POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tekneler çarpıştı: 2 kişi öldü, 5 kişi kayıp
Tekneler çarpıştı: 2 kişi öldü, 5 kişi kayıp
14 ilde göçmen kaçakçılarına operasyon!
14 ilde göçmen kaçakçılarına operasyon!
Şok kaza: İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü!
Şok kaza: İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü!
''Gerçek şampiyonun kim olduğunu gösterdik''
''Gerçek şampiyonun kim olduğunu gösterdik''
9 Ağustos 2021 Pazartesi - 09:27

AK Parti Buca'dan 'ayni sermaye' iddiası!

AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu, Buca Belediyesi’nin gelir getiren taşınmazlarını, Belediye iştiraklerine ayni sermaye olarak koyduğunu, yapılan incelemeler neticesinde şaibeli işlemler tespit edildiğini ileri sürdü. 

AK Parti Buca dan  ayni sermaye  iddiası!

AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu, Buca Belediyesi’nin gelir getiren taşınmazlarını, Belediye iştiraklerine ayni sermaye olarak koyduğunu, yapılan incelemeler neticesinde şaibeli işlemler tespit ediliğini ileri sürdü. 

Ciddi bir KDV maliyeti oluştu
AK Parti Buca İlçe Başkan Yardımcısı (Yerel Yönetimler Başkanı) Şerif Yıldız tarafından işlemlerin incelenmesi amacıyla bir komisyon kurulduğunu ifade eden Başkan Kalfaoğlu, “Buca Belediye yönetimi, bir süredir Belediyemizin gelir getiren taşınmazlarını iştiraklere ayni sermaye olarak koymak suretiyle dolaylı olarak Meclis denetiminin dışına çıkarmaya çalışmaktadır. Meclis çoğunluğunu da kullanarak “Gelirler Arka Bahçeye, Giderler Belediyeye” şeklinde işleyen bir alicengiz oyunudur bu. Belediye yönetimi, meclis çoğunluğunu da kullanarak gelir getiren taşınmazları Bucamar A.Ş. ve Kızılçullu Ltd.Şti’ne ayni sermaye olarak koymak suretiyle Belediye Meclisinin ve kamuoyunun kontrolünden çıkarmaktadır. Sistematik olarak gerçekleştirilen bu işlemin aklını hangi aklı evvel bürokratın Belediye Başkanına önerdiği de merak konusu. Zira bu işlem durup dururken Belediyeyi ciddi bir KDV maliyeti ile karşı karşıya bırakmaktadır.” diye konuştu.

2021 yılı içerisinde şu ana kadar 8 gelir getiren taşınmazın devredilmesi için Belediye tarafından karar alındığını ya da komisyonlara sevk edildiğini açıklayan İlçe Başkanı Kalfaoğlu, “4 Mart 2021 tarih ve 43 sayılı ve 2 Nisan 2021 tarih 66 sayılı kararlarla; büfe, kantin, çay ocağı, WC, Çamlıkule Semtevi Kreş Alanı ve Betontaş Pırlanta Merkezi Kreş Alanı Bucamar A.Ş’ye devredilmiştir. Ayrıca 5 Ağustos tarihli Meclis kararıyla; mülkiyeti Belediyeye ait 313 ada 1 parseldeki 4360 metrekare yüzölçümlü taşınmaz, Kızılçullu Limited Şirketi’ne, yine aynı tarihli Meclis kararıyla komisyonlara sevkedilen 747 ada 1 parsel Özmen Cad. No:88/D adresindeki taşınmaz da Bucamar A.ş.’ye devredilmek üzere işlem gerçekleştirilmiştir. “dedi.

Kaynak kullanımı denetlenemeyen alanlara kaydırılıyor

Mal ve hizmet alımlarının önemli bir bölümünün fahiş fiyatlarla Bucamar üzerinden gerçekleştirildiğini, kaynak kullanımının Meclisçe denetlenebilir alandan denetlenemeyen alana taşındığını ifade eden AK Parti Buca İlçe Başkanı Av. Hakan Kalfaoğlu, “Örtülü gelir transferi bu şekilde gerçekleşirken, giderler hizmet faturası yoluyla Belediyeye yansıtılmaktadır. 2020 yılında Bucamar A.Ş.’den Belediyeye yansıtılan fatura tutarı 77,6 milyon TL’dir. 2020 yılında Belediyenin 35 Müdürlüğü Bucamar A.Ş.’den personel hizmeti ve sair mal ve hizmet  alımı yapmıştır. Personel Hizmet Alımı Olarak 70.643.298 TL, etkinlik, organizasyon, anket, çiçek, dezenfektan ve diğer mal ve hizmet alımı olarak 6.844.579 TL olmak üzere Belediye Gider Bütçesinin % 21’i bu şekilde tüketilmiştir. Bu nedenle sermaye artışı anlamına da gelen, gelir getiren taşınmazlarını iştiraklere ayni sermaye olarak konması işlemlerinden vazgeçilmelidir.” diye konuştu.

Kamu kaynağı verimli kullanılmıyor

Sayıştay raporunda benzer işlemin, kamu kaynağının etkin ve verimli olarak kullanılmadığı perspektifiyle eleştirildiğini, iştiraklerden (Bucamar A.Ş. /Kızılçullu Ltd.Şti./Üzümkent A.Ş.) Belediye Meclisine, faaliyet alanı genişlemesi, üretim kapasite artışı gibi makul gerekçelendirme ve sermaye ihtiyaç analizi gelmemesi, intifa hakkı tesisinin KDV’ye tabi olması, durup dururken KDV maliyetinin de oluşacağı gerekçeleriyle işbu işlemlerden acilen vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayan İlçe Başkanı Kalfaoğlu, “Bugüne kadar ayni sermayeye konu edilerek verilen tüm intifa hakkı işlemlerinin iptal edilmesi, Buca’nın ve Bucalı’nın menfaatine olacaktır. Hangi partiden olursa olsun her meclis üyemizin ve kamuoyumuzun bu konuya duyarlılığını bekliyoruz.” dedi.

 
Karaburun'da belediye ve STK'lardan 'temiz' mesai
 
Dikili'de dev temiz enerji projesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır: İtibar doğaya verilen değerle olur!
CHP İzmir Milletvekili Sındır, Dikili Kızılçukur ve Kabakum’da üreticilerle ...
CHP'nin sahadaki il başkan adayı!
Şu sıralar CHP İzmir’de sahada bir de il başkan aday adayı da var.
Ve İYİ Parti İzmir sahaya indi!
İzmir İl teşkilatı tüm hızıyla saha çalışmalarına başladı. 
 
Sürekli'den Yücel'e 'Menemen' yanıtı: Hazımsızlıklarının ürünü!
CHP İl Başkanı Yücel CHP Menemen kongresindeki konuşmasında ilçede AK ...
CHP'de o ilçe seçimini yaptı: 2 adaylı yarışı kim kazandı?
CHP Menemen Örgütü sandık başına gitti. Aday bolluğu yaşanan ilçede sandık ...
Dağ'dan yangın bölgesinde 'mücadele' raporu ve 'yangına körükle gittiler' eleştirisi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yeniden normale dönmek için ...
 
CHP’li vekillerden kokain tepkisi, savcılığa çağrı
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ve CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, ...
Kılıçdaroğlu'ndan büyükşehir başkanları için flaş '2. dönem' mesajı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında büyükşehir ...
Yeni bakandan yüz yüze eğitim açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri