POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Rusya'dan Ukrayna'ya 'gece yarısı' füze saldırısı
Rusya'dan Ukrayna'ya 'gece yarısı' füze saldırısı
Maçoğlu köyüne döndü... Arıcılığa başladı
Maçoğlu köyüne döndü... Arıcılığa başladı
Mevsimlik tarım işçilerinin haklarına düzenleme!
Mevsimlik tarım işçilerinin haklarına düzenleme!
ABD'de bir George Floyd vakası daha!
ABD'de bir George Floyd vakası daha!
29 Mart 2024 Cuma - 09:03

'Yaşayan Körfez' yolunda en kritik adımda son viraj!

İzmir’in en önemli atık su arıtma yatırımlarından birisi olan Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin 4. faz inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı. Avrupa Birliği standartlarında hizmet veren tesisteki çalışmaları yerinde inceleyen İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, “Mevcut 3 fazla entegre çalışacak 4. fazın inşaatını yüzde 98 oranında tamamlayarak mekaniklerin montajına başladık" diye konuştu.

 Yaşayan Körfez  yolunda en kritik adımda son viraj!

İzmir’in en önemli atık su arıtma yatırımlarından birisi olan Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin 4. faz inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Avrupa Birliği standartlarında hizmet veren tesisteki çalışmaları yerinde inceleyen İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, “Mevcut 3 fazla entegre çalışacak 4. fazın inşaatını yüzde 98 oranında tamamlayarak mekaniklerin montajına başladık. Atık su arıtmada önemli bir ihtiyacı karşılayan tesisimiz, ‘Temiz Körfez’ odaklı yatırımlarımızın da önemli bir aşamasını oluşturuyor. İZSU olarak ekolojik yaşamı temel alan yatırımlarımızı hem İzmir’in hem de kentte yaşayan canlıların geleceğine yatırım olarak görüyoruz” diye konuştu.



İzmir’in “Temiz Körfez” hedefli yatırımlarını bir bir hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi 4. faz inşaatını yüzde 98 oranında tamamladı; difizör ve blower montajına başladı. Tesisteki çalışmaları yerinde denetleyen İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, “Avrupa Birliği standartlarında kişi başına arıtılan atık suda, yüzde 97’lik bir oranla Türkiye birincisiyiz. Halen devam eden 4. faz çalışmalarının tamamlanmasının ardından Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini yüzde 36 oranda artıracağız. Böylece tesisimiz, yeniden ‘Türkiye’nin en büyük atık su arıtma tesisi’ unvanına kavuşacak” dedi. Kurum olarak hayata geçirdikleri yatırımları, sadece rakam olarak görmediklerini ifade eden Köseoğlu, “Sonuçta 4. faz ile İzmir Körfezi’nde yaşanan olumlu süreç, yalnızca vatandaşlarımızın değil bu kentte varlığını sürdüren bütün canlıların yaşamına dokunacak. Dolayısıyla İZSU olarak ekolojik yaşamı temel alan yatırımlarımızı hem İzmir’in hem de kentte yaşayan canlıların geleceğine yatırım olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Atık su debisi yönetilecek
Mevcut 4. faz inşaatının tamamlanmasıyla birlikte tesisin günlük 605 bin metreküp olan arıtma kapasitesinin 820 bin metreküpe çıkacağını belirten Köseoğlu, 4. faz yatırımının ardından yağmurlu zamanlarda oluşan fazla atık su debisinin de yönetileceğini belirtti. Bu sayede mevcut 3 fazdaki bakım onarımın da rahatlıkla yapılmaya başlanacağına işaret eden Köseoğlu, “İnşaatımızda ön çökeltim, biyofosfor, havalandırma ve son çökeltim havuzları ile pompa istasyonlarının inşaatları tamamlandı. Ayrıca blower binası ve idari binalarımızın inşaatları yapıldı. İZSU ekiplerimiz, tesiste kullanılacak bazı mekanik ekipmanların montajlarına da başladı. İzmir'in atık su arıtma ihtiyacının yüzde 70’ini karşılayan Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi, bu yatırımlar sayesinde gücüne güç katacak” açıklamasında bulundu.

 
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
 
AK Partili Tunç'tan emekliye 10 bin TL ikramiye sözü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İzmir'in suyu' Göztepe'ye sponsor oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzDoğa’nın çalışmalarıyla tekrar ...
Seferihisar'in yeni düğün salonu kapılarını açtı
Seferihisar Belediyesi, Doğanbey’de muhteşem bir düğün salonunu hizmete ...
Türkiye’nin ilk sünger okulu İzmir’de!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova Çamdibi Mahallesi’ndeki ...
 
İZSU'dan 'Çakalburnu' harekatı: Kuşlar için güvenli, vatandaş için konforlu!
Temiz ve yüzülebilir Körfez hedefiyle hayata geçirilen önemli yatırımların ...
Gençlik merkezi açılışında Soyer, Gümrükçü ve Yıldız bir arada: Ağabeylik yapmaya devam edeceğiz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli'de öğrencilere ücretsiz ...
Sahipsiz canlara hayat olacak imza!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Veteriner Hekimleri Odası arasında ...
 
Büyükşehir'den BAYOSB ile örnek iş birliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemalpaşa Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi'ne ...
Başkan Sengel emekçilerle iftarda buluştu
Belediye emekçileri Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel ile Vasıtalar Amirliğinde ...
Seferihisar'da emeklilerin yüzünü güldüren destek
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, ilçede yaşayan emeklilere ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri