POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
8 Ağustos 2021 Pazar - 08:24

CHP'de o ilçe seçimini yaptı: 2 adaylı yarışı kim kazandı?

CHP Menemen Örgütü sandık başına gitti. Aday bolluğu yaşanan ilçede sandık günü yaşanan gelişmeler yarışın adını koydu. Metin Yaşartürk, Erdoğan Çınar lehine çekilirken, adaylardan çarşaf liste şerhi koyan Ali Sakallı da blok kararı sonrası seçime girmedi. Sandıkta Ömer Güney ve Erdoğan Çınar yarışı yaşandı. 208 oy alan Güney başkan seçilirken, rakibi Çınar'a ise sandıktan 89 oy çıktı.

CHP de o ilçe seçimini yaptı: 2 adaylı yarışı kim kazandı?

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Menemen İlçe Örgütü'nün yeni başkanı belli oldu.  sandık

İsmet İnönü Mahallesi, Aşk Olsun Düğün Salonu’nda gerçekleşen seçime sandık öncesi yaşanan gelişmeler damga vururken, başkanlık için Ömer Güney ve Erdoğan Çınar yarıştı. Seçimi 208 oy alan Güney kazanırken, Çınar 89 oyda kaldı. 

Güney'in kazanan listesi: 



KONGREDE NELER YAŞANDI? 

2 flaş karar sonrası sandığa 2 adayla gidildi 
Sürece seçime saatler kalan yaşanan gelişmeler damga vurdu. Aday bolluğunun yaşandığı kongre öncesi flaş bir gelişme yaşandı ve iki aday birleşti. Metin Yaşatürk, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Erdoğan Çınar lehine çekildiğini duyurdu. Adaylardan Ali Sakallı da çarşaf liste şerhi koydu ancak blok liste kararı çıkınca seçime girmedi. Gelişmelerin ardından yarışın adı kondu. Sandıkta Ömer Güney ve Erdoğan Çınar başkanlık için yarıştı. 

Seçim öncesi CHP İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri ile partililer de salonda yerini aldı.



Divan Başkanlığını Serter yaptı 
CHP Menemen Kongresi'nde divan başkanlığını İzmir Milletvekili Bedri Serter yaptı. 

KİM/NE MESAJ VERDİ? 

SERTER'DEN BİRLİK VURGUSU 
Kongrenin açılış konuşmasını yaşan Divan Başkanı Serter, birlik mesajları verirken, "Kim seçilirse seçilsin CHP’mizin bayrağını yere düşürmeyeceğini ve partimizin başarısı için yönetimiyle, kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla ve tüm Menemenli partililerimizle diyalog halinde yürüteceğine inancım tamdır diyorum” dedi.



MENEMENLİLER KARŞILIĞINI İLK SEÇİMDE VERECEK! 
CHP İl Başkanı Deniz Yücel de kongrede yaptığı konuşmada çarpıcı mesajlar verdi. Yücel, “Menemen’de olağanüstü olaylar yaşadık, olağan üstü bir süreç yaşadık, şimdi de olağanüstü bir çabayla bu yaşananların ilçede yarattığı yarayı ve tahribatı tedavi edecek, örgütümüzü motive edecek ve bir dahaki seçimlerde CHP’nin altı oklu bayrağını seçtirecek ilçe başkanı ve yönetimi seçmek için buradayız. 31 Mart’ta Türkiye genelinde ve İzmir’de bir başarı yakaladık. Ama 10 bin oy farkla kazandığımız Menemen’de birilerinin sorumsuzluğu, ihaneti, ahlaksızlığı nedeniyle sandıkta kazandığımız seçimi 2 sene sonra kaybettik. Seçilirken kendisine CHP üyesi, CHP adayı olduğu için seçmenin oy verdiğini unutanlar, kibirlerinin ve egolarının esiri olanlar ve CHP gömleğiyle sandığa girip CHP’nin adayına oy vermeyenlerin ihaneti nedeniyle Menemen’de seçimi kaybettik" ifaelerini kullandı. Yücel, "Burası CHP ile, milli mücadele ile özdeşleşmiş bir ilçe... Devrim Şehidi Kubilay’ın başını keserek şehit edenler, cumhuriyet karşıtı yobazlar o zaman burada tekbir getirerek zafer nidaları ile dolaştılar. O gün seçim yapıldığında adaletsizlikle, hile hurdayla kazananlar yine tekbir getirerek Menemen Belediyesi’ni teslim aldılar. Burada yobazların, demokrasi karşıtlarının yaptığı adaletsizliğin karşılığını Menemenlilerin ilk seçimde vereceğine inanıyorum... Bu kadar yapılan haksızlık ve adaletsizlikten sonra daha iyi bir şekilde Menemen’de seçimi kazanacağımıza inanıyorum. Ama haksız, adaletsiz, hilelerle dolu bu süreci Menemenlilere anlatmak durumundayız" diye ekledi. 

NAMUS, ERDEM, VATAN SEVGİSİ VE DEMOKRASİYE BAĞLILIK DENİLİNCE... 
CHP İl Başkanı iktidarada Cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinden yüklendi. Yücel şunları kaydetti: Önümüzde bir seçim var, ama erken ama gününde. Dikkat ederseniz AKP’li yetkililer işlerini güçlerini bırakmış, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı olacak mı olmayacak mı bunu tartışıyorlar. Millet İttifakı’nı parçalamaya yönelik kirli siyaset oyunları yapıyorlar. Şunu ifade etmek istiyorum; Türkiye’de dürüstlük, ahlak, namus, erdem, vatan ve millet sevgisi, demokrasiye bağlılık denildiğinde akıllara gelen CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur!

YÜREKLERİ YETİYORSA ERKEN SEÇİMİ GETİRİRLER! 
Kongre konuşan CHP Genel Başkan Başdanışmanı, YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat da “Ülkemiz yangın yeri hem ekonomide hem gerçek anlamda ormanlarımız yanıyor. Türkiye akli melekelerini yitirmiş bir tek adam tarafından yönetiliyor. Parası neyse veririz dediği tavuk bile beyaz et diyen tek adam gidişine son vermek için Cumhuriyet Halk Partililer olarak birbirimize kilitlenerek çalışmak zorundayız. Onların paraları olabilir, yurtdışında yaşayabilirler ama bu salonda olan hiç kimsenin yaşayacak başka bir ülkesi yok. Çünkü biz cennet vatanımız uğruna ölmeye hazır bir anlayıştayız. Dolayısıyla bu iktidarla mücadele etmeye devam edeceğiz. CHP bir çalışma başlattı Anadolu’yu karış karış geziyoruz. Çankırı’da da, Giresun’da da sorunlar ortak, sanayi bitmiş, esnaf kepenk kapatmış, buna rağmen sarayda yaşayan bir avuç soytarı kendi rahatı için insanların hayatı tehlikeye atıyor. CHP iktidarına dünden daha çok bugün ihtiyaç var. Bunun için hep beraber çalışmak zorundayız. Erken seçim diyoruz fakat kaçıyorlar.  Eğer yürekleri yetiyorsa bir nebze vicdanları varsa erken seçimi getirir, demokrasiden kaçmazlar” diye konuştu.

MENEMEN BELEDİYESİ'NİN EN TEPESİNE 6 OKLU BAYRAĞI TEKRAR ASACAĞIZ! 
Polat ayrıca, "Hepimizin kendi iç muhasebesini yaptığı, kendi hatalarını kabul ettiği bir kongre yaşıyoruz. Menemen’de olağanüstü deprem etkisi yaratan tsunami yaşadık. İktidardaki partinin adalet ve mahkemeleri maalesef Menemen’i bağıra bağıra elimizden aldılar. Biz Genel Başkanımız öncülüğünde adalet yürüyüşü yaptık, maalesef  Türkiye’de, Menemen’de de adalet yok! İnsanları seçiyorsunuz, partiyi satıyorlar, ihanet ediyorlar. Unutmamak gerekiyor ki bir kere ihanet eden hep ihanet eder. Bu insanlar ihanetçi ve hain olarak anılacaklar. Birisi de tombala başkan olarak anılacak. Biz de inanmış kadrolar olarak söz veriyoruz, Menemen Belediyesi’nin en tepesine 6 oklu bayrağı tekrar asacağız" dedi. 

 
Türkiye'de son 24 saatin verileri açıklandı
 
Göztepe'den güzel prova, net skor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dağ'dan yangın bölgesinde 'mücadele' raporu ve 'yangına körükle gittiler' eleştirisi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yeniden normale dönmek için ...
CHP’li vekillerden kokain tepkisi, savcılığa çağrı
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ve CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, ...
Kılıçdaroğlu'ndan büyükşehir başkanları için flaş '2. dönem' mesajı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında büyükşehir ...
 
Yeni bakandan yüz yüze eğitim açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ...
Erdoğan'dan orman yangınlarına ilişkin açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan böyle görevli olmayanların yangın bölgelerine ...
CHP İzmir'de danışma kurulu takvimi netleşti: Hangi ilçe, ne zaman?
İzmir İl Başkanlığı tarafından ilçelerde yapılacak danışma kurulu toplantılarının ...
 
CHP Menemen'de 4 adaydan kongre öncesi birlik buluşması!
CHP Menemen'de pazar günü gerçekleşecek Olağanüstü İlçe Kongresi öncesi ...
CHP'li Sertel sordu, Bakan Kurum yanıtladı: İzmir depremi sonrası destek raporu!
CHP İzmir Milletvekili Sertel, 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir’de meydana ...
Sürekli'den CHP'ye 'Bergama' salvosu: Yangına körükle gidilmez!
Bergama’dan ilçe belediyesi ve hükümete yüklenen ana muhalefetin söylemlerini ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri