POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
Stokçuluk ve fahiş fiyata kapatma cezası!
Stokçuluk ve fahiş fiyata kapatma cezası!
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
18 Aralık 2022 Pazar - 10:14

"Yeryüzü bütün insanların ortak malıdır!"

İzmir Mülteci Dayanışma Platformu, 18 Aralık Uluslararası Göçmen Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Yeryüzü bütün insanların ortak malıdır. Göçmenlerin ayrımcılığa uğramadığı, ötekileştirilmediği, eşit ve adil bir dünyaya ulaşmayı diliyoruz” mesajı verdi.

 Yeryüzü bütün insanların ortak malıdır!

İzmir Mülteci Dayanışma Platformu, 18 Aralık Uluslararası Göçmen Dayanışma Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Göç hareketliliğinin 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en yoğun dönemini yaşadığına dikkat çekilen açıklamada,  son 30 yılda uluslararası göçmen sayısının 75 milyondan 200 milyona çıktığı belirtildi. Yeryüzünün bütün insanların ortak malı olduğunu dile getirilen açıklamada, “İzmir Mülteci Dayanışma Platformu olarak, 18 Aralık günü Uluslararası Göçmen Dayanışma Gününü kutluyor, göçmenlerin ayrımcılığa uğramadığı, ötekileştirilmediği, eşit ve adil bir dünyaya ulaşmayı diliyoruz” vurgusu yapıldı.

200 YILINDA KABUL EDİLDİ
18 Aralık’ın uluslararası kamuoyunun dünya çapında göçmen haklarını tanıdığı gün olarak da bilindiğine dikkat çekilen açıklamada, “İlk defa 1997 yılında Filipinli ve Asyalı göçmen organizasyonları arasında 18 Aralık günü Uluslararası Göçmen Dayanışma Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Daha sonra, 18Aralık günü, BM tarafından resmi olarak 2000 yılında ‘Uluslararası Göçmenler Günü’ olarak kabul edilmiştir. 18Aralık’ın seçilmesinin sebebi, BM Genel Kurulu’nda Uluslararası Göçmen İşçiler ve Ailelerinin Haklarını Koruma Konvansiyonu’nun imzalanmasıdır. Konvansiyon, dünya çapındaki göçmen hakları savunucularının verdiği uzun mücadelenin ve devletlerarası müzakerelerin önemli bir sonucu olarak görülmektedir. Göçmen, bir ülkeden başka bir ülkeye yerleşmek amacıyla göç eden kişidir. Tarih boyunca kişiler ve aile fertleri soykırım, insanlığa karşı suçlar, savaşlar, istikrarsızlık, ekonomik krizler, mübadeleler, doğal afetler gibi nedenlerin yanı sıra maddi ve sosyal koşullarını iyileştirmek, kendileri ve ailelerine ilişkin beklentilerini geliştirmek amacıyla da, başka bir ülkeye veya bölgeye göç etmiştir. Bu bağlamda göçmen, sebepleri, gönüllü olup olmaması, göç yolları, düzenli veya düzensiz olması fark etmeksizin yabancı bir ülkede bir yıldan fazla ikamet eden bir birey olarak tanımlanmaktadır” denildi.

GÖÇMEN SAYISI 200 MİLYONA ÇIKTI
Göç hareketliliğinin 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en yoğun dönemini yaşadığı vurgulanan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Son 30 yılda uluslararası göçmen sayısı 75 milyondan 200 milyona çıkmıştır. Birleşmiş Milletler verilerine göre; son 20 yıldaki hızıyla artmaya devam ederse, dünyadaki uluslararası göçmenlerin sayısının 2050 yılında 405 milyona ulaşacağı tahmin edilmektedir. Göçmenler ve mülteciler konusu ülkeler arasında işbirliği, külfet paylaşımı ve kolektif eylem birliğini gerekli kılmaktadır. Konunun sosyal, ekonomik, psikolojik, güvenlik, hukuki ve diğer tüm boyutları ele alınmalı ve dünya kamuoyunun dikkati bu göç olgusuna ve temellerine odaklanmalıdır. Yeryüzü bütün insanların ortak malıdır. Sonradan çizilmiş sınırları gerekçe göstererek, vatandaş olmayanların, temel insan haklarını tanımamak konusunda direnmenin, etik ve insani hiçbir dayanağı yoktur. İzmir Mülteci Dayanışma Platformu olarak, 18 Aralık günü Uluslararası Göçmen Dayanışma Gününü kutluyor, göçmenlerin ayrımcılığa uğramadığı, ötekileştirilmediği, eşit ve adil bir dünyaya ulaşmayı diliyoruz.”

 
Bornova'da kentsel yenilemede örnek iş birliği
 
Hülya Şellavcı Yeğin ilk iddianame: 13 yıl hapis istemi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da kentsel yenilemede örnek iş birliği
Bornova Belediyesi kentsel yenilemede örnek bir çalışmaya öncülük ediyor. ...
İstanbul'da 12 ton sahte içki ele geçirildi
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen sahte içki operasyonunda ...
Başkent'te müzisyene konser sonrası saldırı!
Ankara'da rock müzik grubu üyesi Mehmet Dudarık, konser verdikleri eğlence ...
 
Herkes kaza zannediyordu, katil yenge çıktı!
Konya’da aracın çarptığı Kamil Yanar hayatını kaybetti. Kaza sanılan olay ...
Ege Denizi'nde korkutan deprem!
AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. AFET ve Acil Durum Yönetimi ...
Hırvatistan tarihinde 2. kez Dünya üçüncüsü
2022 Dünya Kupası üçüncülük maçında Hırvatistan, Fas'la karşılaştı. Hırvatistan, ...
 
Az bulunan ilaçlara ihracat yasağı
Piyasada bulunamayan ilaçlar için ihracat yasağı getirildi. Açıklama Sağlık ...
İki aile arasındaki kavgada kan aktı
 İzmir'in Konak ilçesinde çıkan silahlı kavgada yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı.
Futbol antrenörüne öğrenciye istismardan tutuklama
Antalya'da bir futbol antrenörünün, erkek öğrencisine cinsel istismarda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri