POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
18 Aralık 2022 Pazar - 10:35

Hülya Şellavcı Yeğin ilk iddianame: 13 yıl hapis istemi!

Bornova ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi Hülya Şellavcı Yeğin'i (52) öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan Kaffar Yeğin (59) hakkında, cinayet öncesindeki 'tehdit', 'hakaret', 'ısrarlı takip' ve 'basit yaralama' gibi suçlardan 13 yıla kadar hapis cezası istendi. Hülya Şellavcı Yeğin'in damadı, avukat Ensar Aktürk, "Cinayet davası için adli tıp raporu bekleniyor. Bizim asıl beklentimiz, cinayetten en ağır cezayı alması. Sanığın ağırlaştırılmış müebbet almasını istiyoruz" dedi.

Hülya Şellavcı Yeğin ilk iddianame: 13 yıl hapis istemi!

Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi'nde ayakkabı nakış atölyesi sahibi 2 çocuk annesi Hülya Şellavcı Yeğin'e ulaşmayan yakınları, 22 Ekim'de iş yerine gitti. Burada saat 00.30 sıralarında kanlar içinde bulunan Yeğin'in, tabanca ile vurularak öldürüldüğü belirlendi. Polis, şüpheli olarak kadının boşanma davası açtığı ikinci eşi Kaffar Yeğin'i yakalamak için çalışma başlattı. Hülya Şellavcı Yeğin'in, 6 ay önce evlendiği Kaffar Yeğin hakkında tehdit edildiği gerekçesiyle 4 kez suç duyurusunda bulunduğu ve uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıktı. Olaydan 3 gün sonra İzmir 16'ncı Aile Mahkemesi'nce Kaffar Yeğin hakkında 30 günlük zorlama hapis kararı verildi. Ayrıca Kaffar Yeğin'in, Hülya Şellavcı Yeğin'in öldürüldüğü atölyeye yakın görüntüleri ortaya çıktı.

18 GÜN SONRA GÖZALTINA ALINDI

Kaçan Yeğin'in bulmak için çalışma başlatan polis, şüphelinin Konak ilçesi Fatih Mahallesi'nde saklandığını belirledi. Tam yer tespiti için 800 saatlik görüntü izleyen ekipler, Kaffar Yeğin'in arkadaşı M.G.'nin (67) evinde kaldığını tespit etti. Ekipler, 8 Kasım'da şüpheliyi operasyonla gözaltına aldı. Tabanca ile öldürülen kadına ait tabanca da ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerİ sonrası adliyeye sevk edilen Kaffar Yeğin tutuklandı, arkadaşı M.G. de serbest bırakıldı.

Cinayetten önce hakkında çeşitli suçlamalar bulunan Kaffar Yeğin ile ilgili iddianame hazırlandı. Yeğin hakkında 'kadına karşı tehdit', 'hakaret', 'ısrarlı takip' ve 'basit yaralama' gibi suçlardan 13 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianame, 50'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

CİNAYET DAVASI İÇİN GÖZLER ADLİ TIPTA

Hülya Şellavcı Yeğin'in damadı, avukat Ensar Aktürk, "Sanık hakkında ilk dava; daha önce işlediği tedbir ihlalleri, kasten yaralama, hakaret ve tehdit gibi suçlarla ilgili asliye ceza mahkemesinde açıldı. Cinayet davası için adli tıp raporu bekleniyor. Hazırlanan bu iddianamede ise sanığın 13 yıla kadar hapsi isteniyor. Üst sınırdan ceza alması için davanın takipçisi olacağız. Bizim asıl beklentimiz, cinayetten en ağır cezayı alması. Sanığın ağırlaştırılmış müebbet almasını istiyoruz. Çünkü hem planlayarak hem de eşe karşı işlenmiş bir suç var" diye konuştu.

'BAŞKA KADINLAR ÖLMESİN DİYE TAKİP EDECEĞİZ'

Hülya Şellavcı Yeğin öldürülmeden önce sanık hakkında tedbirleri ihlal ettiği için tazyik hapsi talebinde bulunduklarını ancak bu kararın kayınvalidesinin ölümünden sonra çıktığını hatırlatan Aktürk, "Hakim, karşı tarafı dinlemeden bu kararı uygulayamayacağını belirtmişti. 15 Aralık'a tarih verildi. 15 Aralık geçti, Hülya Şellavcı hayatta değil. Bunun yanında HSK ve ihmali bulunduğunu düşündüğümüz polis memurları hakkında soruşturma sürüyor. 'Başka kadınlar ölmesin' diye takip edeceğiz" dedi. (DHA)

 
"Yeryüzü bütün insanların ortak malıdır!"
 
Kemalpaşa'da kitaplar Başkan Karakayalı'dan!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Yeryüzü bütün insanların ortak malıdır!"
İzmir Mülteci Dayanışma Platformu, 18 Aralık Uluslararası Göçmen Dayanışma ...
Bornova'da kentsel yenilemede örnek iş birliği
Bornova Belediyesi kentsel yenilemede örnek bir çalışmaya öncülük ediyor. ...
İstanbul'da 12 ton sahte içki ele geçirildi
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen sahte içki operasyonunda ...
 
Başkent'te müzisyene konser sonrası saldırı!
Ankara'da rock müzik grubu üyesi Mehmet Dudarık, konser verdikleri eğlence ...
Herkes kaza zannediyordu, katil yenge çıktı!
Konya’da aracın çarptığı Kamil Yanar hayatını kaybetti. Kaza sanılan olay ...
Ege Denizi'nde korkutan deprem!
AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. AFET ve Acil Durum Yönetimi ...
 
Hırvatistan tarihinde 2. kez Dünya üçüncüsü
2022 Dünya Kupası üçüncülük maçında Hırvatistan, Fas'la karşılaştı. Hırvatistan, ...
Az bulunan ilaçlara ihracat yasağı
Piyasada bulunamayan ilaçlar için ihracat yasağı getirildi. Açıklama Sağlık ...
İki aile arasındaki kavgada kan aktı
 İzmir'in Konak ilçesinde çıkan silahlı kavgada yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri