POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
11 Ocak 2022 Salı - 10:40

72 çocuğa gelecek oldular!

İş insanı Serdar Yavaşoğlu öncülüğünde kurulan ‘Geleceğim Ol Derneği’, maddi ihtiyaç sahibi öğrencilere burs desteği sağlıyor. Kız çocuklarını öncelikleyen dernek, yardımseverlerden gelen bağışlarla kısa sürede 72 çocuk ve gence gelecek oldu.

72 çocuğa gelecek oldular!

Onlar gönüllülük esasıyla zamanlarını ve en önemlisi yüreklerini ortaya koyuyorlar. Aralarında ev hanımı da var, öğretmen, avukat da...

İlkses Gazetesi'nden Çağla Geniş'in haberine göre iş insanı Serdar Yavaşoğlu öncülüğünde kurulan ve kısa zamanda kocaman bir iyilik ordusuna dönüşen ‘Geleceğim Ol Derneği’, ekonomik zorluklar sebebiyle eğitimden uzak kalan öğrencilere burs desteği sağlıyor. “Özellikle yalnız yaşayan kadınların kız çocuklarını okutmayı hedefliyoruz” diyen dernek üyeleri,  yardımseverlerden gelen bağışlarla kısa sürede 72 çocuk ve gence gelecek oldu. Bununla yetinmeyen dernek üyeleri, Karşıyaka’da bulunan dernek binasını çocuklar için bir etüt merkezi haline getirdi, anneler için de meslek edindirme kursları açmaya karar verdi.

MAHALLE MAHALLE GEZDİ
Pandemi başladığında özellikle gündelik işlerde çalışan insanların maddi açısında zorlu günler yaşadığını hatırlatan iş insanı Serdar Yavaşoğlu, kendi imkanlarıyla ihtiyaç sahibi kişilere yardımda bulunmaya başladığını anlatarak, “Pandemi başladığında muhtarlarla iletişim kurmaya başladım. Özellikle gündelik işlerle geçinen insanlar bu süreçte çok büyük ekonomik zorluklar yaşadı. İlk zamanlar kendi çabalarımla bireysel yardımlarda bulundum. Muhtarlara gıda kolileri götürüp bıraktım. Duyan arkadaşlarım da destek olmak istedi. Oturup 250 arkadaşıma yazı yazdım. İlk ayda İzmir’in her yerinden bin 40 aileye yardım ulaştırdık. O zorlu dönemde biz de insanlara destek olalım diye bir seferberlik başlattım. Hayatımda biriktirdiğim dostlarım da bana destek oldu. İhtiyaç sahiplerine eşya yardımında da bulunduk. Bu konuda muhtar gibi oldum. Yardımda bulunmak isteyen herkes beni aramaya başladı” dedi.

ÖĞRENCİLERE LAPTOP VE TABLET DESTEĞİ
Uzaktan eğitim sürecinde teknolojik materyali bulunmayan öğrenciler için seferberlik başlattıklarını dile getiren Yavaşoğlu, “Bilgisayar tamir firması olan bir arkadaşımız arızalı olanları ücretsiz tamir edebileceğini söyledi. O da sürece öyle bir katkı koydu. Depremde birçok insanın ev eşyasına ihtiyacı oldu. O süreçte de durmadık” ifadelerini kullandı. 

72 ÇOCUĞA GELECEK OLDULAR
Girdiği evlerde gördüğü yoksulluk manzaralarından çok etkilenen Yavaşoğlu, başarılı kız çocuklarını okutmak için başlattıkları burs kampanyasından şöyle bahsetti: “Burs verilecek çocukları tespit etmek için mahalle mahalle dolaştım. Özellikle yalnız yaşayan kadınların kız çocuklarını okutmayı hedefledik. Hazırladığım dosyayı arkadaşlarıma gönderdim.  Yurt içi ve yurt dışından gelen bağışlarla umduğumuzdan daha fazla, her ay burs göndermeyi taahhüt eden arkadaşımız çıktı. Çalışmalarımız büyüdükçe bir dernek kurmaya karar verdik. Kısa bir süre içerisinde 72 çocuğumuza burs vermeye başladık. Bunların arasında ilkokul öğrencisi de var, lise ve üniversite de... Yaklaşık 15 gönüllü eğitmen de çocuklara ders verebileceğini söyledi. Burada kimsenin parayla işi yok; herkes gönüllü. Karşıyaka’da kendimize bir dernek binası tuttuk. Fakat ülkedeki ekonomik gelişmeler o kadar kötü ki evlerde nasıl sıkıntılar yaşandığını biliyoruz. Mesela öğrenciye burs parası veriyoruz ama o burs parası ya tüpe ya da gıdaya gidiyor. Bu sebeple tespit ettiğimiz belli ailelere burs dışında ayda 500 TL de gıda yardımı yapalım diye düşündük.”

ANNELERE MESLEK EDİNDİRME KURSLARI
Karşıyaka’da bulunan dernek binasını çocuklar için bir etüt merkezi haline getirdiklerini ve anneler için de meslek edindirme kursları açacaklarını söyleyen Yavaşoğlu, “Özellikle çalışan anneler için de büyük kolaylık olacak bu. Derneğimize destek veren çok sayıda kişi var. Eğer yaptıklarınızı doğru anlatırsanız, şeffaf olursanız, bu ülkenin insanları her türlü olumsuzluğa ve krize rağmen doğruların yanında. Sadece burs verdiğimiz çocuklara eğitim imkanı sağlamıyoruz. Herkes gönüllü... Burada para ile iş yapan kimse yok. Burs verdiğimiz öğrenciler arasında ODTÜ’lüler, Galatasaray Üniversiteliler, tıp fakültesinde okuyan gençler de var. Mühendislik ya da tıp gibi bölümlerde okuyan öğrencilerin eğitim masrafları çok yüksek. Hepsi bizim evladımız onlara sahip çıkmak zorundayız. Yaz aylarında burada yine gönüllü eğitmenlerimizle dil kursları vereceğiz.  Kadınlara yardımda bulunuyoruz ama bizim onlara asıl balık tutmayı öğretmemiz lazım. Onlara burada halk eğitim hocaları ile eğitim vererek meslek edindirmek istiyoruz. Böylelikle evlerinde ayırabildikleri zaman kadar ekonomiye katkıda bulunabilirler. Halk Eğitim Müdürü ile görüştük. Bu konuda gerekeni en kısa sürede yapacağız. Çocuklarla arada sosyal etkinlikler de yapıyoruz” açıklamasını yaptı. (İlkses Gazetesi)

 
Omicron'a yakalanan profesör konuştu: O alanlar için mutlak aşı şartı çağrısı!
 
Milli futbolcu trafik kazasında yaşamını yitirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de tombala operasyonu: 3 gözaltı, 110 bin 959 lira ceza!
Bornova ve Kiraz ilçelerinde tombala oynanan iki iş yerine jandarma baskın ...
Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi kabul edildi
Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor ...
Genç avukat eski nişanlısı tarafından katledildi
Tuzla'da dün gece saatlerinde iddiaya göre bir restoranda yemek yiyen ...
 
FETÖ'nün TSK yapılanmasına İzmir merkezli büyük operasyon!
İzmir merkezli 40 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı ...
İzmir sularında yine can pazarı!
İzmir'in Çeşme ve Dikili ilçesi açıklarında, Yunan unsurlarınca Türk kara ...
Meteorolojiden İzmir için sağanak uyarısı!
Ege Denizi'nde fırtına, İzmir ve güneybatı ilçelerinde ise gök gürültülü, ...
 
İzmir'de kaçak tütün operasyonu
İzmir'de polisin düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda 1 milyon 434 bin ...
HDP binası saldırganı hakkında yeni karar!
HDP Bahçelievler İlçe Başkanlığı'na saldıran, gözaltına alındıktan sonra ...
Mimarlar Odası’ndan AKM ve Resim Heykel Müzesi iddialarına sert tepki!
Ege Üniversitesi’ne Konak ilçesinde yer alan Atatürk Kültür Merkezi binasının ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri