberine göre okul hayatı boyunca kaynaştırma öğrencisi olarak eğitim gören Eren, spora ilgili olduğu fark edilince; yüzme, basketbol ve atletizm gibi farklı branşlarda eğitimler aldı. Kısa sürede hem sosyal yaşantısında hem de spor alanında büyük bir gelişme kaydeden Eren, 9 ay boyunca haftanın 4 günü antrenman yaparak spor lisesi sınavına hazırlandı. Yaşıtlarına göre üstün performans sergileyerek 2017 yılında Buca Atatürk Spor Lisesinde okumaya hak kazandı. Azmiyle herkese örnek olmayı başaran Eren, kısa süre içerisinde Down Sendromu Futsal A Milli Takımı’na seçildi. Katıldığı müsabakalarda önemli başarılara imza atan Eren, 2018 yılında Avrupa Futsal Şampiyonası’nda takımıyla birlikte üçüncülük kürsüsünde yer aldı. Liseden mezun olduktan sonra spor hayatına Down Basketbol Milli Takımı’nda devam eden Eren, Ekim ayında İtalya’da düzenlenen Down Sendromu Avrupa Oyunları’nda takımıyla birlikte bu kez ikincilik gururunu yaşadı. Spordaki başarısı sayesinde eğitim hayatını da önemli okullarda sürdürme imkanı bulan Eren, Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ‘Antrenörlük Eğitimi Bölümü’nü kazandı. Bir zamanlar ‘takla bile atamaz’ denilen Eren, kendisi gibi özel bireylere örnek olabilmenin gururunu yaşıyor.

HAYAL KURMAKTAN ÇEKİNMİYORUZ

Eğitim hayatı boyunca aşılması güç engellerle karşılaşsa da pes etmeyen Eren’in ablası Seval Yılmaz, “Liseye başladığında bazı uyum problemleri yaşadı. Özellikle öğrencilerin akran zorbalığı ile karşılaştı. Ama sonrasında herkes Eren’i tanıdı ve kaynaştılar. Aslında her geçiş döneminde bazı sorunlar yaşadık diyebilirim. Hatta belki üniversitede de olacaktır, bilemiyoruz. Sürekli bir engel ve umutsuzluk hali ilk zamanlar çok zordu. ‘Eren ne yaparken mutlu’ diye düşünürken, spora olan ilgisini fark ettik. Katıldığı müsabakalarda çok sayıda başarı elde etti. Kısa sürede lisanslı sporcu oldu. Artık Eren için hayal kurmaktan çekinmiyoruz! Üniversiteyi bitirdikten sonra antrenör olmayı çok istiyor, bunun için çok heyecanlı. Kazandığını öğrendiğinde ise çok büyük bir mutluluk yaşadı. Tüm hocalarını aradı, herkese haber verdi. Şimdi ona üniversite ile ilgili bilgiler veriyorum. Liseden farkının ne olacağını anlatmaya çalışıyorum. Şu an dersler online olarak devam ediyor, sadece haftanın 1 günü fakülteye gidecekler. Geçiş dönemi için faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

SEVDİĞİ ŞEYLERİ GÖZLEMLEYİN

Özel çocukları olan ailelere de tavsiyelerde bulunan Yılmaz, “Aslında doğrudan tek bir formül yok ama çocuğun sevdiği şeyleri doğru gözlemlemek gerekiyor. Bizim de o kırılma noktasındaki motivasyonumuz buydu. Bu güzel bir çıkış noktası olabilir. Kaldı ki spor bence hep hayatında içinde devam etmesi gereken bir şey. Özellikle down sendromlu bireylerde metabolizma yavaş, kilo almaya meyilli oluyorlar. Bu konuda zaten spor bir kolaylaştırıcı olabilir. Aileler, çocuklarını ne mutlu ediyorsa oraya yönelsinler. Spor iyi bir yol... Tanıştığım ailelere de sporun Eren’in hayatındaki etkilerini anlatıyorum” ifadelerini kullandı. (Çağla Geniş / İlkses Gazetesi)

 
Bahçesinde 4 uçak bulunan lisede geleceğin teknisyenleri yetişiyor
 
Yaşar Seyman Bayraklılı okurlarla buluşacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçesinde 4 uçak bulunan lisede geleceğin teknisyenleri yetişiyor
Bahçesinde 4 eğitim uçağı yer alan İzmir'deki Şehit Polis Demet Sezen ...
Futbolcu Melih'in hayatını kaybettiği kazada savcı ağabey için de ceza istedi
Somasporlu futbolcu Melih Vardar'ın (27) hayatını kaybettiği, ağabeyi ...
Altınyol'da korkunç kaza, korkunç son!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde kaza yapan motosiklet sürücüsü yaşamını yitirdi.
 
Milyonlarca liralık vurgun yapan tefecilere operasyon!
Adana'da tefecilik yaptıkları iddia edilen 18 kişi hakkında yakalama kararı ...
80.5 kilometrelik temizlik: Küçük Menderes nefes alacak!
Güney İzmir’in kalbi K. Menderes, yeniden düzenleniyor. DSİ 2. Bölge Müdürlüğü, ...
Depremde yaşamını yitiren ikizlere anma gecesi
30 Ekim 2020 tarihinde merkez üssü Seferihisar ilçesinde meydana gelen ...
 
Boşanmak isteyen karısını ve kızını öldürdü!
Aydın'da Hüseyin Şentürk boşanma aşamasında olduğu karısını ve kızını ...
İstanbul'da mal sahibi kiracı kavgası: 1 ölü, 2 yaralı
İstanbul'da mal sahibi ile kiracı arasındaki tartışma silahlı kavgaya ...
'Tosuncuk'un ağabeyi Türkiye'ye getirildi!
"Çiftlik Bank" davasının sanığı Mehmet Aydın'ın Uruguay'da tutuklu bulunan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri